Har varit ute ...

2010-06-30 @ 13:56:50
... på fotbollsplanen och solat lite, tog med mig en bok, men inte blev det så mycke läsa! Jenny kom ut med hundarna efter ett tag, Nova satt och spana in en harre under hela tiden, Krita la sig och vila i solen! Hade ingen lust att gå in, men nu hör jag åskan så det var väll bra att vi gick in.


Nä nu ska jag  sätta fart och göra ordning mig så jag kommer i väg till jobbet!

Ja och så ...

2010-06-30 @ 11:18:02
... sitter jag här framför datorn igen, blir alltid sittande här en stund efter frukosten när jag är ledig eller har jour. Det är lite avkopplande och sitta här och läsa andras bloggar och tidningen. Men snart är det dax och göra i ordning mig, inte riktigt än för jag börjar ju inte jobba förrens klockan halv fyra, men det är lite man måste hinna innan dess och jag måste ju åka hemifrån vid halv tre.Idag på morgonpromenaden så var det kvavt ute men inte lika varmt som igår, jag sprang faktiskt en bit också och hundarna "joggade" fint bredvid mig. Måste komma igång och springa, känner att jag behöver det och särskilt nu när man håller på med agilityn om man ska orka springa med.

Kom just hem ...

2010-06-29 @ 16:26:04
... från frissan, klippt av mig håret, känns ovant men jätte skönt. Det var så risigt mitt hår, har inte klippt mig sedan oktober så det var verkligen dax nu!

Godmorgon

2010-06-29 @ 09:40:25
Idag är det riktigt varmt ute, trodde inte hundarna skulle orka gå långt alls. Men när man gått förbi hundrastgården går det en gångväg ner till stan och där var skugga och hur svalt och skönt som helst. Så det blev en rask promenad idag, jätte skönt, men nu ligger hundarna och sover mäta och trötta.

Igår när jag jobba  fick vi avsluta en patient när vi kom och sen kom det en till, men sen var det lungt hela kvällen och natten, skönt!

Godmorgon

2010-06-28 @ 09:45:18
Nu har vi verkligen kanon väder här, synd bara att man inte har semester än. Men jag har jour denna vecka (mån, ons, fre och sön) så då kan man vara ute i solen eftersom jag börjar ju inte förrens halv fyra på dagarna, ja förutom söndagen som jag jobbar 24-timmar.

Varit ute på en promenad med Krita och Nova, gick inte så långt som jag tänkt, då det var så mycke mygg i skogen och jag hade endast linne och shorts, kände inte för att bli uppäten.God förmiddag!

2010-06-27 @ 11:29:57
Idag var jag en riktig sjusovare, gick inte upp förrens klockan var halv tio, tjejerna låg och sov med mig också! Sen tog vi en skön men varm promenad, Krita är skendräktig det har hon inte varit förut, så hon får inte så mycke mat nu och så försöker vi motionera henne mera. Jag tycker nog juvren har minskat, så det hjälper nog det vi gör.

Firat midsommar

2010-06-26 @ 13:38:51
I torsdags efter jobbet åkte vi ut till Gnesta och till min mamma och pappa. Satt ute och grillade, var ner till sjön, satt ute hela kvällen, det var jätte skönt väder. 

Fredag morgon tog vi en skogspromenad, lurade ut Micke över stock och sten, det var ju ett tag sedan vi var där och de har ju skövlat skogen så stigen försvann efter ett tag och då fick ta oss fram bäst vi kunde, men vi kom rätt till slut i alla fall.

Sen vid halv ett tiden kom Kenta (min bror) Hillevi (hans sambo) deras barn Alexandra och Josefin, och Tobbe som de hämtat vid tåget, plus några bekanta till min mamma och pappa. De har ju midsommar firande vid Ullevi hembygdsgård och den ligger inte långt i från där mamma och pappa bor. Så vid ett knatade nästa alla i väg dit för att dansa runt midsommarstången, Micke och jag stanna kvar med hundarna och mamma och Tobbe var också kvar. När de kom tillbaka blev det fika. Sen åkte det alla hem förutom Tobbe som också skulle sova kvar.På kvällen grilla vi kött och åt gott, efter det blev det fyrkamp, vi blev tre lag, mamma och pappa, jag och Micke och Tobbe och Jenny, Micke och jag vann!!!


