Kvällspromenad

2010-03-31 @ 20:08:44
Jag tog en lite längre promenad efter maten, jätte skönt att kunna gå lite längre. Vi gick igenom skogen, hundarna fick hoppa upp på stenar och gå balansgång på trädstammare, de tycker det är jätte kul.

Tävling

2010-03-31 @ 17:39:02
Ja är med och tävlar om att vinna en ljushållare. Om ni också vill vara med gå in på allt-om-ingenting och anmäl intresse!

Ganska bra dag!

2010-03-31 @ 17:30:41
Idag känns det som mitt huvud är fem kilo lättare, har endast snurrat till några gånger idag. Jätte skönt, nu känns det äntligen som det börjar vända! Och snart är man fyra dagars ledig, det ska bli så skönt! Hoppas det blir bra väder också så man kan vara ute mycke!

Trött!

2010-03-30 @ 18:09:18
Ja de här snurrande har ju inte försvunnit än, jag vet inte om det är värre för att jag jobbar man kan inte riktigt sitta och vila när man vill. Men är det inte helt bra till nästa vecka måste jag gå till doktorn. Jag tror vi sjukvårdspersonal är värst på att inte gå till doktorn när man är sjuk! Vi lever inte alltid som vi lär ut!!!

Så det blir ingen ridning idag heller, känner mig helt slut. Ska vila och ta det lungt i kväll, ska väll träna lite med Krita, men inte så lång stund.

Jobbat

2010-03-29 @ 19:51:30
Idag hat jag varit och jobbat, det snurra lite av och till fram till lunchen, sedan kändes det bättre. Det är som det är värst på förmiddagarna och sen blir det bättre. Fast nu är jag trött så det blir tidig sängång!!!

Agilitykurs

2010-03-28 @ 13:30:36
Ja nu har vi varit på våran första agility träning, så j-l kul och Krita var riktigt duktig. Nu ligger hon i mitt knä och sover sött! Själv är jag också trött, men mår mycke bättre idag, så skönt. Vi fick testa hopp, lången, däcket och slalom. Så nu är det bara att träna på.

Riverdance

2010-03-27 @ 22:16:24
Nu har vi setat och tittat på Riverdance 10th Anneversery, dem är så bra!!! Vi hade köpt biljetter och allt för ca 7år sedan, men jag blev magsjuk och kunde inte gå, så surt. Sen har det inte blivit av att vi gått, jag tror nästa gång de kommer till sverige så ska jag gå!


Handlat

2010-03-27 @ 13:28:50
Nu har Micke och jag varit och handla och jag säger det är skönt att ha en kundvagn att luta sig mot när det snurrar i huvudet. Men jag har ju inte varit uppe och gått så länge på hela veckan eller. Annars tyckte jag att det kändes bättre nu på morgonen, så jag håller tummarna att det är borta snart.

Vi var till ÖB och köpte en tygbur till Krita, bra att ha på agilityn när hon ska ligga och slappna av i mellan träningspassen. Vi ställde den på golvet och hundaran blev nyfikna på en gång. Jag kasta in några godisar och Krita gick in på en gång, så det blir nog en bra bur till henne. Nova gick in sen också när vi tog bort Krita där ifrån, hon plöjde ju in förre Nova hela tiden.

Nu ska jag bara ta det lungt under eftermiddagen och kvällen så jag orkar med agilityn i morgon. Tyvärr har vi inte kunnat träna så mycket på läxan eftersom jag varit sjuk, vi får träna desto mer till nästa gång!

Nu har tjejern ...

2010-03-26 @ 13:58:51
... fått en längre promenad, Jenny och Emelie var ute med dem. Skönt behöver jag inte ha dåligt samvete för dem idag.

PMS hund!!!

2010-03-26 @ 09:41:42
Nova ska löpa snart, så nu är hon riktigt PMS:ig, bara Krita tittar på henne när hon inte vill morrar hon och ger sig på henne. Hon har hållt på så i några dagar. Någon som vet hur mycke det kostar och sterilisera en hund?
Krita blir aldrig lika PMS:ig som Nova, men sen har ju Nova sina känslor "utan på", är hon glad så är hon skit glad och visar det, är hon sur då är hon verkligen sur och visar det.

Själv mår jag som igår, det snurrar värst på morgonen, sen blir det bättre under dagen, fast det snurrar ju bara när jag är uppe och rör på mig.

Snön smälter mer dag för dag, sen blir jag lite förvånad, fast buskarna står i snön börjar de slå knopp.



Kunde inte låta ...

2010-03-25 @ 20:13:49
... bli att fixa bloggen fast det var ny designe. Så nu går mina sidor i samma typsnitt men med lite olika färger. Jag tycker det är jätte kul att hålla på men det tar ju sin lilla tid att fixa till.

