Varit ute med ...

2011-03-31 @ 18:51:31
... tjejerna på en promenad, det är riktigt ruggigt ute. Nu vill jag att värmen kommer!

Haft mycke på jobbet hela veckan, jobbat över både i tisdags och idag, jag hoppas verkligen det blir en lugn dag i morgon!


Kvällspromenad

2011-03-30 @ 19:48:18
Varit ute på en kvällspromenad med tjejerna, var kallare än jag trott, blir lite lurad att det ska vara lite varmare när solen är framme. Fast på morgonen hade vi -5 grader, det tar sådan tid för snön att smälta bort om det ska fortsätta att vara kallt.


Ja ha så ...

2011-03-28 @ 20:29:18
... har måndagen gott. Gick bra att jobba men trött är man inte kul när det blir sommartid och man måste gå upp så tidigt, 04:45 ringde klockan hade glömt och ställa om en klocka på övervåningen, var inte kul att se att den bara var 03:45. Men det brukar ju bara var de första dagarna som är jobbiga.

Jag har ju glömt och berätta att Emelie fick jobbet på Scania som hon sökte och hon börja jobba idag, jätte skönt för henne!

Ja den här ...

2011-03-27 @ 16:10:31
... helgen har ju gått fort. Igår var vi och handla ny dator, det blev en bärbar Asus, Micke har hållt på att fixa med allt som behövs för att få den att fungera, nu är han nog färdig. Jag har fått en nyare variant av photoshop, tar ett tag att lära sig. Själv mår jag bättre inte helt fri från förkylningen, men jag ska jobba i morgon!

Här kommer lite bilder från helgen som gått.


Godmorgon

2011-03-26 @ 11:23:01
Ja inte går det fort att gå med en löp tik, suck. Det ska luktas och luktas, för allt verkar lukta hur gott som helst! Lite bus blev det i alla fall.

Och de här snödropparna har jag missat i flera dagar! Fina är dem i alla fal!

Ni vet ju ...

2011-03-25 @ 17:09:07
... att jag varit sjuk, tog några kort för att visa hur jag mått!
Haha hitta Emelies webcam, vi hade sjukt roligt roligt i alla fall!

Jag låg och ...

2011-03-25 @ 11:16:16
... grubbla i går när jag inte kunde sova, vad jag ska göra för att få ordning på mina Russell tjejer. Sista tiden har de gjort utfall mot allt vi möter, jag vet att de beror delvis på att jag är sjuk och inte orkat gå långt och jobba med dem. Men det är ju ett problem annars med även om de inte gör utfall mott allt då. De är värst när jag går med båda samtidigt, jag tror de triggar varandra, Nova som börjar och Krita hakar på. Det är ju Novas räddsla för hundar som är boven i dramat!

Låg även och grubbla på agilityn och Kritas beteende. Första terminen flöt på utanproblem, förutom de två sista gångerna som vi slog ihop gruppen och Krtia hitta en hund hon inte tyckte om och drog till henne och skällde på henne. Nästa termin var vi bara en grupp och då blev ju problemet bara värre tills hon drog och gjorde utfall mot alla hundar.

Men jag tror att när Krita drog första gången där så slutade jag nog lita på henne på henne, tappade förtoendet som fungerat så bra hela terminen. Och jag undrar om inte Krita märkte av det på mig också, så på något sätt måste vi hitta tillbaka till det vi hade om det ska fungera igen, lättare sagt än gjort.

Jag måste nog ta några steg tillbaka och börja om lite med allt, så vi kan bygga det där förtroendet som vi hade. Jag måste ta mig en ordentlig grubblare och sen måste jag ta hjälp i från någon som kan få mig på rätt väg med båda tjejerna!


Ja nu har ...

2011-03-24 @ 17:38:12
... nog våran dator gjort sitt, Micke tror inte det bara var virus vi hade, nu har den "pajat" flera gånger de senaste dagarna och Micke har fixat, men nu går det inte längre. Så jag har fått låna dotterns bärbara så länge, så får vi ut och titta på en ny, blir ju billigt och bra, suck.

Annas lullar det på i sakta gemak, bättre idag, lätt huvudvärk, men inte i närheten av vad det var i går. Så jag blir hemma i morgon också så blir det jobb på måndag.