Det var sol nästan hela dagen, men inget regn alls, när var det så på midsommarafton sist?  

Kom nyss hem ...

2010-06-23 @ 16:59:24
... från jobbet, vi har haft mycke och göra hela veckan, känner mig rätt mör nu, skönt att det bara är en dag kvar denna vecka och sen långledigt över helgen. Sen har jag jourvecka nästa vecka, kan ju hoppas att det börjar bli semestrar nu så det inte blir så mycke patienter, men det vet man aldrig hur det blir!

Tränat på fotbollsplanen

2010-06-22 @ 21:54:50
Jenny och jag var ute för en stund sedan och träna med hundarna.

Jenny körde med Nova:
Hinder - först ett hinder sedan två, gick ganska bra, sen körde hon tre hinder på rad, behöver öva mera.
Slalom - gick bättre än förra gången, börjar fatta att hon ska emellan pinnarna.Jag körde med Krita:
Följsamhet - går bättre, följer mig ganska bra men vi behöver öva mera
Stanna och Kör - går jätte bra, hon sitter helt stilla tills jag kommer tillbaka och hon sticker på kör de gånger jag släpper iväg henne
Tre hinder på rad - gick jätte bra, det ända är att hon tjuvstartar ibland, så det får vi öva mera på
Slalom - gick bra, körde samma som sistDet är så kul och träna med båda för man ser verkligen hur kul de tycker det är :)

När vi kom in träna jag lite target - går bra med Krita fast lägger jag den på golvet på höger sida/snett framför om henne sätter hon inte tassen på den men läger jag den på vänster sida/snett framför hoppar hon på den med tassarna. Nova måste vi öva mera hon tar den ibland och ibland inte. Sen körde jag även kontaktfält i trappan, det går jätte bra med båda.

God kväll

2010-06-21 @ 19:09:09
Kom just in efter att setat i solen på balkongen, det är så skönt ute, nu skulle jag vilja ha semester men det har jag inte fören vecka 30, känns väldigt långt dit. Men den som väntar på något gott ............

Vi ska åka till Öland igen och Böda hamn, tycker det är så lungt och skönt där, vi tältar alltid. Jag tycker det är super mysigt att tälta, har gjort det sen jag var liten.

Här är en bild från förra sommaren, när vi precis slagit upp tältet!

Skogspromenad

2010-06-20 @ 14:51:59
Emelie och Micke skulle till körskolan för att ha handledarkurs, då passa Jenny och jag på att åka ut till Mölnbo och gå på sörmlandsleden. Vi gick i en timme ungefär sen stanna vi och käka masäck, det är så gott att äta ute i skogen. 

Det blir väll något över till oss va!

Vila på maten är skönt!

Utsikten från vårt picknickställe.

De var en jätte lång spång att gå över, Nova ville ner till vattnet nästan hela tiden, så Jenny fick stoppa henne.

Kommer ni snart, jag vill busa med Krita!

Tänkte Krita kunde gå lite lös på tillbka vägen, men hon fick upp något gott spår och drog iväg så hon fick gå kopplad resten av vägen!

Vid sista spången var det fullt av trollsländer!


Måste ju ner och bada lite grann i alla fall!

Efter den här turen på över två timmar så är vi alla kanska trötta men nöjda! Synd bara att det finns så mycke mygg i skogen.

Var ute en ...

