Promenad och träning

2010-04-29 @ 19:59:20
Jag var ute med hundarna på en liten promenad, de fick hoppa lite på stenar. Sen blev det lite trötta på matti tror jag eftersom jag försökte fota alla möjliga blommor m.m.

Sen gick jag hem och lämna Nova och tog med mig Krita till fotbollsplanen. Körde tre hinder på rad, gick ganska bra, jag vågar ju inte släppa henne nu när hon löper så jag stör nog henne lite och sen är hon ju inte lika fokuserad heller. Sen tänkte jag köra lite slalom, men då kom det två barn och gick till andra sidan av fotbollsplan och då förlorade jag helt kontakten med Krita. Då såg hon bara bollarna, så det var bara att packa ihop och gå hem. Nu spöregnar det ute och åskar så det var väll lika bra att vi gick in när vi gjorde.
 

Promenad

2010-04-28 @ 18:57:47
Idag är det ruggigt, duggade när jag var ute med hundarna, gick en kortare runda. Men med lite hoppa på stenar, där vi fick en jätte bra störning. Det var en katt som satt på en av stenarna i utkanten. Krita var mer intresserad av att göra vad jag sa än katten medans Nova var mer intresserad av katten. Men jag fick med henne till slut att hoppa upp på stenarna.

Sen blev det till att gå balansgång på trästammar. Vi möte lite hundar ute och det gick faktiskt ganska bra, Nova skällde några gånger, men börjar bli mer intresserad av mig och godiset, det är jätte bra.

Så här ser tjejerna ut när vi är ute, nosen i backen hela tiden, allt luktar ju så gott!!

Det börjar bli så fint ute, träknopparna börjar brista och visa sina små blad.

Ridning

2010-04-27 @ 21:19:49
Ja så var det tisdag och ridning, jag fick rida Arak idag med. Vi red på mittvolten över fyra bommar, vi red i trav och galopp, vi flyta ut halva volten, vi red utanför bommarna och mitt på. Så det lär kännas i benen i morgon! När vi värmt upp öppnade sig himmelens portar, så vi var dyngsura efteråt. Så nu sitter jag här och värmer mig med en kopp te!

Nu har Jenny ...

2010-04-26 @ 19:54:50
... och jag varit ute på en promenad, gick ner till kanalen och genom skogen hem, var ute lite över en timme. På gångvägen mötte vi en bordercollie, Jenny mata godis som vanligt men Nova gjorde utfall mot hunden. Så har hon inte gjort tidigare, utan brukar försöka dra sig bort från hundarna vi möter. Vet inte varför hon gjorde så idag. Krita skötte sig bra, men hon är jobbig att gå med nu när hon löper och ska nosa och kissa över allt.Agility kurs

2010-04-25 @ 15:48:40
Idag var det söndag och agility kurs, men Krita fick inte följa med idag för att hon löper. Jag fick låna Emmas hund Totte, det kändes lite konstigt att köra med någon annans hund, men så nyttigt. Totte kan ju det där, så det var nyttigt att se om jag gjorde på vissa sätt, så stog jag ju för och hindrade eller honom, så jag lärde mig jätte mycke idag och på hur min plasering påverkar jätte mycke.

När jag kom hem tog Jenny och jag hundarna på en långpromenad, ner till kanalen och hem. Vi möte många hundar på vägen och det blev faktiskt många bra hundmöten. Perfekt för Nova, sista hunden vi möte har Nova gått på kurs tillsammans med och Nova ville gå fram och hälsa på henne men våga inte riktigt. Det känns som det går jätte bra framåt för henne, jätte skönt.


Tränat agility

2010-04-24 @ 17:35:29
Nu har Jenny och jag varit ute med hundarna på fotbollsplan och tränat. Idag blev det tunneln, säcken, hopp och slalom. Krita skötte sig jätte bra, tunneln går jätte bra, säcken hjälpte Jenny till i början men nu tar hon säcken själv, hopp går jätte bra öka avståndet och körde från sidorna, gick jätte bra, slalomet har hon ju fattat att hon ska emellan pinnarna. Nova fixa tunneln bra, hopp gick hon förbi så fick vi sänka och ha ena sidan uppe, så det måste vi jobba mycke med men hon hoppa tillslut, slalom gick bra hon gick rakt igenom pinnarna.
Kom nyss hem ...