Godmorgon

2010-03-25 @ 09:21:44
Ja vad ska man säga, ingen större skillnad idag, snurrar kanske en anning mindre när jag är uppe och rör på mig. Hundaran är så uttråkade, får inga långpromenader och dåligt med träning. Jag kan ju säga att vi inte övat så mycke på läxan då, men tänkt att jag ska ta mig fem minuter då och då idag.



Lite bilder från i går, idag är det mulet och ingen sol :( ,men för mig gör det samma är ju ändå inte ut mer än korta kissrundor med hundarna!

Godmorgon

2010-03-24 @ 09:21:36
Ja idag känns det ungefär som igår, hade hoppats på att det skulle vara bättre, men det kanske blir bättre under dagen, kan alltid hoppas. Idag är det fint väder ute, synd att man inte kan vara ute, jag får ta det lungt idag med, suck.

Det blir en gammal bild idag, snön har faktiskt smält bort från gångvägarna nu!

Ingen ridning!

2010-03-23 @ 21:25:44
F-n fick ett sms från Marie att det hade hoppat på ridningen idag, jag som älskar att hoppa. Och vi gör det ju inte så ofta, så det dröjer väll ett par gånger till innan vi hoppar igen, suck. Ja det är ett skit att man ska vara sjuk just på en tisdag. Ridbanan hade varit jätte fin också, förra gången var den ju jätte isig.

Fina Chackis, hoppas jag får rida henne nästa tisdag!

Ny bloggsida!

2010-03-23 @ 15:39:29
Nu när jag setat här framför datorn har jag gjort en ny bloggsida som heter Carinas fotosida, man hittar den genom fliken "foto". Jag tar ju så himla mycke kort som bara blir liggande i datorn, så jag tänkte en del kan få hamna där! Det är kul att göra desing på bloggen, nu blir jag nästan sugen att göra om min igen, men det får vänta den är ju ny!

Godmorgon

2010-03-23 @ 10:24:04
Fortfarande sjuk, men det är bättre idag, snurrar bara när jag är uppe och går.

Idag regnar det men det är bra då smällter snön snabbare!

Längtar till snöfritt!

2010-03-22 @ 16:49:44
Så här ser fottbolsplan ut, massa snö!

Jag läntar tills vi kan vara där och träna igen.


Världen snurrar!

2010-03-22 @ 10:21:43
Idag är jag hemma från jobbet för det snurrar i mitt huvud hela tiden. Började i går kväll men idag är det värre, vet inte riktigt vad det kommer av. Har haft så det snurrar i huvudet några gånger tidigare, men då har jag masserat och stretshat (stavning??) nacken och så har det försvunnit. Gjort det nu med men det släpper inte, så jag får väll stå ut med snurrandet och se om det blir bättre av att vila.

Trots snurret måste små hundar ut och kissa, men det blev en kort runda. Och jag kunde inte låta bli att testa min nya mobil, det blev C903 som jag köpte! Med den kan man ta nio kort i sekunden och det tesade ju jag, här är ett litet smakprov.







Agility

2010-03-21 @ 14:45:53
Nu har jag varit på första kurs tillfället i Agility, blev himla taggad. Men känner att det kommer bli mycke jobb för att få till det. Så jag vet ju vad jag kommer göra hela våren och hösten, men det ska bli skit kul. Vi fick en bok och så läxa till nästa gång, så det är bara att sätta fart och träna!

Agility : träna och tävla med din hund

Varit ute med ...

2010-03-21 @ 09:44:51
... tjejerna på en kortare morgon runda, gråmulet runt fyra plusgrader, så det är ganksa skönt ute. Men det ser så skitigt ut nu, snön är svart på sina håll och all j-l hundskit som ligger över allt. Man måste verkligen kolla var man sätter fötterna, grrrr på er som låter skiten ligga och inte plockar upp!!! Marie du ska ha en eloge för att du plockar upp efter andra!


Man ser verkligen från dag till dag att snön smällter bort, så skönt att våren står för knuten!


Mobilen

2010-03-20 @ 19:59:24
F-n min mobil har gott sönder, den bara dog för mig och jag kan inte få igång den. Så nu måste jag köpa en ny, setat och tittat på mobiler, finns ju så många modeler att välja mellan. Men det finns två jag fastnat lite mera för.

Den ena är Sony Ericssons Satio med kamera på 12,1 megapixlar och touchscreen, jätte dyr om man inte tar med abonemang.


Den andra är också en Sony Ericsson C903 med kamera på 5 megapixlar, den är också jätte dyr och jag vet inte om man kan få den med abonemang.