2010-06-19 @ 20:28:02
... sväng och träna med hundarna, Emelie ville se när de träna och Micke hängde också på. Vi körde som förra gången hinder + böjd tunnel + hinder och slalom, gick ganska bra. Jag var nog inte hellt fokuserad och så tror det blev lite störning när Micke och Emelie var med och så ville väll Jenny och jag visa lite vad det kan. Men det är alltid bra med störrning!!! Emelie fota lite men det blev inte så jätte bra kort, men här kommer några.
En tur med hojen

2010-06-19 @ 16:24:10
Micke och jag har varit på en tur med hojen, åkte via
Nykvarn - Läggesta till min mamma och pappa vid Ullevi. Stanna och fika, satt i solen en stund men det blev aldeles för varm att sitta med skinbyxorna i solen. Sen åkte vi hem via Gnesta - Järna och hem till Södertälje. Var aldeles lagom varmt ute för att åka hoj :) (Lite bilder finns här)


Godmorgon

2010-06-19 @ 10:07:29
Ja igår hände det inte mycke, fredagar är man så trött efter en veckas jobb, satt och glodde film.

Krita spanar ut från balkongen igår efter åskvädret, Nova tycker det är så läskigt med åska!

Nu på morgonen har jag varit ute en liten sväng med tjejerna, tänkte jag tar en längre promenad senare. Vi möte lite hundar ute, med varken bra heller dålig hundmöten. Mina tjejer måste ju så klar skälla, men det lyssnae mer nu när jag säger att det ska komma och sluta, så träningen har nog tillslut gett lite resultat, men det är bara att fortsätta så det blir ännu bättre. Sen beror det lite på vad vi möter för hundar, små hundar går bäst, medas stora svarta går sämst.

Varit ute en ...

2010-06-17 @ 18:36:50
... sväng med hundarna, blev inte så långt var ute ca en halvtimme. Men de fick som vanligt hoppa upp på stenar och gå balansgång på trästammar, de fick även leta lite godis. Jag fotade lite också, då är de så söta bara sätter sig och väntar på att matti ska bli klar!
Tränat agility

2010-06-16 @ 21:31:00
Nu har Jenny och jag varit ute på fotbollsplanen och tränat med hundarna, det var långt gräs men det gick bra ändå.

Jag körde med Krita:
* hinder + böjd tunnel + hinder - gick jättebra, hon har "sug" framåt.
* slalom - gick jätte bra, körde samma avstånd som förra gången.

Jenny körde med Nova:
* rak tunnel - gick jätte bra.
* hinder + böjd tunnel och böjd tunnel + hinder - gick jätte bra, hon har fattat vad hopp är så Jenny måste säga det tidigare så hon vet var hon ska.
* slalom - gick mycke bättre, börjar fatta att man ska emmellan pinnarna.

Det syns så väll på både Krita och Nova att det tycker det här är jätte kul :)

Ridning

2010-06-15 @ 21:56:02
Kom nyss hem från ridningen, var sommaravslutning, vi körde gymkana. Var jätte kul, men mitt lag förlorade :(
Sen hade vi fika efteråt, skönt och sitta ner och prata lite annars ska ju alla iväg hem på en gång. Jag ska ta upphåll i ridningen nästa termin så får vi se vad som händer sen. Jag kommer sakna ridningen, men sista terminen har det inte känts lika roligt och hästarna vi rider på är inte så roliga, de har varit halta m.m. Så nu kommer det bli agility och träning med hundarna i höst!

Kommer sakna Chackis, men hon har ju varit halt större delen av terminen, så hoppas hon får vila nu så hon blir bra!

Promenad

2010-06-14 @ 20:39:43

Varit ute med hundarna på en aktiveringspromenad, de fick hoppa upp och ner för stenar, band fast den ena när jag körde med den andra, blir så trasligt med kopplena när båda hoppar samtidigt och så känns det som de stressar varandra lite när de hoppar samtidigt. Gick vidare så de fick balansera på trästammar, samma här en i taget. Jag har upptäckt att Nova kan bara vända åt ett håll när jag säger "vänd" på stocken, så det måste vi träna på, Krita vänder åt båda hållen.

Luktar väldigt gott här matti!

God pinne det här!.

