Jaha så var ...

2011-02-28 @ 19:44:20
... det måndag igen och en hel arbetsvecka framför sig, vart tog helgen vägen?

Vi ska få ny utrustning på jobbet, så idag har det börjat plasta in för asbetssanering, låter inte så trevligt! Men de måste göras innan de kan riva och sätta dit de nya. Så fram till v 15 kommer vi köra på bara ett labb.

Den här veckan har Jenny sportlov, så då får Krita och Nova vara hemma med henne :)


Nu när jag ...

2011-02-27 @ 13:34:08
... kommit på hur man lägger in egna filmer, kan jag inte låta bli och lägga upp filmer här. Jag hoppas ni står ut med dessa filmsnuttar på tjejerna :) Här är från i morse när de busa i rastgården.


Idag tog jag ...

2011-02-27 @ 10:34:58
... inte så lång promenad, gick bort till rastgården så tjejerna fick springa och busa lösa. Får gå en längre sen på eftermiddagen.Nu ska vi göra oss i ordning och åka ut till graven en sväng.

Började dagen ...

2011-02-26 @ 19:30:14
... med ca en timmes promenad med tjejerna, jätte skönt. Idag har det t.o.m. varit 2 plus grader, hoppas det håller i sig så snön smällter bort!


Sen åkte jag, Emelie, Jenny, svärmor och Sussie till IKEA och handla lite.
Köpte en skohylla,

underskåp till tvättstället,

spegel till Jennys rum,

sen kunde jag inte låta bli och köpa dessa krokar,

sen blev det ju lite annat smått och gott också, slinker alltid med lite mer än man tänkt. Sen har Jenny och jag fixat i hop skohyllan och underskåpet, det tar sin lilla tid, men nu är det klart, blev jätte bra. Nu blir det mys framför tv :)

Nu har tjejerna ...

2011-02-25 @ 18:57:31
... fått duscha, det behövdes! Både Krita och Nova far runt i soffan och ska "torka" sig efteråt. Här kommer en filmsnutt på Krita.


Promenad

2011-02-24 @ 17:28:59
På eftermiddagen var jag ute på en promenad med grannen Marie och hennes sheltisar, vi var ute i över en och halvtimme, jätte skönt. För Nova gick det så där, går hon före så drar hon går hon bakom så vill hon inte riktigt gå med. Prova så hon fick gå med Marie en stund, men det gick inte alls, hon bara la sig ner och vägra gå. Vi gick förbi rastgården på vägen hem, för att se hur Nova reagerar när hon får vara lös, men hon satt bara vid grinden och ville ut. Men bara Breeze och Trizz försvunnit och vi skulle in i porten får jag kontakt med henne igen och hon blir lugn så fort vi kommit in. Jag vet att dessa promenader är jätte jobbiga för henne, men jag tror det ger resultat långsiktigt. Krita tycker bara livet leker och allt är jätte kul.
Ja så börjar ...

2011-02-24 @ 09:51:57
... åter en ny dag, det är inte lika kallt idag, -11 grader visar termometern. Men det blev en kort morgonrunda med tjejerna, jag är trött och seg idag, sovit dåligt i natt. Hade tre patienter under kvällen i går, en fjärde var på G, men det blev inget, kom i säng vid midnatt. Ska ta och lägga mig en stund och vila, sen på eftermiddagen ska jag ta en promenad med grannen.

Godmorgon

2011-02-23 @ 09:31:23
Idag är det kallt igen -19,5 grader, när ska denna vinter ta slut!

Så det blev ingen lång promenad nu på morgonen, Krita vill knappt va ute när det är så här kallt, Nova bryr sig inte hon busar på som vanligt i snön.

Här kommer filmen ...

2011-02-23 @ 08:52:49
... på Krita och Nova, jag lyckades få till det!


Tog en längre ...

2011-02-22 @ 17:15:11
... promenad på eftermiddagen med tjejerna, var inte lika kallt längre.

