Japp, då börjar ...

2010-07-31 @ 09:56:59
... det bli dax att stuva in allt i bilen, vi har insett att vi inte kan ha buren med för då får vi inte med allting. De får sitta med Jenny i baksättet som vi hade det innan vi skaffa kombin och buren. Nu dröjer det nog innan det blir någon uppdatering här, har ingen dator med så det får bli en liten rese berättelse när vi kommer hem. Nu hoppas jag bara på bra väder.

Bild från förra året!

Idag har vi ...

2010-07-30 @ 22:51:03
... haft fullt upp med att plocka fram, göra iordning, packa och handla inför campingresan. Har lite kvar att packa, nu ska vi bara tvätta bilen i morgon sen skall allt in om det nu får plats, blir spännande och se!
 
Varit en sväng till Trosa och hälsat på Mickes föräldrar också, alltid lika trevligt att träffa dem.

Tobbe ska vara hemma och ta hand om lägenheten medans vi är bort, jag hoppas han sköter sig!

Vatten i massor!

2010-07-29 @ 21:47:48
När jag var ute med hundarna förut, så såg det ut så här på gräsmattan


så här såg gångtunneln ut till Brunnsängscentrum


nu har nästan allt sjunkigt undan som tur är!

TILLÄGG: Det var på fler ställen i sverige som det blev översvämningar!

Regn, regn och åter regn!

2010-07-29 @ 18:00:35

Idag har det nästan regnat hela dagen, det vräker ner. Går man från parkeringen (ca150m) och in är man dyngsur! Det är värsta pölarna över allt, går knappt och ta sig fram på vissa ställen! Hoppas det slutar snart, för det här är inte roligt! Jag har varit och gjort slut på mycke pengar idag, lär få höra det av Micke ett tag, men jag är jätte nöjd med inköpet, en systemkamera Canon EOS 1000D, hade tänkt köpa en Nikon först men det blev inte så. Nu väntar jag bara på att batteriet ska laddas, sen ska här fotas och testas!

ÅSKA!

2010-07-29 @ 10:34:23
I natt vakna jag av värsta åskvädret, det blixtrade och dundra för fullt. Krita låg bredvid mig under täcket och skaka och Nova gömmer sig under sängen man hör hur hon flåsar där under. Och så försöker man låssas som ingenting för att visa att det inte är något farligt. Jag hade sådan lust att gå upp och fota blixtarna men jag insåg att det är inte var så smart med hundarna, så jag fick låta bli :(

Det små urrar ute och är dimmigt, men det är fortfarande varmt ute, trodde det ska bli svalt och skönt efter regnet, men det blir det inte riktigt.
Nu sitter jag ...

2010-07-28 @ 16:54:43

... här vid datorn igen! Fast idag har jag fått lite gjort, först var vi och handla lite saker till campingen. Väl hemma var det dax för tjejerna att gå ut, gick med dem en och en. Träna en del under promenaden, fokus låg på stanna och inkallning. Gick bra, det är verkligen skönt att gå med en hund, stället för två som peppar varandra till dumheter! Sen har jag farit runt och städat lägenheten, nu har vi bara tvätten kvar, så vi har något att ha på oss när vi åker i väg. Ska ta mig upp på vinden också och plocka fram alla campingsaker också. Jag undrar lite hur vi ska få med oss allt när vi har hundburen därbak, blir spännande och se!

Ja nu har ...

2010-07-28 @ 11:52:34
... jag nog börjat fatta att jag har semester, så skönt. Vi har börjat planera för campingsemestern, vi brukar ju alltid åka till Böda hamn, men Jenny vill att vi ska tälta någon annan stans i år, så vi får väll se var vi hamnar! Ska snart åka i väg och handla lite saker som behövs till resan.

