Undrar om det ...

2012-06-29 @ 10:37:33
... här kommer fungera som den röda roseten på hästsvansen som betyder att hästen sparkar kom inte för nära! Borde sätta ett gult band på Novas koppel och se om det fungerar!
 
 

En del hundar behöver utrymme.

 

Om du ser en hund med gult snöre, gul rosett, gul scarf eller något gult på koppel, sele eller halsband ge den hunden utrymme. Gå inte fram till hunden eller matte eller husse. De har markerat att hunden inte kan vara nära andra hundar. Vad som är för nära, det vet bara den hundens matte och husse.

Varför behöver en del hundar mer utrymme?

Den kan vara sjuk.
Den kanske är under utbildning till tex. servicehund.
Den kanske är under rehabilitering.
Den kanske är adopterad eller omplacerad, för dem kan omgivningen vara skrämmande.
Hunden kan ha dålig erfarenhet av andra hundar och kanske inte tycker om andra vänliga hundar som bara vill hälsa.
Det finns många olika anledningar till att de behöver lite extra utrymme, så visa respekt, ge dem plats eller ge dem tid att förflytta sig.

Gul markering på hund betyder kort och gott: min hund behöver lite mer utrymme än andra.

 

Gul hund behöver utrymme!

gulahund.se


Idag blev det ...

2012-06-29 @ 09:57:29
... bara jag och hundarna på morgonrundan men det var lika härligt för det och väder är lika fint idag med blå himmel och sol!
Veckan närmar sig slutet, nu har jag bara fredag och söndagspasset kvar sen är det semester! Lite surt är det att Micke får semester redan i eftermiddag!

I morse när ...

2012-06-28 @ 13:18:20
... jag kom hem från jobbet väckte jag Jenny och så tog vi en härlig promenad i solen.
Krita och Nova skulle så klart bada och leta stenar. Måste fixa en leksak som sjunker som de kan dyka efter i stället.
Sen har jag varit i väg och shopat lite hitta ett par capribyxor och fyra stolar vi ska ha i husvagnen, riktigt nöjd med mina köp :)

Godmorgon

2012-06-27 @ 09:42:20
Redan onsdag, halva veckan har nästan gått och semestern närmar sig! Ska bli så skönt!!!
 
Varit ute med tjejerna på en morgonrunda, en riktig strosar runda. Krita löper och det ska snosas och kissas hela tiden. Blir ju trevligt nästa vecka i husvagnen med en löptik, nja vi får väll se!

Ruskväder!

2012-06-25 @ 09:51:02
Ja idag regnar det för fullt och blåser,var inte alls skönt att gå ut idag, men har man hund måste man! Kan säga att Krita inte var förtjust i vädret, Nova däremot tycker det är så kul med alla vattenpölar!
 
Nu har jag bara fyra jourpass (mån, ons, fre och sön) kvar sen har jag semester, det ska bli så skönt!
 

Redan söndag, var ...

2012-06-24 @ 12:27:17
... tog helgen vägen? Micke, jag och Jenny åkte ut till mina föräldrar redan i torsdags kväll, vi grillade korv på kvällen och hade det mysigt.
 
På midsommarafton kom även Emelie, Jocke och Robin ut. Vi åt gott och hade trevligt hela dagen och fint väder var det också!
I lördags fick vi jaga myror, var fullt i husvagnen. Så det blev att plocka ut allt och försöka hitta var de kom in. Nu har vi lagt ut giftbehållare på ett par ställen och satt nät över ett par luftintag, så får vi se hur det ser ut när vi kommer dit nästa gång.
 
Idag började micke och jag dagen med en härlig promenad, gick förbi nera vid kanalen och Nova skulle så klart i och bada!

Lite mys i ...

2012-06-20 @ 21:06:21
... soffan :)

Ja så var ...

2012-06-18 @ 19:00:37
... extra jourveckan slut, varit en bra vecka!

När jag kom hem i morse väckte jag Jenny och så tog vi en promenad med tjejerna, gick förbi nere vid kanalen och så klart skulle de bada!Efter vi hade ätit frukost åkte jag och hämta Emelie och Robin, han var lite grinig idag det brukar han inte va men vi misstänker att det är tänder på G.

Det bästa med ...

2012-06-15 @ 09:51:05
... mina jourveckor är att när jag vaknat av mig själv få gå ut på en härlig promenad med hundarna, det är lungt och skönt och inte är det så mycke folk ute och går vid den tiden heller.

Godmorgon

2012-06-13 @ 10:29:09
Ja jag vakna inte nu, vaknade vid åtta, varit ut med hundarna på en härlig promenad. När jag kom hem tränade jag och sen har frukosten också hunnit slunkit ner också. Har en trött Krita i mitt knä och Nova sover i soffan, det är tyst och lungt vad mer kan man begära!

I går hade jag besök av Emelie och Robin. När vi var ute och gick med hundarna somnade Robin, det var tydligen jobbigt att gå på promenad!

Ja så var ...

2012-06-11 @ 10:03:50
... min mini semester till ända, kan ju inte säga att vädret varit det bästa men det har varit jätte skönt att vara ledig och ta dagen som den kommer. Nu har jag tre veckor att jobba innan den riktiga semestern kommer, så än har jag något och se fram emot. Vi ska åka till öland som vanligt men i år blir det med husvagn, det ska bli spännande och se hur det är.
Här är en bild från förra året!

Ja så nu ...

2012-06-09 @ 10:28:54
... har även Jenny tagit studenten! Det blev en lyckad dag med fint väder, god mat och trevligt sällskap!

Idag har ...

2012-06-07 @ 21:20:07
... det varit fullt upp med att handla och baka pajer inför Jennys student. Behöver inte göra allt då vi slår i hop student firandet med Jennys kusin Mirre, men det tar sin tid ändå.

Sen fyller Jenny år idag, redan 19 år vart har åren tagit vägen? Så Emelie och Robin har varit här halva dagen och Jocke kom efter jobbet.

Solen skiner :)

2012-06-05 @ 09:04:36
I dag vakna jag till sol och blå himmel, inte svårt att gå upp då! Det blev en härlig promenad med Krita och Nova!

Vattnet ran betydligt lugnare i bäcken idag ...

... än i söndags i regnet!

WIHOOO

2012-06-03 @ 14:54:06
Det regnade inte när jag var ute med hundarna, tom solen titta fram då och då mellan molnen!Nu har det ...

2012-06-03 @ 12:54:03
... regnat konstant i flera dagar, lite less på det!

I fredags var vi barnvakt till Robin när Emelie och hennes kompis åkte till IKEA och handla lite och Jocke jobbade. Sen i lördags var det dax för Emelie och Jocke och flytta, jag passa Robin och Micke hjälpte till och bära, så nu bor det på 80 kvm i stället för 40!

Gud vad skönt ...

2012-06-01 @ 09:30:26
... nu har jag ledigt i 10 dagar, jag hoppas bara vädret blir bättre! Jag ska börja med att gå och lägga mig att sova några timmar, vi jobbade en del i går kväll och natt.

RSS 2.0