Men jag får väll titta vidare och se vad det kan bli för mobil. Någon som har en som de tycker är bra? Jag vill ha en kameramobil efter som jag tar så mycke kort!

Baconlindad köttfärs!

2010-03-20 @ 17:58:24
Micke håller på att laga mat, idag blir det baconlindad köttfärs och bastmati ris.

Recept:
2 dl Rostad lök
1,5dl Ströbröd
1,5 tsk Aromat
1 msk Brun Farin Strö
2 krm krossad svartpeppar
1,5 tsk Salt
1-2 ägg
2dl Grädde
800g Nötfärs
Feta ost en burk

Gör så här:
Blötlägg rostade löken i ca 4dl vatten i en bunke i ca 15 min. Lägg löken på en taldrik, lägg i ströbrödet häll i grädden, blanda, låt svälla i ca 10 min. Blanda i äggen/et rör om, häll i löken och kryddor, blanda. Blanda i kötfärsen, blanda väl. Tillsätt fetaosten, blanda igen. Rulla köttfärsen till avlånga rullar ca 3x8cm, linda runt bacon, lägg i långpanna eller ungssäker form. In i ugnen i 225 grader i ca 25 min. Om man vill kan man sila skyn och göra sås!
Man kan ju blanda i kapris, hackade oliver eller vad man nu tycker är gott.



Två tjejer som är väldigt intresserade av vad husse gör!

Godmorgon

2010-03-20 @ 09:08:48
Varit ute med hundarna på en morgonrunda, jätte skönt ute, 5,6 grader redan på morgonen. Då kanske man kan hoppas på en riktigt fin och varm dag! Men i skogen ligger snön kvar, har inte smällt bort mycke alls, svårt att gå för det var halt på gångvägen. Får nog skippa skogen ett tag och ta gångvågarna som börjar bli helt isfria nu!

(bilder kommer om jag får igång mobilen, suck)

Gråväder

2010-03-19 @ 18:25:58
Va ute med hundarna men ursch vilket tråkigt gråväder det är och snön är så skitig. Men den smällter i alla fall bort om än sakta. Krita har det lite jobbigt nu, hon ska ju alltid kissa och bajsa en bit från gångvägen och det har ju gått bra att gå upp i snövallen och uträtta behoven. Men nu är ju snön så mjuk så hon sjunker bara ner och kan knappt gå för det är så djupt. Inte alltid så lätt att vara hund.



Fredag

2010-03-19 @ 16:51:01
Va skönt att det är fredag, varit jätte trött den här veckan, fast jag bara jobbat tre dagar. Har inga större planer i helgen heller, känns skönt då kan man slappa och ta det lungt. Fast jag ser fram emot söndag när agilityn börjar :)

Det hänger massa snö över porten man undrar varje gång man går där om man ska få det i huvudet. Men snön smällter undan bra i alla fall, skönt! Nu har vi åtta plusgrader ute och när jag kom ut från jobbet regande det, här hemma regnade det inte när jag kom hem.

God kväll

2010-03-18 @ 17:54:36
Sitter här mätt och belåten, Micke gjorde jätte god lasange. När jag kom hem från jobbet hoppa jag upp på crosstrainern på en gång, orkade bara köra i tjugo minuter, men det är bättre än inget alls. Nä nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag sätta mig och slappa framför tv.

I kväll var ...

2010-03-17 @ 20:01:59
... jag lite lat och orkade inte gå någon lång promenad med hundarna. Fast de har varit med Micke på jobbet idag, de har ju varit hemma i över två veckor nu, så då brukar de vara ganska trötta när de kommer hem. Jag körde lite hjärngympa med dem.

Krita är jätte duktig och fattar på en gång vad hon ska göra, fast det var flera månader sedan vi körde det.

Nova där emot fattar inte, så vi sätter bara dit några få, men hon kommer ändå inte riktigt på att hon ska lyfta dem för att få godiset.

Ridning

2010-03-16 @ 21:25:23
När vi kom till stallet gick vi och kolla ridbanan på en gång, med tanke på all is som låg över allt. Det var sand ett spår runt resten is, så vi tveka om vi skulle rida. Men vi bestämde att vi provar funkar det inte får vi gå in, men jag valde en av de slöare hästarna, Linlugg. Chackis var okej, hade gått i lördags och inga problem, men hon är ju så het och sitta och bromsa på isen är inte så kul, så då tog jag Linlugg.

Man får verkligen skenkla henne varje steg hon tar och stel är hon också, men jag kämpa på. Vi skulle flytta in på ena långsidan och flytta ut på andra. Efter det blev det galopp på långsidorna och sitta ner i trav på kort sidorna, först fick jag driva som sjutton för att hon skulle galoppera hela långsidan. Men sen blev hon så pigg, så jag fick hålla in henne för hon ville galoppera innan jag gav skenkel. Då blev hon riktigt rolig att rida, sen skulle vi bara trava av dem på slutet och då gick hon så fint. Då kändes det värt allt jobbande i början!