Tjejerna brukar ju alltid stanna vid samma ställe och spana och lukta. Nu tog vi oss ner ...

... till hålet. Såg spår men jag vet inte vad för djur det tillhörde.

Och inte såg vi något specciellt i hålet.

Men tjejerna tyckte det luktade gott.


När vi tagit oss upp på gångvägen igen, måste de ju bara stanna och titta.

Det var inte hellt enkelt att gå på stenarna där nere.

Sen hitta det isbitar att leka med, ...

... jag filmade också, men jag får inte riktigt till det, ska se om jag lyckas lägga upp den lite senare.

Nästan hemma möttes vi av en mörk himmel.

Blandade känslor

2011-02-22 @ 13:21:04
Tobias har äntligen fått jobb, efter att gått arbetlös i över ett år. Men jobbet är i Tyskland, det känns lite jobbigt, men samtidigt det är ju nu när han är ung han ska ut och se världen. Som sagt har blandande känslor inför det här! Han åker redan nästa vecka, tycker inte det var länge sedan han var liten, var tar åren vägen?

Jag hade ju ...

2011-02-22 @ 09:56:13
... ett extra jourpass igår, kvällen var lugn men vi fick jobba från midnatt och fram till halv tre, så jag ska aldeles straxt krypa ner i sängen och sova några timmar. Har även ett extra pass på onsdag, vi har två stycken som slutat och det tar ett tag innan de nya är upplärda och går på sina jourrader, så då får vi andra ta några extrapass.

Varit ute med tjejerna på en kortare promenad, det är jätte kallt ute känns som det är 10 minusgrader kallare än det är (-10). Jag får ta en längre promenad efter jag sovit. Men det är riktigt fint ute och solen skiner.


Såg när jag redigera fotot att hon slickar sig om munnen, hon satt och tittade på den här ...

... hackspätten, kan ju undra vad hon tänker.


Godmorgon

2011-02-21 @ 10:19:30
Tjejerna och jag har varit ute på en promenad, inte så kallt ute -5,5 grader.


Stannade till i rastgården så Krita och Nova fick busa och springa av sig en stund.Sen gick vi vidar och så var det de obligatoriska stoppet, man måste lukta och spana just här!

När vi gick upp i skogen börja solen titta fram.

Nu ligger tjejerna och sover, nöjda och mätta.

Fortfarande sol och ...

2011-02-20 @ 09:09:27
... kallt här (-18), Krita tyckte det var för kallt i dag och ville inte gå. Får se om jag kommer ut mer i det fina vädret, ska åka till Trosa och hjälpa svärmor och städa i gamla lägenheten, hoppas det inte tar för lång tid. På vägen hem ska vi åka förbi graven, sen ska svärmor äta här.Promenad

2011-02-19 @ 15:39:16
Nu har Jenny och jag varit ute på en härlig promenad i solen och nu var det bara -13 grader.
Krita var riktigt busig idag, kul och se!
Godmorgon

2011-02-19 @ 09:30:29
Ja idag har vi kallt - 20,5 grader, det knastrar under fötterna när man går. Men solen skiner och det är jätte fint! Men nu tycker jag det räcker med vinter, vill ha vår med sol och värme!
Sitter här och ...

2011-02-18 @ 19:10:01
... väntar på att Micke ska komma hem med pizzan, idag blir det sen middag.Efter jobbet var vi och handlade, svärmor följde med, sen åkte vi hem till henne och Micke satte upp lite ljustakar och tavlor, det har blivit så fint i lägenheten nu när Emelie har målat och tapetserat åt henne!

Ja inte har ...

2011-02-16 @ 19:48:29
... det hänt mycke här idag, upp tidigt och jobba dag, hem åt midag, varit ute med tjejerna en och en. Nova var mest rädd, fick kasta godis framför henne för att hon skulle gå famåt. Krita däremot tror jag börjar fatta att hon inte ska dra, hon drar lite i början och jag får stanna henne och backa några steg, men mot slutet går hon på jätte bra utan att dra, så poletten kanske börjar trilla ner! Ska snart ta och göra yoga, sen blir det att krypa ner i sängen och sova.