Idag blir det oredigerade bilder då dottern inte har photoshop!Ja dagen börja ...

2011-03-23 @ 20:06:14
... bra i alla fall, var ute med tjejerna en härlig morgonrunda. De fick hoppa upp stenar, leta godis i trä och på gräset, gå balansgång på staketet m.m.
Jag vet hon fuskar och ligger inte helt, hon gör ofta så, något vi ska jobba med!
Nu är det lite mera vatten i bäcken!
Sen efter lunch kom huvudvärken och den vill inte ge med sig trots medicin, så det blir tidig sänggång idag. Annars mår jag bättre, fortfarande lite subfebril men hoppas jag är feberfi i morgon, så jag kan gå till jobbet på fredag.

Det var ett ...

2011-03-22 @ 13:06:23
... virus i datorn igen, jag som trodde vi hade ett bra virusskydd, tydligen inte! Micke har fixat till datorn och samtidigt har han renasat bort massa gamalt i den, hoppas nu vi slipper flera trojaner!!!

Mår lite bättre idag i alla fall, skönt de, men de återstår och se om man är feberfi heladagen eller ej. Kort morgon runda blev det ju i alla fall, hundarna måste ju ut!

Den här lilla gröna busken står mitt i snön, ser lite konstigt ut.
Det lär nog dröja ett tag innan vi kan vara här och träna igen.
Men visst sjutton är väll våren på gång!
Och på sina ställen i lilla sogen har snön smält bort nästan helt.
Men på andra ställen finns den kvar.
Nova har börjat löpa idag, hon hoppade ju över förra löpet så det är ett år sedan för henne nu, hon var inte så jätte glad att få på sig tikbyxorna.

F - n nu har datorn pajat igen, är nog dax...

2011-03-22 @ 10:13:54

dsc07143 (MMS)

F - n nu har datorn pajat igen, är nog dax att skaffa en ny! Den här är nog i alla fall ca 6 år nu, så den har kanske gjort sitt.


Godmorgon

2011-03-20 @ 10:52:40
Ja här är det sjukt, igen, feber, igen och så har jag blivit genom förkyld, jag som trodde jag var på bättringsväg, suck!

Lite bilder från igår, Nova älskar att busa i snön!

Krita blir ofta bra på kort, nästan så hon ställer upp sig så jag kan fota henne.

Ja själv känner jag mig inte så pigg och fräsh, gillar dock pannbanadet jag fått från Micke som han i sin tur fått på jobbet, där av reklamen.

Lite snö har smält bort på sina ställen, det går åt rätt håll i alla fall.

Nova är lite som Pippilångstrump när hon sover :)

Och Krita har hittat en ny favoritplats att ligga på och spana på fåglarna.

Ja jag kunde ...

2011-03-19 @ 11:50:36
... inte låta bli att fixa lite med bloggen nu när jag varit sjuk och hemma från jobbet. Velat ha två menykolumer länge, men trodde inte man kunde ha det på blogg.se. Men med en del del trixande med koder hit och dit så gick det, Jag får mycke hjälp av bloggen Designa Din Blogg med koder och så på hur man gör. Nu blev det vår och sommar tema på bilderna, det är ju det man längtar efter nu, när vintern varit så lång!

Ja det var ...

2011-03-19 @ 10:24:31
... väll onödigt att de kom snö igår, men får väll hoppas att den hjälper till och smälta bort isen och snön som fanns. Fast det är jobbigt att gå på isiga gångvägar när de ligger under snön!

Ja här har ...

2011-03-18 @ 15:52:00
... det inte händ så mycke, vi har varit sjuka allihopa, fast nu mår vi bättre. Jag får lite dåligt samvete för tjejerna, när det inte fått någon långpromenad på länge, men jag får ta igen det.

Emelie har varit på besök idag, hon var på anställningsintervju igår, så nu håller jag tummarna att hon får jobbet.

Korta promenader

2011-03-15 @ 16:20:17
Så trött på dessa isiga gångvägar,

på vissa har det smält bort lite mer i alla fall.

Tycker lite synd om tjejerna när de inte fått någon långpromenad igår och idag. Försöker aktivera dem så mycke det går på de korta promenader de fått. Får ta igen det när jag blir frisk.


Det är så ...