Linlugg.

Logga

2010-03-16 @ 17:26:32
Ja, nu har jag kommit på hur man gör, alldeles själv!!!

Logga

2010-03-16 @ 15:35:27
Nu har jag setat och fixat med min logga till korten. Gjorde den för länge sedan, men det är lite knöligt man måste gå in på Photshop och fixa varje kort och så fungerade det inte och då gav jag upp. Men nu gick jag in och tänkte jag försöker igen. Det fungerar på kort jag tagit med mobilen men inte med kameran och jag fattar inte varför det blir så, gör ju lika dant men det går inte. Ska höra med Jenny hon brukar vara bra på sådana saker!

Slö dag!

2010-03-16 @ 14:27:57
Ja idag har jag inte gjort mycket, ganska skönt det med. Men ibland är jag bara för slö, kommer mig inte för någonting här hemma. Hamnar framför datorn och där blir jag sittandes. Ja det är tur att man har hundarna som kräver uppmärksamhet av en.

Har precis varit ute med dem en och en. Med Nova tog jag det lungt, hon behöver vila efter promenaden igår. Men vi fick ett bra hundmöte i alla fall, sen hoppa hon runt mest i snödrivorna och ville att jag skulle sparka upp snö som hon kunde hoppa efter.
 
Krita träna jag lite grann, gå fint, inkallning, sitt och stanna kvar. Vi mötte en labbe efter en snödriva, så där han jag inte riktigt med men drog tillbaka Krita, satte henne och mata godis, sen möte vi en hund till den såg vi på håll. Så jag sa gå fint och så mata jag godis, gick jätte bra. Bestämt att jag ska köra samma metod med Krita som Nova. Eftersom Krita också reagerar på andra hundar ibland, mest mot större mörka hundar, men hon skäller ut dem i stället för som Nova vill fly.
 

Godmorgon

2010-03-16 @ 09:20:28
Här skiner solen, några minusgrader. Vi har haft så fint väder sista veckan, sol varje dag och några plusgrader. Jag får passa på och njuta när jag är ledig idag, sen dröjer det fyra veckor innan jag kan vara ute på dagarna i veckan, det är det bästa med jourveckorna.

Idag blev det också bara en kortare morgon promenad, var fortfarande lite kyligt ute, får ta en långis mitt på dagen. Hade två bustjejer med mig i dag också, fast samtidigt var de så lugna och fina när vi gick. Öva på "gå fint" bredvid varandra och de skötte sig jätte fint. Så kanske kan jag i framtiden ha dem på samma sida när vi möter hundar också, går bra nu om vi möter människor. Men vi jobbar på!

 

Tävling

2010-03-15 @ 21:48:49
Jag har varit med i en tävling på Abby och Emmas blogg och jag vann. Ibland har man tur, tack så mycket Emma.

Promenad

2010-03-15 @ 15:40:06
Kommer precis hem från en långpromenad med grannen Marie och hennes sheltisar. Gick ner till stan och tillbaka, satt en stund i solen vid maren, jätte skönt. Nova var rädd men skötte sig skapligt, gick bättre på vägen ner till stan än hem. Krita gick lös på vägen hem, kom en man i skogen med en hund, men hon kom så fint till mig när jag ropa. Då blir man så glad!!

Enda nackdelen med att snön smällter är att hundarna blir så skitiga, men men man kan inte få allt. Nu ligger Nova på golvet och sover, hon är nog helt slut efter att hålla koll på var alla hundar är hela tiden.
 



Agility

2010-03-15 @ 10:15:01
Öppnade precis min mail, fått ett mail från svenska hundklubben, där stod det:


Hej!
 
Vill meddela er att det gick jätte bra idag.
Ni och era hundar var duktiga och ni är välkomna att börja på Agility Grund 2010.


Ja så nu ska vi gå på agility, det ska bli jätte kul!!!

Godmorgon

2010-03-15 @ 09:09:54
Det var en lugn kväll och natt, Susanna och Cissi jobbade tydligen av det som var i går! Men det känns lite sorgligt för det var min sista jourpass tillsammans med Susanna, vi har jobbat så bra ihop och haft det så trevligt.

Har varit ute på en kortare morgon promenad, solen skiner och det är så mysigt ute.


Ja då sitter ...

2010-03-14 @ 15:47:46
... jag här på jobbet. När jag kom hit höll de på med en patient, de hade jobbat hela förmiddagen. Få se hur kvällen och natten blir.