Sen gick jag till gräsmattan vid servicehuset och träna dem:
* sitt/stanna och jag tar ett steg och tillbaka, Krita sitter helt stilla, medans Nova flyttar på sig när jag tar steget tillbaka, får öva mer. 
* följdsamhet går bäst med dem på vänster sida båda två, så det blir också mer träning för att få dem följa lika bra i båda varven.
* inkallning och de gick jätte bra.

Precis när vi kom in beter sig Nova som bitch igen och blir sur på Krita för ingenting och ska hoppa på henne. Jag som tyckte hon lugnat ner sig, de hade visst rykt ihop idag med när Tobbe passa dem. Jag blir så trött på de här!!!

Jag som kom in och var så glad efter en bra tränings och aktiverings promenad!


Nu har Micke ...

2010-06-13 @ 11:44:18
... och jag varit ut en tur med bilen så hundarna får öva på att åka i buren. Det går bra nu, Nova tycker inte den är så läskig längre, så det är bra.

Vi åkte ut till Torpa, så Nova bada lite och så tog vi en liten promenad mod Södertälje Syd men vi gick inte ända fram. Nu har solen börjat titta fram och när den är framme är det riktigt varmt och skönt.Godmorgon

2010-06-13 @ 09:23:42
Här är det fortfarande mulet och det har regnat i natt. Så morgonrundan gick längs gångvägar då jag inte hade stövlarna på! Jag undrar när solen och värmen ska komma, jag vill ha sommar nu!

Den fina rastgården kommunen fixa förra året, blir ju inte bättre av lite regna, suck den går ju inte att utnyttja om man nu inte vill att hundarna ska tas sig ett litet dopp. Ja ska säga att halva gården inte ligger i vatten, men jag vet ju var Nova skulle va om vi gick in där!

Äntligen har jag ...

2010-06-12 @ 16:11:39
... fått tummen ur arslet och köpt blommor till balkongen. Nu är det bara storstäd av balkongen och köp av nya plattor till golvet kvar, sen blir det mysigt att sitta där och njuta i solen på kvällen!

Så här tråkigt såg det ut innan :(

Så här fint blev det efter :)

Sen köpte vi ny blomkruka att hänga på vägen :)

Godmorgon

2010-06-12 @ 10:35:38
Änså länge regnar det inte, men det är mulet så man vet ju aldrig och så blåser det som bara den. Var tog sommaren vägen?

Varit ute med hundarna på en morgonrunda, det skötte sig jätte bra. Gick fint utan att jag behövde korrigera, då känns det jätte bra!

Promenad

2010-06-11 @ 14:19:17
Nu har det i alla fall slutat och regna! Var ute med Krita och Nova på en liten promenad, fotade lite under tiden. Krita mår mycke bättre nu, hon sover gott i mitt knä!
Godmorgon

2010-06-11 @ 10:26:31
Ursh vilket jäkla väder vi har, regnar som bara den :( 
Krita är dålig i magen, det bara bullrar i den och ingen frukost ville hon ha, men hon käka en himla massa gräs ute. Jag hoppas magen lugnar ner sig snart.

Sommaravslutning

2010-06-10 @ 22:31:53
Kom just hem från Stockholm, varit på sommaravslutning med jobbet, vi var på restaurang Prinsen och åt, jätte mysigt ställe och jätte god mat.

Angelica och Cissi

Csilla, Angelica, doktorena i bakgrunden och Eva

Cissi och jag

Nästan hela gänget samlade

Csilla och jag

Tränat agility

2010-06-09 @ 20:24:54
Nu har Jenny och jag varit ute och tränt agility med Krita och Nova.