Kan lova jag var stel i morse när jag gick upp, varför stretchar man inte när man går långt? Jag stretcha lite efter morgon promenaden i dag i alla fall hoppas det hjälper lite. Kan lova Krita var trött i går, sov hela kvällen! Det är så skönt och göra saker med bara en hund i bland och det sköter sig mycke bättre då!
Härlig promenad

2010-07-27 @ 19:53:55
Nu har jag varit på en jätte härlig promenad på delar av sörmlandsleden ute vid Visbohammar. Vi var ute i fyra timmar, stanna och åt massäck på halva vägen. Krita skötte sig jätte bra gick lös nästan hela vägen, lyssna jätte bra, hade ju laddat med köttbullar som godis.

Det var en Puder Puff med som inte var så förtjust i Jack Russlar, så i ett obevakat ögon blick rök de i hop, fast det var inte Krita som drog i gång det, men hon är ju inte sen på att försvara sig, så vi fick sära på dem. Sen höll vi dem långt i från varandra och resterade del av promenaden gick bra.

Krita var helt tokig och ville ner till vattnet och bada, fick stoppa henne flera gånger, men hon lyssnade jätte bra när jag sa "Nej, Krita här". En repa i skogen drog hon också tillsammans med Milo, Brezze och Trizz, men alla kom tillbaka jätte fint när vi kalla på dem.

Tappra gänget.

Milo, Krita och Brezze spanar in utsikten!

Lägerplats där vi åt massäcken.

Krita skrotar runt.

Krita badar hon doppar hela huvudet för att plocka upp en sten, Bezze spanar in henne.

Tack Marie för en underbar promenad!

Micke och jag ...

2010-07-26 @ 20:12:43

... har varit ute med hundarna på en kortare promenad. Mötte en hund och Nova skällde som bara den och Krita hade precis innan skällt på en katt och skällde även på hunden. Annars brukar inte Krita bry sig så mycke om andra hundar som Nova, eftersom hon är rädd för dem har hon sten koll om det kommer någon hund. Känns lite som vi kört fast där och står och stampar på samma ställe. Har gått så bra och framåt, om än sakta, med skvallerträningen under våren.

Vi avslutade i alla fall promenaden på fotbollsplanen med lite träning, körde först med Krita:
* Inkallning - på koppelavstånd, körde jätte många efter varandra, hon lyssnar och kommer på en gång.
* Sitt och stanna - kan tom hoppa runt lite och hon sitter blixt stilla kvar tills jag kommer tillbaka, kör koppel avstånd här med.
* Stanna och kör - går jätte bra, tyvärr hade jag inte kamp trasan med, men det gick bra ändå.
* Följsamhet - går mycke bättre nu, följer bra även om jag svänger nu (ända är att jag blir yr i huvudet när vi håller på).

Körde samma med Nova:
* Inkallning - kommer direkt och stannar nu, drar inte iväg på en gång som hon gjorde förut.
* Sitt och stanna - stannar bättre men tar bara ett steg bort och tillbaka, måste träna mera.
* Stanna och kör - gick bra, när man kört en gång blir hon ivrig och vill nästan tjuvstart, måste öva mera.
* Följsamhet - gick bättre än förra gången, följer bättre i höger varv nu också, men mera träning behövs.

Sen körde vi två inkallningar på långt avstånd, gick jätte bra och Nova försökte inte dra iväg utan stanna kvar :)

Tävling

2010-07-26 @ 16:34:12
Jag vann tävligen, ett smycke från E.R Design, på Exxas blogg, jätte kul!

 

Godmorgon

2010-07-26 @ 10:29:19
Ja inatt har jag sovit dåligt, vet inte varför, legat och snurrat runt så jag nästan fastnar i lakanet. Nåja det gör ju inget att jag är lite trött idag för jag har ju SEMESTER, tjoho!!!

Varit ute med hundarna på en promenad på morgonen, de var jätte pigga och spralliga. Dem föredrar nog detta lite svalare väder, men jag vill ha tillbaka solen, behöver ju inte vara lika varmt, men sol vill jag ha. Ska straxt hoppa in i duschen, sen ska vi åka och handla lite, sen kommer bror min förbi och hälsar på, det blir trevligt!!!

Ja det märks att det regnat, fullt med sniglar ute.
Det är inte mycke man ser av kanalen från skogen på sommaren!