Ja nu har vi gjort agility testet och jag tror att vi får vara med, gick ganska bra för oss, hon skötte sig fint tjejen min. Det var tolv hundar med och ingen skällde, de är väll jätte bra. Vi fick stå i ring och så fick vi gå en och en förbi hundarna, sen skulle vi mötas och hälsa och sen fick vi "mingla" allt för att se hur hundarna fungera med andra. Jag tror de flesta hundar skötte sig bra!
 

Promenad

2010-03-13 @ 15:03:27
Nu har Micke och jag varit ute med hundarna, gick förbi rastgården så de fick springa och busa löst.



I dag skiner solen igen, hoppas det fortsätter så här, så är snön snart borta. Men gångvägen är isbana på vissa ställen, vore inte helt fel med ett par broddar!

Vi fick jobba på morgonsidan mellan fyra och åtta, sen åkte Micke och jag och handla när jag kom hem. Så sen var jag ganska trött, så jag la mig och sov i två timmar, så nu känner jag mig lite piggare.

Solen skiner

2010-03-12 @ 14:12:47
Ja nu skiner solen, klart när jag ska åka och jobba!




Kort promis

2010-03-12 @ 11:41:55
Nu har jag varit ute med Krita och Nova en och en på en kort promenad, träna inte så mycke men lite gå fint, stanna och inkallning blev det. De skötte sig bra båda två!

Titta så fint vi kan gå!


Ser ut som det står stilla, men vi går faktiskt!

På söndag ska ju Krita och jag på agility test, jag hoppas det går bra så vi får träna agility i vår!

Nä nu ska jag sätta fart och röja lite, sen ska jag duscha och göra i ordning mig, för sen ska jag ju i väg och jobba.

Tja då sitter ...

2010-03-12 @ 09:12:32
... man här och äter frukost igen, det är det skönaste med jourveckorna att man har sovmorgon och kan ta det lungt. Varit ute med tjejerna på en liten morgonrunda, mulet ute idag och det har snöat "lagom" så det täcker isen, livsfarligt att gå ute!


Gamla kort

2010-03-11 @ 19:38:32
Gick igenom gamla kort på mig, fast en stor dela av mitt liv som barn och tonåring handla mycket om hästar, så har jag inte mycket kort på mig till häst. Fast man hade ju inte med sig kameran i vardagen som jag har idag. Hitta några när jag var väldigt liten.



Notera att jag har inte hjälm på mig en enda gång när jag rider. Fast när jag började på ridskolan hade jag det!

Visst va man fin, haha, ja ja kul att ha i alla fall, jag tror jag gick i sexan.

Crosstrainern

2010-03-11 @ 18:36:33
Idag har jag kört på crosstrainern i en halvtimme, jag har bestämt att jag ska köra två gånger i veckan, tors och lör. Få se om jag kan håller det nu! Tjejerna tycker inte riktigt om maskinen, så jag får stänga för grinden (kompostgaller) och sätta på musik, sen låg det precis utanför och vänta på att jag skulle bli klar!

Promenad

2010-03-11 @ 14:51:27
Det blev ingen promenad med Linda hon var magsjuk, så det får bli en annan gång.

Så jag tog hundarna på en promenad själv, vi gick längs gångstigen genom skogen ner till kanalen. Krita fick gå lite lös men med kopplet på, kom en man med en cykel, jag kalla in Krita och hon kom på en gång, jätte skönt. Jag är ju lite orolig att hon inte ska komma till mig när det kommer hundar och folk. Hundar vet jag ju fortfarnade inte om hon kommer till mig eller inte. Men går vi själva och jag kallar in henne tvekar hon inte att komma, utan kommer direkt till mig, det är skönt. Nova är det värre med, henne måste jag jobba med inkallningen med.





Godmorgon

2010-03-11 @ 09:21:47
Ja i går fick vi verkligen jobba Pernilla och jag, vi började redan när vi kom vid halv fyra. Sen rullade patienterna in en efter en, han i alla fall äta middag när vi vänta på en patienten. Sen gick vi och la oss straxt efter ett. Var helt slut, som tur var kom det ingen patient i natt så vi fick sova!

Varit ute med hundarna på en liten morgon runda, frukost har vi ätit och nu sover båda hundarna så gott. Krita i mitt knä, där hon alltid ligger och Nova i korgen. Ska snart gå och lägga mig och vila en stund. Sen ska jag hem till Linda och vi ska ta en promenad med hundarna.

Sitter här och ...

2010-03-10 @ 13:55:58
... väntar på att jag ska åka och jobba. Idag ska jag jobba med Pernilla, Susanna kommer hem i morgon från Thailand!