2010-04-24 @ 15:38:26
... från Ikea, Jenny och jag följde med Emelie dit eller rättare sagt var jag hennes chauför. Och jag köpte faktiskt ingenting, det tycker jag var duktigt gjort! Men jag kollade på en heldel saker som jag skulle vilja ha, så jag får ta med Micke dit.


I går hade ...

2010-04-24 @ 10:32:33
... vi en liten avslutningsfest för de av våra jobbarkompisar som valde att stanna kvar på röntgen och inte följa med till kardiologen. Vi var hemma hos Csilla, vi åt och drack gott, det var jätte trevligt, Sen var Maries man Leffe snäll och skjusta hem mig och några till, var hemma skapligt straxt efter elva. Men idag är man ju lite trött och seg, men det går över.Csilla har en jätte fin hund, Nala, blandning av amstaff och dalmatin.

Godmorgon

2010-04-23 @ 09:59:59
Som vanligt hamna jag här vid datorn och äter frukost, hm börjat bli en vana. Hade en extra jour i går kväll, blev väckta nu på morgonen vid sex och så jobba vi fram till klockan åtta. Bra tid och bli väckt på och inatt har jag sovit bra också.

Solen skiner och det är jätte varmt och skönt ute. Idag har jag bara Nova hemma, Krita är med Jenny i skolan igen, det var hund dag. Så Nova och jag har varit ute på en skogspromenad, hon var inte lika rädd som hon brukar när man går med henne själv, det är på vissa ställen hon stannar upp eller går bakom. Men på andra sprang hon före och såg så glad ut.


Godmorgon

2010-04-22 @ 10:02:25
Idag är det kallt ute, regnar och ibland kommer det lite snö. Så det blev inte så lång promenad med hundarna, men de fick hoppa upp på stenar och söka godis i träd. Kan ju hoppas det är lite varmare till nästa promis.Ja idag har ...

2010-04-21 @ 21:33:26
... vi haft fullt upp på jobbet, mycke patienter. Sen när man råka titta ut genom fönstret i sängvänthallen vad såg man då? Jo det snöade, men sen när jag åkte hem hade det över gått till regn. Så i kväll har jag inte gjort mycke, hade tänkt gå ut och träna med Krita, men i det här vädret hade jag ingen lust. Så både fyrbenta och tvåbenta har slöat hela kvällen.

Ridning

2010-04-20 @ 21:17:57
Ja så var det då äntligen tisdag och ridning! Chackis var fortfarande halt så idag fick jag rida Arak, en liten ponny som är trevlig att rida. Idag fick vi hoppa, det tycker jag är jätte kul! Två hinder på X, placerat som ett v så vi red i en åtta och hoppa. Jenny fick ridda Kurre idag, han är ju lite het och hoppar långt innan så det blir jätte hopp. Så Jenny trilla av, slog sig inte. Sen trilla jag också av, drev för dåligt så han stanna till en sekund och hoppa sen och då hoppar han ju nästan rakt upp, men jag slog mig inte heller. Han är rolig att hoppa med, han tycker det är kul också.

Tränat agility

2010-04-19 @ 20:49:08
Nu har jag varit ute och tränat med Krita på fotbollsplanen, gick så där. Damen är lite ofokucerad nu när hon löper, men hon fick till lite i alla fall. Körde slalom. börja med fyrkanten sen flytta jag i hop det lite, gick så där satte några i alla fall.


Sen körde jag hopp, men bara ett hinder, träna avstånd och placera på sidorna, det gick faktiskt bra.

Sen körde jag även däcket, ville här också öka avståndet, men då sprang hon bredvid, så vi körde nära, då gick det bra.

Jenny fotade i dag med min mobil, tyvärr blev korten ganska suddiga.

Agilitykurs

2010-04-18 @ 14:02:52
Ja så var det äntligen söndag och agilitykurs. Idag fick vi börja öva på kontaktfält, meningen var att vi skulle få titta på en film, men den var borta, så det får bli nästa gång. Men Krita skötte sig jätte bra idag, drog ihop pinarna i slalomen så det inte är lika mycke fyrkant, gick bra, däcken gick jätte bra, tunneln gick också bra, tre hinder på rad gick bra - hon var på väg att gena men jag kunde styra in henne på hindret, kändes jätte bra. 