Med Krita körde jag:
* tre hinder på rad - gick jätte bra,
* första hindret på sne så hon hoppar snett över och rakt över nästa - hon tjuva och stack iväg flera gånger och sprang och tog sista hindret, men när jag fick henne och sitta kvar så jag kunde gå fram till hinder två och visa vägen gick det bra, så det måste vi träna mycke mera,
* slalom - gick jätte bra, kunde sätta ihop pinnarna mera.Med Nova körde Jenny:
* hinder - först ett och sen två gick jätte bra,
* slalom - första gångerna tyckte hon det var jätte läskigt att bara gå igenom, men på slutet smög hon igenom, så det är bara och jobba på så hon inte tycker det är läskigt längre.


När vi var på fotbollsplanen och träna gick Marie förbi på gångvägen med sina sheltisar. Jenny och jag träna med Krita och Nova satt fast i kroken, men Nova skällde nästan ingenting utan satt bara och titta på hundarna, hon var jätte duktig!

Här kommer ...

2010-06-08 @ 22:31:27
... lite bilder från promenaden tidigare i kväll.

Varit ute en ...

2010-06-07 @ 19:59:55
... liten promenad med med hundarna, det blev en akriveringspromenad igen. De fick hoppa upp på stenar, gå balansgång på trästammar och gå upp och ner för branta backar, hoppa över grenar. Så nu sover de gott, Krita i mitt knä och Nova i sängen bredvid husse!

Jenny 17år

2010-06-07 @ 07:38:31
Ja idag blir min lilla tjej 17år, jag fattar inte att jag har så stora barn!
Grattis på födelsedagen gumman!Agilitykurs

2010-06-06 @ 15:59:17
Så var det terminens sista agilitykurs idag, fick köra bana idag med. Gick så där, Krita missa några hinder och så, fast jag vet ju att det är mitt fel att jag inte visar ordentligt var hon ska. Men vi får öva på i sommar så blir det bättre sen. Kursen fortsätter ju i höst igen, så då har jag något och se fram emot! Jenny var med och fota idag, man ser ju för rolig ut på en del kort!


Innan var min mamma och pappa och min brorsbarn här och gratta Jenny, hon fyller ju år i morgon 17år. Förstår inte att jag har så stora barn!


Trosa

2010-06-05 @ 16:22:09
Nu har vi varit i Trosa och grattat min svärfar som fyller 64år, vi har ätit smörgåstårta och ätit grillat kött med potatisgratäng, gott och trevligt var det! Linda hade med sig Lotus och Nova var jätte duktig, skällde inte utan gick runt och snosa och vifta på svansen ville gå fram men våga ändå inte riktigt.Godmorgon

2010-06-05 @ 09:54:47
Har varit ute på en morgonrunda med hundarna, som vanligt gick den över stockar och stenar. De tycker det är jätte kul! Det är underbart ute, solen skiner, det är verkligen sommar nu!Jag glömde berätta när vi var och leta burar så köpte vi 15kg Eukanuba Wild Nature för 198:- på Djurhuset, det var jätte billigt. De hade någon raid nu så vi passa på att köpa! Annars kostar ju 12kg 600:- ungefär.

Micke och jag ...

2010-06-04 @ 17:46:27
... tog med hundarna i bilen på en sväng för att det ska vänja sig vid buren, gick bättre idag än igår. Krita tyckte nog att det var helt okej idag medans Nova tyckte det var lite läskigt men satt kvar och hoppa inte ur som hon gjorde igår när vi skulle stänga, det knakar ju lite i gallret och det är det som hon tycker är lite läskigt. Men som sagt lite bättre idag än igår. Åkte i väg mot Vällinge, stanna efter vägen in på en grusväg och parkerade, tog ut hundarna och tog en promenad, jätte skönt var det, sen åkte vi hem samma väg. Får ta en tur i morgon också!


Varför ???

2010-06-04 @ 09:22:50
Varför ska hundar vara så äkliga och äta allt oätbar de ser. Krita åt något ute nu som jag inte vet vad det vad, låg en frallbit bredvid så jag hoppas det var de hon åt också, försökte ta ut de hon stoppa i sig men de är ju så snabba och svälja, sen gick hon och hosta och kväljde sig men fick inte upp något!