Idag gick jag inte ut med hundarna en och en, utan vi tog en lugn liten promenad. Gick genom lilla skogen, bort mot centum, gick igenom. De skötte sig så där, har svårt att gå fint när de är med båda två, så man får ta tag i kopplet och påminna om och om igen. Men det kommer väll de också, sitter det bättre när jag går med dem själva så hoppas jag det kommer gå bättre öven när jag går med dem båda!

Godmorgon

2010-03-10 @ 09:44:55
Idag är det lika fint väder, solen skiner och det är några plusgrader ute. Hoppas det fortsätter så här så snön smällter bort. Ända nackdelen är att gångbanan i bland förvandlas till isbana, svårt att ta sig fram.

Morgonpromenaden blev inte så lång idag, var bara ute en halvtimme. Krita och Nova hitta massa harspår som dofta gott att följa, sen lämnar det ju så goda "godisar" efter sig!!!



Ridning

2010-03-09 @ 21:26:59
Idag fick jag rida Chackis igen, hon är så mysig. Hon fäller något fruktansvärt skulle kunna borsta hur länge som helst. Får väll ta med rycktstenen nästa gång.

När vi skritat ett tag och satte i gång och trava, märkte jag att hon halta. Det var samma sak förra veckan men då var det tre hästar till som halta så vi trodde det var styltor. Förra gången försvann det när jag red på, så vi bestämde att jag skulle försöka rida en liten stund, det gick bra och hon halta inte mera. Vi körde vända upp på mitt linjen vid A skenkelvikning till B, gick bra. Hon var lite framåt men inte farligt, kändes som det var jag som bestämde tempot i alla fall, red henne med graman.

Sen byte vi till vänster varv och skulle göra samma sak, då börja hon halta igen. Så då hoppa jag av och tog upp henne till andra padocken och skritta av henne. Så tråkigt, men det är ju inte första gången hon haltar. Bad ridläraren prata med henne som äger stallet, att man verkligen kollar henne nu! Så vi får väll se vem jag får rida nästa gång! Så synd hon är så mysig och jag vill rida henne mera, vill lära känna henne!

Jag och Chackis, visst är hon fin!

Promenader

2010-03-09 @ 13:29:31

Nova - Träna gå fint, hon är super duktig och har full fokus på mig. Körde stanande under gång, lyssnar på en gång - måste utöka så jag till slut kan fortsätta gå och hon stannar. Sitt och ligg gick inte bra - måste öva mycke mera. Gick till centrum, gick ett varv, hon tycker det är läskigt, men tittar på mig och går med. Två hundar där inne idag, men hon titta knappt på dem, kändes bra. Då var barnvagnen läskigare fick locka förbi henne. Sen sista biten blev det bus i snödrivorna som hon bara älskar.

Krita - Träna gå fint, hon är super duktig och har full fokus på mig. Körde även här stannande under gång - går bättre sätter sig ibland men står för det mesta nu, sitt och ligg gick så där - behöver öva mera. Körde även innkallning - kommer direkt, men vi måste öva på avslutet fot, har för mycket hjälper för att få till det. Gick även med Krita genom centrum, hon följer mig fint och har full fokus på mig.

Tycker att det blir bättre och bättre men långt i från så som jag vill ha det, känns ändå som jag kommit en bit på vägen till mitt mål. Sen måste jag minska ner på belöningen med godis, men det blir en senare fråga!

Godmorgon

2010-03-09 @ 09:33:05
I natt har jag fått sovit, fast man sover ju inte lika bra som hemma. Kvällen var lugn också, hade bara en patien.

När jag kom hem tog jag hundarna på en promenad, det är skönt ute nollgradit. Hundarna har spårat som galningar efter rådjuren, fick säga till på skarpen att det inte får dra! Jag tror de var aldeles i närheten av oss just då, för sen blev det lugnare.
 
Utsikt över kanalen och staden!

Två fina tjejer som spejar efter rådjur!

Titta gräset börjar komma fram!

Jourvecka

2010-03-08 @ 13:45:03
Sitter här och äter lite lunch, måste straxt göra iordning mig och sticka iväg till jobbet. Får se hur dena jourvecka blir då! På söndag blir mitt sista pass tillsammans med Susanna, känns tråkigt. Vi har jobbat så bra ihop och man vet vad den andra gör. Jag kommer få en ny jourkompis men det blir inte förrens till sommaren. Så tills dess kommer jag jobba med olika personer, det kan vara kul det med. Men jag kommer att sakna Susanna!

Bra hundmöten, jippi!