Sen fick vi då börja med början till gungan men den stog på en bänk, Krita tyckte inte det var något konstigt utan hoppa upp och gick ner, sen var det bara att stoppa och belöna kontakt fältet så hon skötte sig fint. Sen körde vi säcken de fick ju testa en gång förra gången att bara gå igenom och de höll upp den, nu sänkte vi mer och mer så sista gången körde hon igenom själv, jätte duktig.

I går började Krita löpa, så idag fick hon vara med, med tikbyxorna på, men sen får hon inte vara med på två gånger när hon höglöper, så jag får låna hund nästa gång. Jenny och Nova var med, så det var bra träning för Nova att vara i närheten av andra hundar, de satt på en filt utanför banan. Det var meningen att Jenny skulle fota idag, men det blev inte så, får bli en annan gång. Så det får bli gamla bilder!


HIPP HIPP HURRA!!!

2010-04-17 @ 18:39:38
GRATTIS NOVA PÅ 2 ÅRSDAGEN!Här var hon inte många dagar!

Systemkamera

2010-04-17 @ 14:57:11
Nu har jag setat och tittat på nätet efter systemkamera. Vill inte ha någon jätte avancerad, men ändå en bra. De jag tittat mest på är:

Canon EOS 500D


Canon EOS 550D


Nikon D5000


Nikon D90


Är de något som vet om de är bra?

Godmorgon

2010-04-17 @ 10:22:04
Nu har jag varit ute med hundarna på en morgonpromenad, mulet men skönt ute 7,5 grader. Tog inte så lång runda, men körde aktivitet. De fick hoppa upp på stenar, gå balansgång på trä stammar, gå upp för en lång brant backe (så bådde matte och hundar flåsa), leta godis i trästamm, sen blev det gå fint i kopplet i rask tackt på gångvägen, sista biten fick de gå och strosa som de ville.


Äntligen fredag!

2010-04-16 @ 17:52:40
Gud va skönt att det är fredag, varit trött hela veckan. Nu ser jag fram emot två dagars ledighet. Inga större planer för helgen, Emelie kommer förbi i morgon och så är det ju snart söndag och agility kurs! Idag ska jag bara ta det lungt, titta på så ska det låta vid åtta, sen finns det risk att jag däckar tidigt i kväll.


Tränat agility

2010-04-15 @ 20:22:56
Nu har jag varit ute och tränat med Krita, Jenny har varit med som medhjälpare. Först körde jag däcket, hon var jätte duktig. Sen körde jag tre hinder på rad, börja med sista hindret och sen två sista och sen alla tre, precis som vi lärt oss. Hon fuska några gånger på tre hinder, sen tog vi en liten paus.

Sen körde jag samma igen och då fuska hon inte utan tog alla tre på rad. Sen blev det slalom, ja vi kan ju inte kalla det slalom än (fyra pinnar i fyrkant) men det ska bli till slut. Det var hon jätte duktig på, så jag satte henne lite på sidan och hon körde rakt igenom jätte bra, hon har fattat att hon ska emellan pinnarna.

Idag introducerade jag godisburken, tänkte det blir lättare att belöna sen när jag kan köra med henne själv. Då kan hon inte ta godis om hon gör fel, utan hon får vänta på mig och jag kan belöna när hon gör rätt. 

Hjärtan

2010-04-14 @ 20:18:41
Vi har hjärtan på väggen i köket när solen lyser in!

Promenad i solen!

2010-04-14 @ 19:17:13
Nu sitter jag här, är trött och mätt, känns som jag kommer däcka tidigt idag. Jenny och jag har varit ute på en timmes promenad, jätte skönt ute. Men det märks att Krita är på gång att löpa snart, snosar och kissar över allt!

Tänk att man måste sätta en sån här på sin gräsmatta!

Halsbanden från popix har kommit idag, jätte fina!


Lite mer vårbilder finns här.