2011-03-15 @ 09:33:44
... härligt väder ute det känns som våren är på gång och så är jag sjuk, är inte det typiskt. Hoppas det fina vädret håller i sig och smälter bort all is och snö som fortfarande ligger kvar.

Ser det här videträdet från balkongen, det är väll ett vårtecken!


Tävling

2011-03-15 @ 09:18:38

Det pågår en tävling på bloggen Hundliv, gå in och va med och tävla du med.

Känns som jag ...

2011-03-14 @ 13:57:32
... håller på och bli sjuk, inte kul alls, :( Jenny ligger hemma med feber och förkylning, så det är väll någe skit som går.

Så idag har det inte blivit någon långpromenad för hundarna, men jag tog dem en och en nu på eftermiddagen. De är så mycke lugnare och har koll på mig hela tiden, körde mycke inkallning och så fick de hoppa upp på stenar och Nova busa i snön, Krita fick kampa som belöning. Så jag hoppas de fick göra av med lite energi ändå.


Ja det blev ...

2011-03-13 @ 16:35:04
... en tredje patient också, men sen hade vi lungt till klockan fem i morse, då nästa patient kom. Men nu är jourveckan över för denna gång!

Sov en liten stund efter frukosten, sen for jag runt och jaga dammråtter med dammsugaren. Förstår inte att städningen hamnar så långt ner på min att göra lista, får ta och skärpa mig!

Mina föräldrar har precis varit här på besök, vi har fikat och pratat, trevligt som vanligt.

Sitter här på ...

2011-03-12 @ 13:38:30
... jobbet och väntar på två patienter som är på väg hit. Har haft en patient under förmiddagen, kan ju hoppas att det blir lungt efter dessa två, man vet ju aldrig men hoppas kan man ju!

Igår var vi utbjudna på restaurang av Mickes brors svärfar, (alla Mickes syskon och respektive) han var i Sverige och ville fira att han blivit morfar. Det var ju i December lilla Hogo kom, men det var första gången han träffa honom. Vi var på restaurang Barolo i Södertälje, aldrig varit där tidigare, men jätte god mat, så dit lär jag gå flera gånger. Det var en jätte trevlig kväll.

Kvällen och natten ...

2011-03-11 @ 10:33:54
... var lugn, hade en patient på kvällen och sen har vi fått sovit i natt, skönt. Nu är det bara dygnspasset kvar på lördag, sen är jourveckan över för denna gång.

På morgonen blev det bara en kortare promenad är lite less på isen som liggerpå gångvägarna på sina ställen, på andra kommer man inte fram för det är stora vattenpölar och sen finns de det ställen man kan gå på bra som är barmark på. Fortsätter det att vara plusgrader, så kanske vi är av med isen och snön för i år, för nu vill jag ha vår!!!

Jag har lekt lite med bilder i Photoshop, tyckte om den här!

Godmorgon

2011-03-10 @ 09:42:53
Ännu en dag med plusgrader och sol, fortsätter det så här så kanske är snön borta snart! Men eftersom snön smällter på dagarna och så fryser det på natten så är det verkligen isbana på sina ställen. Gäller hålla tungan rätt i munnen!

Men en promenad blev det i alla fall med tjejerna i ca 50 minuter, det var riktigt skönt ute!

Krita älskar att ...

2011-03-09 @ 16:34:33
... busa med husse och då är det boll som gäller.


Lång promenad

2011-03-09 @ 12:42:38
Hade bestämt träff med grannen Marie vid nio-tiden, vi hade lite svårt att bestämmas oss för vilken väg vi skulle gå med tanke på underlaget. Men det gick bra att gå trots att det var mycke is på sina ställen. Krita skötte sig bra idag och Nova, ja vad ska man säga enligt hennes förutsättningar gick det väll skapligt. Vi stanna till vid rastgården på vägen hem, mest för att Krita skulle få springa lite lös och så bar jag Nova. Men Krita ville ju inte busa utan Nova, så då tog Marie Breeze och Trizz och gick ut från rastgården och en bit iväg, Nova titta efter dem först men sen sprang Krita och hon och busa. Skönt att se även fast hon är så rädd när vi går tillsammans, så bara de försvinner ur synhåll kan hon busa på som vanligt. Vi var ute i två och en halv timme, så nu har jag två tjejer som sover gott.