2010-03-08 @ 10:15:20
Idag skiner solen det är en plusgrad, jätte härligt får riktiga vårkänslor. Gick ner till kanalen och på en stig där möte vi en tax och en labbe, bådda gick löst med kopplet efter sig. Eftersom det var så trångt gick jag åt sidan och vänta på att de skulle gå förbi. Nova drog lite och ville bort men jag höll henne bara stilla, hundarna gick lungt förbi med sin husse. Husse och jag prata några ord med varnandra, Krita och Nova skällde inget alls och sen gick vi lugnt vidare. Skönt!

Sen gick vi ner mot udden och vände och gick hemåt. Nästan hemma möte vi tre små pudlar, mött dem tidigare så matte vet att Nova är rädd. Så hon släpper inte fram dem till Nova, Krita går fram och hälsar på dem, de små skäller lite hela tiden. Krita och Nova säger ingenting. Hon frågar hur det går med Nova, jag säger jo det går väll bra hon är ju fortfarnade rädd. Men då sa hon var det inte hon som skällde hela tiden förut och jo det gjorde hon men inte nu och hon skäller faktiskt mindre när vi möter andra hundar också. Så JA det går framåt. Vi stog och prata en stund och jag mata godis till Nova. Sen gick vi vidare hem. MERA sådana bra hundmöten för Nova!!!




Promenad

2010-03-07 @ 19:10:35
Jenny och jag kom precis hem från en kort kvällspromenaden. Gick ner till rastgården så tjejerna fick springa av sig lite. De fick söka efter oss också, det tycker det är jätte kul.

Jag körde på crosstrainern i en halvtimme, men jag hade jätte lätt motstånd. Tänkte bäst att börja så så kan man höja efter hand. Jag är ju ganska otränad, så man får väll ta det lungt i början. Sen körde jag lite situps m.m. Kände mig jätte nyttig!

Fika

2010-03-07 @ 15:58:37

Nu har Mickes mamma, pappa, min mamma, pappa, Pierre, Nayoung, Emelie och Jocke varit här och grattat Micke i förskott, han fyller i morgon. Jenny hade bakat jätte goda chokladrutor, mums!

Sen hade Mickes mamma och pappa med sig sin crosstrainer, som nu mera är min! Tänkte ställe mig på den ett tag och träna nu. Jag får väll bestämma dagar då jag ska träna, annars skjuter man bara på det! Vet hur jag är!

Godmorgon

2010-03-07 @ 09:28:41
Idag är det mycket kallare ute fast det är varmare!?!? Termometern visar -6,9, men idag är det ingen stor lampa som värmer upp. Gick bara en kortare promenad med hundarna, gick genom centrum. Nova tycker det är läskigt att gå där, så det är jätte bra träning, det satt en hund fastspänd utan för pizzerian. Krita titta lite på den men gick snällt med mig, Nova bromsa lite men följde sedan snällt med. Ingen av dem skällde, kändes bra efter gårdagens dålig möten.

(bild från igår)

Nu har vi ...

2010-03-06 @ 19:22:35
... städat och jag har fått upp mina nya gardiner i köket. Jag blev nöjd i alla fall!

Dåliga hundmöten, blä!!!

2010-03-06 @ 16:29:13
Har varit ute med hundarna på en långpromenad längs kanalen och genom skogen. Hade två dåliga hundmöten, de första går vi ner för en backe och framför nere vid kanalen finns en jätte stor snöhög. På den är det två hundar och ca fyra personer. Både Nova och Krita backar och vill inte gå framåt, jag får dra med dem för vi måste gå förbi där. Då låter de den ena stora svarta hunden gå fram mot oss, de ser att mina hundar inte vill fram utan jag drar fram dem ändå släpper de fram hunden!!! Skrattar lite åt mig när jag försöker gå framåt med hundarna, Nova har panik och försöker ta sig bort, då säger jag hon är livrädd, hon har blivit biten av en hund. Då reagerar de och tar bort hunden, jag blir så trött! De såg ju redan på håll att mina hundar inte tyckte om situationen, men ändå. Vad tänkte de med!!!

Sen går vi vidare, längs vägen bort finns fårhagar som man får släppa hundar i så det kan springa löst. Men nu är ju så mycke snö så stängslen är ju inte så höga. Så när vi går förbi den ena kommer en stor brun hund farande, jag skriker "Nej" åt den men den hoppar över ändå och kommer fram mot oss, Krita springer iväg, Nova snor runt mina ben. Matten till hunden kallar in och tillslut går den till henne. Hon kommer fram och ber om ursäkt och undrar om det gick bra. Jag säger det är okej och vi går vidare. Kändes skönt att hon kom och kolla läget i alla fall.

Men det var inga roliga möten. Men jag märker mer och mer att även Krita inte tycker det är så kul i dessa situationer och att hon påverkats även om det var Nova som blev biten och inte hon. Vi som haft sådana bra hundmöten sista tiden, jag blir så trött önska jag hade hundar som inte brydde sig om andra hundar utan bara gick förbi och vidare som ingenting. Suck!!!