Jack Russell

2011-02-15 @ 11:59:30
Blev inspirerad av Susanne som lagt upp en video på rasen Berner Sennenhunden. Så jag letade  på youtube efter rasen Jack Russell så klart.

Så irriterande kan inte lägga in videon, här kommer en länk till den: "http://www.youtube.com/embed/oPMYoQGvp1A"

Godmorgon

2011-02-15 @ 10:34:36
Idag blev det i alla fall en härlig morgonpromenad, idag var det "bara" -9 grader ute. Vi har verkligen fått vinter igen.


Kom just hem ...

2011-02-14 @ 15:29:56
... från sjukgymnasten, nu har vi inga nya tider bokade och tanken är att jag inte ska behöva gå dit mera. Känns lite konstigt, men jag mår ju mycke bättre i min nacke, känner mig mer trött, öm och stel, mot förut när jag hade så ont. Så det är bara att fortsätta med min träning som jag gör nu.
 

Ja det blev ...

2011-02-14 @ 13:20:00
... ingen långpromenad, tog en kortare promenad med dem en och en. Sagt det förut men det är så skönt och gå med en hund i taget.Ja så var ...

2011-02-14 @ 10:07:52
... jourveckan över för denna gång. Vi hade inte en enda patient på hela passet igår, det har jag aldrig varit med om förut, det brukar ju alltid dyka upp någon. Dett värsta är att tiden går så långsamt, vi glor på tv, snackar skit, sitter vid dator och så äter man nästan hela tiden känns det som :)

Jag är så glad på morgonen när jag åker hem att jag åker ut från Stockholm och inte in, det är såna köer in till stan.

Idag har vi riktigt kallt - 18 grader, så jag tog inte så lång runda nu på morgonen, får ta den mitt på dagen i stället då det förhoppningsvis inte är lika kallt. Men det är fint ute när solen skinner.
Godmorgon

2011-02-13 @ 09:49:08
Nu sitter jag här på jobbet, vi har fixat labbet i fall det kommer någon patient idag, någon brukar det ju dyka upp, nåja vi får se vad som händer, många timmar kvar tills jag slutar, har ju mitt 24-timmars pass idag.

Den här fina tavlan hänger i uppdukningsrummet.

Fika och trevligt sällskap

2011-02-12 @ 19:12:52
Kvällen var jätte lungn i går på jobbet, men vi blev väckta i natt klockan tre, det är f-n värsta tiden att bli väckt på. Man sover så djupt då, så man mår nästan dåligt när man måste gå upp och så måste man vara pigg och alert och ta hand om patienter, men allt gick bra!

När jag kom hem på morgonen stod frukosten på bordet och vänta, sen åkte vi och handla med svärmor, sen följde hon med oss hem. Sen kom även Emelie, Jocke och mina färäldrar vi fika och hade trevligt, det är ju min födelsedag idag. Mina föräldrar stanna även och åt här. Så jag kom inte i säng och sova en stund förrens efter fyra, men då var jag trött. Kan ju inte säga att jag är piggare nu, tar ett tag och vakna till!

Fler bilder finns här.

Godmorgon

2011-02-11 @ 10:14:20
I morse väcktes jag av telefonen, det var Jennys lärare som sa att det inte blev någon skola idag för att bussarna var inställda. Så då övertalade jag Jenny och följa med på en promenad med hundarna, hade tänkt gå längre än vi gjorde, Men Krita ville bara hem hon tycker inte om snön, undra om hon också är trött på snön för hon var inte så här förut i vinter.


Jag hoppas bara de hinner ploga alla vägar tills jag ska åka och jobba, men jag får nog åka lite tidigare i alla fall.

Nu har Micke ...