Ridning

2010-04-13 @ 21:39:05
Ja så fick jag äntligen rida, var sjuk två gånger och hade ju jour förra veckan. Ridläraren ville att vi skulle rida ut idag, men det ville ingen av oss. Så då fick vi jobba volter med fyra bommar, i trav och galopp, innan och utanför om vart annat, galopp och bryta av till trav på varannan m.m. Var riktigt kul. Avsluta med galopp i båda varven på ridbanan, härligt att få galoppera så mycke, men jag lär nog få träningsvärk. Fick rida Linlugg igen, man får verkligen skenkla henne varje steg, men jag fick fart på henne. Men hon är stel så jag fick henne inte att gå lika fin i form som sist jag red henne. Men jag känner mig nöjd ändå med ridningen idag!

Godmorgon

2010-04-13 @ 06:01:13
Ska aldeles strax sticka i väg till jobbet. 

Men i går var jag till Rusta och köpte lite agility grejor och jag kunde inte låta bli, var ju tvungen och gå ut i går kväll och testa. Fungera bra, körde tre hinder på rad med Krita, tunneln och så kör vi ju fyra pinnar (i fyrkant) till slalomet, vi körde en sak i taget. Hon skötte sig fint förutom en avstickare. Nova fick testa ett hinder och gå genom tunneln, hon är verkligen mycke försiktigare än Krita.


Nä nu måste jag åka till jobbet!

Nova

2010-04-12 @ 14:28:52
Nu skiner solen ute och det är jätte skönt ute, snacka om omslag i vädret.

Varit ute med hundarna en och en, Nova är verkligen en liten försiktig hund, jag måste bygga upp hennes självförtrodende. Ser hon någon som kommer och går framför oss måste hon stanna och kolla lägget, har de ingen hund är allt ok och hon går vidare. Annars stannar hon och man får då börja muta med godis och försöka få med henne, med varierat resultat. Oftas är jag förre henne att se att vi möter hund och börjar mata så fort hon tittar på hunden. Men ibland känns det bara hopplöst, gör det någon nytta det jag gör med henne eller.

Oj det blev lite deppigt inslag och så känner jag mig inte just nu, solen skiner ju och allt är bra. Men ibland grubblar jag ju på min lilla tjej.

Godmorgon

2010-04-12 @ 10:50:36
Det var inte alls skönt ute, mullet och ruggigt. Tänkte inte gå så långt alls, gick upp i lilla skogen, där fick de hoppa upp på stenar. Gick vidare möte Marie och sheltisarna där, Krita fick busa med dem och skötte sig jätte bra. Nova är rädd som vanligt, men nu plasera jag henne mellan mina ben och jag sitter på huk och kommer de för när sa jag nej och putta bort, läste om det i Kickans blogg. Sen vet ju Marie lägget så hon håller koll på sina och kallar på dem om de kommer för nära, men det var jätte bra träning Nova.

Sen gick vi vidare ner förbi hundgården och upp i skogen, där stötte vi på tre rådjur, som Nova var så intresserad av Krita gick bara och nosa, vet inte om hon inte såg dem. Sen efter det blev det lite balans på trästammar. Sen fick de gå fint på samma sida genom Brunnsängs centrum och hem, så vi var ute nästan en timme och en heldel träning på vägen.

Jenny och jag ...

2010-04-11 @ 18:10:25
... var ute med hundarna på liten promenad. Sen gick vi hem med Krita och så tog vi Nova till fotbollsplan och träna, hon skötte sig bra. Men jag var så där lite halvmotiverad, vi körde mest inkallning och lite stanna och det gick bra.


Agilitykurs

2010-04-11 @ 13:40:19
Ja så var det äntligen söndag och agility. Hundarna fick i dag även testa tunneln och säcken, gick bra. Fick testa flera hinder på rad, gick bra första gången sen fuska hon och veka av innan hindret. Så då körde vi bara två, hon var väldigt trött då också. Det är jobbigare för hundarna än man tror, när allt är nytt.

Men i det stora hela skötte hon sig jätte bra och var duktig, pigg och framåt. Efteråt när vi gått av planen, busa hundarna med varandra lösa, jag tyckte Krita kom för långt bort så jag kalla in henne och hon vände tvärt och kom till mig, så j-l kul att det sitter nu, trots andra hundar så kom hon till mig!!! Men nu är vi helt slut båda två, så jag ska nog ta och gå och vila en liten stund.


Ja så hamna ...