Solen skiner:)

2010-03-06 @ 09:21:29
I morse gick jag upp och kolla termometern innan jag skulle ut med hundarna, den visa 9,6. Ja det är ju bara och klä på sig tänkte jag. Men väl ute och vi börjar gå, så är det ju inte så kallt, solen skiner och himlen är blå. Så det blev en svettig morgontur med aldelses för mycket kläder på. Men fint var det  och fåglarna sjöng för oss också!

Hade två glada busiga tjejer med mig. Körde lite leta/söka godis i snön och i träd, de tycker de är kul! Krita gick lös större delan i skogen, hon är så duktigt min tjej!!!



Skönt med fredag!

2010-03-05 @ 16:48:06

Ja så var denna arbetsvecka slut, skönt att man är ledig i helgen. Det har tydligen varit fint väder hela dagen, jag ser ju inte mycke från mitt jobb. Tänk om man kunde ha ett arbete då man kunde välja om man skulle jobba ute eller inne, så kan man variera det efter vädret:)

Vi ska straxt gå iväg och handla lite till i kväll orkar inte åka och stor handla på en fredagkväll, får bli i morgon på förmiddagen. Ska försöka hinna sätta upp mina nya gardiner i morgon och få lite fint här hemma.


Tävling

2010-03-04 @ 17:46:12

GNAWLERS
Om du är sugen på att tävla gå in på Abby och Emmas blogg.

Vart tog våren ...

2010-03-04 @ 17:05:28
... vägen, nu är det minusgrader ute igen, blä!!! Jag vill ha vår, sol och värme, inte vinter, snö och kallt!

Gammal bild från förra våren!!! Längtar!!!

God kväll

2010-03-03 @ 18:59:33
Nu sitter jag här igen framför datorn, hamnar alltid här en stund, nyfiken på vad ni skriver i era bloggar och så måste jag ju blogga lite själv :)

Idag efter jobbet gick jag ute med hundarna en och en, gick jätte bra. Börjar ta små steg framåt. Jag tränar dem ju under promenaden med stanna, sitt och ligg. Jag stannar fortfarande själv men tar ett steg till när de stannat och de fungerar, så nu är det ju bara att jobba vidare så jag så småning om kan gå vidare men de stannar.  Körde även inkallning till fot. Inkallningen fungerar jätte bra, fot blir bättre och bättre.

Krita är mycket lugnare nu än tidigare, drar fortfarande ibland men inte alls som tidigare. Känns skönt när man börjar få lite utdelning för allt arbete man lägger ner. Jag har ju fått börja om lite flera gånger för att jag inte tränat regelbundet, men nu ska jag f-n inte sluta utan köra på!!!

Ridning

2010-03-02 @ 21:55:48
Nyss hemkommen från stallet. I dag fick jag rida Chackis, har bara ridit henne en gång tidigare, hon är ganska het och framåt. Så i början kändes det som jag bara fick sitta och bromsa henne, kände hur hon bara tog bettet för mig. Men sen när vi jobba volter kände jag att hon mjukna mer och mer och att det var jag som bestämde tempot. Nu ska jag rida henne att par gånger framöver, så jag lär känna henne bättre. Är ganska slut i mina armar nu, inte så konstikt. Men hon är jätte mysig i boxen, hon fällde något fruktans värt, men man såg hur skönt hon tyckte det var att bli borstad. Ska försöka komma ihåg och ta med kameran och ta lite nya bilder på henne.
Jenny red Arak igen, en ponny som är ganska mysig att rida det ända är att han är lite seg man får jobba som f-n för att få fram han. Men han är jätte  rolig att hoppa med, då är det fart på honom!!

Ja så var ...

2010-03-01 @ 17:58:13
... denna arbetsdag slut, varit en bra dag på jobbet.

Men morgonen kunde börjat bättre, jag samåker med en gammal jobbarkompis, det var hennes tur att köra idag. Men hon kom aldrig, jag ringde men hennes mobil men den var inte på, ringde hem men hon svara inte. Blev orolig att det hänt henne något. Tillslut var det bara att gå till Mickes jobb och hämta bilen för han hade den idag, en promenad på tjugominuter. På vägen dit ringer hon och säger förlåt massa gånger och säger "jag trodde du hade jour"! Hon hade titta i sin almanaka för att se dagens planering och då såg att hon skulle hämtat mig. Jag blev inte sur, skönt att det inte hänt henne något. Så jag blev ju lite sen till jobbet i morse, men det gick bra ändå. Men i morgon skall hon komma och hämta mig!!!
 

RSS 2.0