Tack för en trevlig promenad Marie.

8 Mars

2011-03-08 @ 13:11:54
Idag fyller Micke år. Grattis min älskling :)

Godmorgon

2011-03-08 @ 09:30:14
Usch vad jag är trött på denna is som ligger på gångvägarna!! Tog bara en kortare promenad för det, orkar inte halka runt! Gick bort till hundrastgården så tjejrna fick springa av sig.

På vägen där i från såg jag i alla fall lite barmark, så snön och isen smälter väll så sakta i alla fall.


Sen såg jag dessa hackspättar,

... men jag hade bara mobilen med mig och då blir det ju inga bra bilder. Så jag gick hem med tjejerna och gick ut och tog med mig systemkameran för att fota dem. En av grannarna, en äldre man som sitter i rullstol, körde för mig och så skulle han väja för ett brunslock och då körde han fast i snön, så jag hjälpte honom loss. Vi prata en stund, men fåglarna såg jag inte röken av. Men det var väll meningen att jag skulle ut och hjälpa honom loss!

Varit ute på ...

2011-03-07 @ 19:34:49
... en liten kvällspromenad, det blåser lite kallt, fast det är plus grader ute. Gud va jag längtar efter våren och värmen!


Ja ha så ...

2011-03-07 @ 17:31:42
... var det måndag igen, vart tar helgerna vägen? Igår hade vi besök utav dottern och pojvänn, alltid så kul när hon kommer på besök.

(Bild från i sommras)

så var det dax för jourvecka igen, känns som det inte var så länge sedan, men jag hade ju två extra jourpass emellan. Nu är det kortvecka som gäller tisdag, torsdag och lördag, får se hur den blir. Idag tog de bort fläcktarna från jobbet, asbets saneringen är klar, så skönt de förde sådan liv! Nu är det bara resten kvar att fixa det dröjer fram till veckan 15 innan det kommer vara klara.

Ja vi har ...

2011-03-06 @ 10:18:55
... sol idag med, men det var lite kallare på morgonen -3,5, men det var jätte skönt ute.

Men det är en aning halt på gångvägarna.

Man ser i lilla bäcken att snön börjar smälta, men det dröjer nog innan de porlar för fullt.

Krita hitta något "gott" som hon försökte komma åt.

Nova kollar in läget!

Staketet har börja komma fram under snön, tjejerna går ju alltid balansgång på det ...

... Krita gjorde ett försök men det gick inte så jätte bra, var lite halt.


Godmorgon

2011-03-05 @ 09:49:46
Ja här har vi blå himel och sol, precis som jag beställde :) Varit ute en sväng med tjejerna på morgonen, stanna till vid rastgården så det fick springa av sig. Krita är mycke busigare nu för tiden, så kul och se! Men det är rena isbanan på gångvägarna, hoppas det smällter bort bra i solen nu.

Här kommer en liten filmsnutt!

Igår hade vi bilen inne på verkstan, fick en tvåa på bromseffekten, men nu är det fixat, bara ombesiktning kvar. Men detta ledde till att jag fick åka buss och tåg i går till och från jobbet. Jag blir lika förvånad varje gång hur smidigt det går, bussen går 06:11, tåget 06:27, stämpla in på jobbet 06:57. När jag åker bil åker jag hemifrån 06:15 och stämplar in 06:50, så inte så stor skillnad.


Ja inte händer ...

2011-03-03 @ 20:44:00
... det så mycke här inte när man jobbar dag, det var lika fint väder idag som jag inte heller fick njuta av, suck. Kan ju hoppas det blir fint väder till helgen, så man får vara ute i solen.

Oj vilken jätte ...

2011-03-02 @ 18:32:55
... lampa som möte en när man kom ut från jobbet. En sån här dag önskar man att man hade ett jobb utomhus! Lite jobbigt att köra hem med solen rakt i ansiktet!

Körde sonen till ...

2011-03-01 @ 19:29:51
... tåget, han ska sova hos en kompis i natt och i morgon flyger han till Berlin. Han har ju fått jobb där, min lilla familj krymper, nu har vi bara ett "barn" hemma. Jätte skönt att han fått jobb efter att varit arbetslös i över ett år, men Berlin känns lite långt borta! Får se när jag ser honom nästa gång :(


RSS 2.0