2010-04-10 @ 19:59:36
... man här framför datorn igen. Vi har haft två patienter idag, snackat massa skit, glot på tv, ätit och sovit i soffan. Tja det är så vi fördrivit tiden idag. Det är ju inte så att man kan gå och hoppas på att man får något att göra, för då måste ju någon bli dålig och få en hjärtinfarkt. Men nu är det ju bara natten kvar och sen är jourveckan över för denna gång.

Godmorgon

2010-04-10 @ 09:42:31
Sitter just nu på jobbet, Angelica och jag har fixat till labbet så det är redo i fall det kommer några patienter idag. Men just nu är det lungt så då passar vi på och sitta här och slöa framför datorerna. Man får passa på medans det är lungt för man vet ju aldrig hur det blir.

Promenad

2010-04-09 @ 14:42:54
Nu har jag varit ute på en timmes promenad och inte fick jag med mig någon heller, det blev jag och hundarna. Ja det var inte mycke folk ute alls för den delen heller, tror jag möte fem personer på hela rundan.

Gick genom skogen så de fick balansera lite på stockar och stenar.I går hade Micke tagit hem en bit slang så vi skulle kunna träna däcket. Här kommer en bild på min blivande agility stjärna! Fullt fokus på godiset har hon, hihi.

Godmorgon

2010-04-09 @ 09:41:31
I går em när jag kom till jobbet hade vi en patient, sen var det lungt resten av kvällen och natten. Sen har jag faktiskt sovit bra, jag brukar ha svårt och sova och vakna flera gånger, men nu sover jag kanske fram till fem innan jag vaknar sen ligger jag och slummrar tills jag ska upp vid kvart över sju.

Varit ute med hundarna en liten tur, det är jätte dimmigt ute. Ska ta en långis senare, Micke och jag ska åka och handla nu på morgonen, så slipper vi trängas med alla senare.
Skogspromenad

2010-04-08 @ 10:05:45
Idag tog jag en härlig promenad i skogen, snön har smällt bort ganska bra, skönt. Krita fick gå lös större delen i skogen, hon sköter sig jätte fint, kommer direkt på inkallning och håller sig på lagom avstånd. Nova däremot, lyssna inte på inkallning så hon fick gå kopplad! Måste jobba mer med det med henne!Här finns lite mer vårbilder.

Färgar håret

2010-04-07 @ 20:01:07
Sitter här och väntar på att jag ska få skölja håret, mahogny blev färgen denna gång. Jag hoppas det blir bra, bara alla de grå försvinner så blir jag nöjd. Sen ska jag ta och beställa tid och gå och klippa mig, var jätte länge sen jag var hos frissan, har ingen frisyr längre!

Jenny och jag var ute på en härlig kvällspromenad med hundarna, gick ner till kanalen och hem.


Godmorgon

2010-04-07 @ 09:15:02

Kvällen och natten har varit lugn, inte en enda patient! Skönt och få ha så lugna pass ibland också. Men torsdagen och lördagen är kvar, få se hur de blir.

Idag på morgonrundan möte vi många hundar och för Nova går det så där! På ett ställe var det fyra hundar samtidigt, då bromsa hon och satte sig. Men varje gång hon titta på hundarna mata jag godis, sen fick jag kasta godis framför henne för att hon skulle vilja gå. Sen kan hon inte vara tyst alla gånger, hon måste ju titta på hunden vi möter och skälla om jag inte är tillräkligt snabb att mata godis och det är svårt med två hundar. Men vi jobbar på!!!


Godmorgon

2010-04-06 @ 10:07:06
Idag skiner solen igen!!! Det var så skönt ute att jag gick lite längre än jag tänkt! Men det är fortfarande mycke snö och is kvar på sina ställen, framför allt i skogen på stigarna.
Nu har vi ...

2010-04-05 @ 21:20:49
... tränat hopp med Krita, Jenny fotade. Här kommer lite bilder! Visst har vi ett fint hinder, man tar vad man har!


Och så några till!
Jag älskar min nya mobil!

Tävling

2010-04-05 @ 20:10:35
Hej, det pågår en tävling på Karolines blogg, man kan vinna smycken!


Promenad

2010-04-05 @ 14:38:50
Nu har det i alla fall slutat snöa, men det är slaskigt och blött. Gick en promenad med hundarna ner till kanalen, var ganska skönt ute i alla fall. Övade på att de ska gå fint på samma sida, försöker göra det varje gång nu när vi är ute, men vi möte inga hundar. Nu när man håller på och tränar vill man möta hundar hela tiden, så man får öva och öva.