2011-02-10 @ 19:13:51
... och jag varit ute med hundarna i snövädret, det snöar förfullt, nu får det sluta det räcker. Krita ville bara hem, medans Nova tycker det är jätte kul och hoppar runt och busar med husse.Vilket skit väder!

2011-02-10 @ 15:54:02
Det snöar ute, jag vill inte ha snö nu, jag vill ha vår!

Det var i alla fall lungt på jobbet igår, hade en patient på kvällen. Men jag sover illa där en då, svårt att koppla av helt, somnar bra men vaknar efter några timmar, suck. Nåja bara två jourpass kvar!

Idag har jag setat och fixat med bloggen lite, man blir aldrig helt nöjd, men nu är det lite mer vårtema!

 

Jag var över ...

2011-02-09 @ 13:24:17
... en sväng till grannen Marie på förmiddagen och fick busa och klämma på hennes fina valpar. Jag försökte fota dem, men ni vet ju hur det är med valpar inte stilla många sekunder. Men jag kan lova att Krita och Nova tyckte jag lukta gott när jag kom hem.
Nä nu måste jag sätta fart och göra mig i ordning, ska ju jobba i kväll/natt.

Godmorgon

2011-02-09 @ 09:40:29
Idag var det lite kallare ute och slasket har fryst, så klart. Men det gick bra och gå en då utan några missöden.

Sista veckan har jag lagt mycke krut på att de inta ska dra i kopplet, när det drar stannar jag, drar det fortfarande backar jag tjejerna. Idag på slutet när Krita drog så stanna jag och då backa hon själv några steg och så gick vi vidare, hon gjorde så ett par gånger, hon var så söt, jag blev så full i skratt när jag såg henne!

Ja så har ...

2011-02-08 @ 15:36:30
... den här dagen sprungit iväg, har sovit bort ett par timmar, hade ju jour igår och vi fick jobba i natt.

Man blir väckt varje morgon av detta bygge på jobbet, särskilt irriterande som idag när man inte sovit så många timmar. Men det som oroar en är sprickorna som börjar komma i huset efter alla sprägningar, man undrar ju om de kommer och hålla, lite läskigt faktiskt.

När jag kom hem från jobbet  tog jag en promis med grannen Marie och hennes två sheltisar. Det var skönt men slaskigt, var en aning blöt om fötterna när jag kom hem. Krita skötte sig jätte bra, ja förutom att hon drog lite i kopplet då. Nova skötte sig bra med hennes förutsättningar, hon är ju rädd och har stenkoll på var Trizz och Breeze är men jag tror ändå vi tog ett myrsteg framåt.

Sen träffade vi även ett gäng puddlar på vägen och Krita hitta en ny kompis, lekte som sjutton med en valp, Nova försöker ta sig där i från, men jag håller henne bara lungt kvar, även pudlarnas matte vet om att Nova är rädd så ingen går fram till henne.

Jag har ju ...

2011-02-07 @ 11:05:12
... börjat läsa boken Problemhund och hundproblem,

i början av den står det :

"Var finns problemhunden?
En vanlig plats där man ofta hittar en problemhund är hos mattar och hussar som har sin första hund. Det har tyvärr visat sig att det ofta är på den första hunden man gör alla misstag, som man sedan lär sig av."

Kände mig ganska träffad där, Krita är våran första hund och jag började inte gå kurser och läsa på ordentligt förens vi skaffat Nova.

Jag ögna igenom boken och på ett annat ställe läser jag :

"Hundar som måste gå i koppel för mycke blir ofta skälliga och i många fall också agressiva."

Jaha där kom ett av problem, vad ska man göra om man inte kan ha sina hundar lös, för att de sticker från mig och är borta länge. Jaja, jag hoppas när jag läst klart den att jag blivit lite klokare!

Godmorgon

2011-02-07 @ 09:49:41
Det bästa av allt med jourveckan är att man får börja varje dag med en härlig promenad och att får vara ute i dagsljuset. Jag ser allt för lite av dagsljuset när jag jobbar dag under vinterhalvåret.