Så här ser buren ut som vi köpte till bilen, tycker den ser ut lite som en hamsterbur, men den fungerar bra det är huvudsaken!

Igår när jag jobba hade vi en patient under kvällen men natten var lugn. Nu är min jourvecka slut, skönt att har gjort helgen redan. Men inte en enda övertids timme fick jag ihop denna gång, det är verkligen olika från gång till gång!

I går åkte ...

2010-06-03 @ 10:56:01
... Micke och jag runt här i Södertälje och leta bur till bilen, de hade inga hemma och skulle få beställa och det var ju inte jätte billiga. Det sluta med att vi åkte till Zoo Varuhuset i kungenskurva, hitta en bur vi var nöjda med båda två och skapligt pris, plast i botten och galler runt om. Sen på vägen hem vela vi om vi skulle ta motorvägen eller gamlavägen, det sluta med att vi tog gamlavägen. När vi kommit en bit stog en polis där och vinka in oss, vi tänkte det är väll vanlig kontroll, men Micke hade kört för fort 81 på 70 väg, dyrt var det 2000:-. Varken Micke heller jag har fått det förut så vi blev lite paffa först, men va ska man göra, bara gilla läget och se glad ut. Så buren som var billigare blev rätt dyr till slut!

Idag försov sig Jenny, så jag skjusa henne till skolan och tog med hundarna så det skulle få testa buren. Den var lite läskig tyckte Nova, men vi får ut och åka lite varje dag så tycker hon nog inte det till slut, det skramlar ju lite när man ska stänga och det var det hon inte tyckte om. Men jag passa på att ta en promenad med dem vid Jennys skola, den ligger ju på en gamal militäranläggning. Gick inte så långt det var ju så varmt redan, tjejerna drack massor när vi kom till bilen igen. Jag passa på och fota lite.Kom precis hem ...

2010-06-02 @ 15:28:49
... efter att hämtat Jenny i skolan, hon ringde och fråga om jag inte kunde hämta henne och snäll mamma som jag är så gjorde jag det.

Innan dess var jag ut med hundarna på en längre promenad, hade inte tänkt det från början eftersom det är ganska varmt ute, men det sluta med att vi var ute över en timme. Gick ner till kanalen och Nova bada så klart, hon bara ska ner till vattnet och leta stenar i vattnet. sen gick vi vidare förbi fårhagarna och upp i skogen, Marie har visat mig en stig genom skogen så man slipper ut på vägen en bit. Men jag gick lite tokigt så vi gick verkligen över stock och sten, men vi kom dit vi skulle fast inte på stigen.

Godmorgon

2010-06-02 @ 09:49:55
Jobbade kväll och hade jour inatt, men det var jätte lungt vi hade inte en enda patient. Lite synd för Mai går dubbelt, men det brukar vara så att det är lungt när man går dubbelt, men sen när man ska gå själv rasar patienterna in. Nåja hon har torsdag och lördag kvar att gå dubbelt så någon patient måste vi väll få!

Varit ute med hundarna på en morgonrunda, solen skiner och himlen är aldeles blå, fast det kom lite kalla vindar ibland. Men det blir nog jätte skönt senare idag!Gick förbi rastgården för och se om det torkat upp så man kan släppa hundarna där, men inte fortfarnade en liten sjö i mitten. Det var ju verkligen ett bra ställe de valde att lägga den på!


Godmorgon

2010-06-01 @ 09:36:22
Sitter här i vanlig ordning och äter frukost, varit ute med hundarna på en runda. Det blev en liten aktiveringsrunda, med hoppa upp på stenar och gå balansgång på trädstammar igen. Gör sådan rundor ganska ofta, känns att hundarna blir tröttare av en sådan runda, plus att man får deras uppmärksamhet mycke mera, "vad ska vi göra nu då matti" och det märks att det tycker om det.


När jag stog och gjorde mina smörgåsar kände jag att någon titta på mig, Nova satt i buren och kika på mig genom nätet, hon var så söt!

RSS 2.0