I går körde vi burträning, det går ganska bra, jag har fått det till att "man kan ju alltid gå in och titta för det kan ju ligga godis där".  Jag vill ju att buren skall vara en bra vilo plats men där är vi inte än. Det kommer jag vet, ska träna lite mer idag. Sen ska jag träna med Krita också, det går jätte bra, hon tycker det är kul. Blir bättre när man kan vara ute och träna agility, men just nu behöver vi inte så stor plats när det är en sak i taget vi tränar på!Skit väder!

2010-04-05 @ 10:17:25
Det snöar ute, jag vill inte ha snö!!! Jag vill ha tillbaka solen och värmen!!! Fast det är ju +3,4 grader ute, så jag antar att det kommer smällta bort ganska snabbt, eller jag hoppas på det i alla fall! 


Fika i solen!

2010-04-04 @ 17:08:12
Kom hem från min mamma och pappa för en stund sedan. Vi har setat ute i solen och fika och bara njutit. Hundarna var varit ute och sprungit vid lillstugan. Alla är nöjda och glada.

Här sitter jag och njuter i solen och man ser två nyfikna fröknar i bakgrunden!

Godmorgon

2010-04-04 @ 09:54:09
Sitter här och äter frukost, Micke är och tvättar bilen. Varit ute en liten sväng med tjejerna, de fick hoppa på stenar och så öva jag på att de ska gå fint på samma sida.


Promenad i solen!

2010-04-03 @ 15:07:38
Nu har Micke och jag varit ute med hundarna på en långpromenad i solen. Det var riktigt skönt ute, hoppas det fina vädret håller i sig hela helgen.Glad påsk!

2010-04-03 @ 10:35:19
Önskar alla en trevlig påskafton!

Fler påskbilder finns här.

Godmorgon

2010-04-02 @ 10:31:29
Idag skiner solen, men det har inte hunnit bli så varmt än men det kan nog bli en härlig dag! Varit ute med hundarna på en liten morgonrunda, först möte vi en matte med en gårdshund och en pitbull/dalmatin, vi var kanske fem meter från varandra sen svängde hon av ner på en parkering, hundarna sköte sig jätte bra.

Sen har ju mina hundar svårt att gå bredvid varandra när vi möter hundar, för Nova skäller för hon är rädd, då skäller Krita på Nova och sen bråkar de. Jag jobbade med att ha dem på samma sida, de gick fin en längre stund. Sen kommer det en rottis på andra sidan, jag matar godis till båda, men Nova börjar skälla och så är de i gång, suck. Men jag kunde bryta dem tidigare och vi gick vidare.

Jag behöver verkligen öva på möten med dem, har man dem en och än går det ju mycke bättre för man kan koncentrera sig på en och det går att mata godiset snabbare till en än två. Men det är bara att jobba och jobba, men ibland känns det så hopplöst!

Det är fortfarande mycke snö kvar på fotbollsplan, men man kan se att det börjat smälta lite om man jämför med här så det går ju framåt i alla fall.

Men på andra ställen har det smält bort mera och det finns nästan ingen snö kvar, förra veckan såg det ut så här och nu.
 

Vårtecken

2010-04-01 @ 19:23:44
Nu har tussilagon kommit, nu är det Vår!!!

Värsta är att pollen är på väg också inte lika kul för alla allergiker. Få se hur Jenny kommer må nu, hon är inne på sitt andra år med vaccin mot björkpollen.


Skönt med ledigt!

2010-04-01 @ 17:21:05
Skönt att denna vecka är över, känner mig ganska trött. Vi har haft mycke att göra, jobbat över en halvtimme idag och 45 minuter i tisdags. Vi har ju bara ett labb öppet och mycke patienter. Sen har jag ju inte varit helt pigg och frisk heller idag har det har det varit bättre än i går, så jag är nog helt återställt snart, så skönt.

Ska bli jätte skönt med fyra dagars ledigt! Förra påsken jobbade jag 24 timmars pass långfredagen och söndagen. Man kan ju hoppas på fint väder i helgen så man kan vara ute och njuta!

RSS 2.0