Vi tog samma runda som vi brukar, fast idag stanna vi vid rastgården så Krita och Nova fick springa lite lösa. Nova blir som galen och bara springer och springer, varv efter varv, så kul och se henne hon ser verkligen lycklig ut!

Vi träffade på rådjuren i skogen igen, de är inte så rädda av sig, ställer sig på berget och tittar på oss.

Promenad i solsken :)

2011-02-06 @ 15:30:03
Har varit ute med hundarna på en härlig promenad i solen. Kan ju säga att jag inte var ensam ute!


Vi satte os en stund vid kanalen och mös i solen innan vi gick vidare.


I den här skogsbacken var all snö borta, så härligt och se barmark igen.

Isen har börjat smälta från berget ...

... till Novas stora förtjusning den här isbiten gick hon och bar på länge!

Nu sitter båda i köket och håller koll på att husse gör rätt när han lagar maten!

Godmorgon

2011-02-06 @ 10:17:23
Idag var det lite kyligt ute, någon minusgrader men solen skiner, så man kan ju hoppas det blir skönt mitt på dagen!

På promenaden i skogen möte vi en lös hund med husse efter sig. Tror ni han kallar in hunden när vi kommer NEJ då bara låtter den knalla på och fram till oss kommer den så klart. Nova bara skriker och försöker fly. Men jag håller henne bara lungt vid sidan där hunden inte är. Han kopplar hunden till sist och så frågar han om hundarna känner varandra. Jag svara bara nej och säger att Nova är jätte rädd för andra hundar, då ber han om ursäkt och så går vi åt varsit håll. Varför gör man så som hundägare, har man ingen koll på hunden att den går fram till andra ska man inte ha den lös vid möten. Jag blir så trött på det här!

Ja vårkänslan fick ...

2011-02-05 @ 13:37:11
... jag ju inte ha så länge, när vi kom ut från ICA MAXI snöade det, inte kul alls!

Det känns lite ...

2011-02-05 @ 11:01:27
... som det är vår i luften, fåglarna kvittrar lite då och då, snön håller på att smälta bort på sina ställen, det är några plusgrader ute, så tjejerna och jag fick en härlig morgonrunda!
J - l is!!!

2011-02-04 @ 18:32:25
Var ute med Krita och så hade jag inte en tanke på att det kunde vara is på ett ställe (har ju söat lite idag) gjorde värsta vurpan, som tur var slog jag mig inte, lite öm i handleden bara. Men man blir ju så paff när man ligger där på backen och Krita bara titta på mig och undra vad matti pyssla med! Dax att inskaffa broddar!


Tigger

2011-02-04 @ 17:04:13
Titta så fint vi kan ligga när vi tror och hoppas vi får smaka, om husse är snäll!

Ja idag blev ...

2011-02-03 @ 19:08:45
... sen middag, blir det nästan varje tisdag och torsdag, eftersom jag bestämt mig för att träna dessa dagar och då tränar jag på en gång när jag kommer hem från jobbet. Annars skulle det nog inte bli av om jag skulle äta först och sen träna någon timme efter det, skulle bli så trött att jag inte orka!

Nu har jag tränat sedan vecka 45, vissa veckor mer andra mindre och jag mår mycke bättre, har ju ont,är öm och stel fortfarande men inget mot vad det varit och det känns jätte skönt!

Ja ute är ...

2011-02-02 @ 19:25:37
... det rena isbanan på sina ställen. Man kanske borde snöra på sig dem här för att ta sig fram bättre.

Ja här händer det inte så mycke, upp tidigt, jobba, hem, äta och så sova! Känt mig så trött både förra veckan och den här, men jag hoppas det vänder snart. Nästa vecka har jag ju jour, då kommer jag ju ut när det är ljust, då kanske det blir lite bättre.

Idag kom sonen hem från Berlin, skönt att han är på hemma plan. Men han vill åka tillbaka snart igen, så vi får väll se hur länge han blir hemma.

RSS 2.0