Nu har Jenny ...

2010-07-25 @ 13:43:33
... och jag varit ute på en promenad med Krita och Nova. Nova är verkligen tokig i vatten, hon blir så uppspelt så det är svårt att få kontakt med henne, men Jenny jobba på bra med henne. Krita skötte sig riktigt bra idag!


Lite mer vatten i bäcken idag än i ondags när det såg ut så här.Semester!!!

2010-07-25 @ 09:39:31
YES, nu har jag SEMESTER!!! 
Börjar med regn tyvärr, men jag hoppas solen kommer tillbaka!


Sitter på jobbet ...

2010-07-24 @ 13:53:08
... har precis ätit lunch, morgonen bara svicha förbi. Har kört två patienter och sen har vi en till som vi ska köra vid tre tiden, sen kan man hoppas det är lungt en stund. Än är det många timmar tills jag slutar i morgon klockan åtta och då har jag SEMESTER, f-n va skönt!!!

Nu har jag...

2010-07-23 @ 15:54:02


... bakat bullar :) nä jag slängde in några findus bullar i från frysen i ugnen, bra och ha i fall man får besök. Emelie och Jocke har varit här och hälsat på en stund, nu har det åkt hem. Alltid lika trevligt när hon kommer på besök, saknar henne!


Godmorgon

2010-07-23 @ 09:50:32
Ja det var en lungn kväll/natt på jobbet igen, inte en enda patient. Nu har jag bara lördags jouren kvar sen har jag semester söndag morgon klockan åtta, gud va skönt det ska bli att vara ledig i fyra veckor!!!

Varit ute en sväng med hundarna på morgonen, det var bara 16 grader ute på morgonen, det var jätte länge sedan det var så svalt! Men om det blir något regn återstå att se. Ska straxt åka och hämta Micke på jobbet, sen ska vi åka och handla.Jag är med ...

2010-07-22 @ 16:03:06
... på blogg.se framsida, jätte kul!!! Där hade jag aldrig trott jag skulle hamna :)

Godmorgon

2010-07-22 @ 10:09:13
I går när jag var på agilitybanan blev jag biten av en broms eller blinning och nu har jag värsta bettet (7x6 cm) som kliar och ömar. Fick ju så förra sommaren också när vi var på Öland, jag tål nog inte dem!

Sen har jag grubblat mycke på Krita och hennes beteende, vad jag ska göra åt det!

Jag har i alla fall varit ute på en skön morgonrunda och hundarna skötte sig jätte bra! Sen kunde jag inte låta bli och fota lite också, men det märks att det är torrt ute, blåbär och hallon är små.Agility träning

2010-07-21 @ 20:27:47
Nu har jag varit på SHK klubben och tränat agility. Det var jag och en till där, jag kom lite tidigt och började ställa upp och sen körde jag:
* Däcket - gick bättre än jag trodde, fuska ett par gånger, men sen gjorde hon rätt.
* Tre hopp på rad - gick ganska bra, felet är att hon tjuvstartar och då hinner jag inte med. Så det blir att köra stenhårt med "kör".
* Balansen - gick bra, hon lyssnar när jag säger sakta, sen blir hon lite ivrig och vill ta godiset vid kontakt fälltet, så måste få henne lugnare.

Sen sprang Krita fram till Rasmus (en dvärg schnauzer) och skällde och var på honom. Usch jag skämdes för henne, det hände inget och jag fick tag på henne, men det är inte kul när hon blir så där. Hon bara dra iväg och jag får ingen kontakt med henne, hon gjorde ju så på näst sista kursen också, så det här är något jag måste jobba med. Men jag vet inte riktigt hur, jag måste tänka om lite i träningen och börja om lite från början och jobba grunder i lydnad igen!


Godmorgon

2010-07-21 @ 09:15:03
Vi hade inte en enda patient i går och i natt, men jag hade svårt att somna i går ändå, knäppt! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, får se vad som händer. Varit ute på en skön promenad med tjejerna, sitter och väntar att äggen ska bli klara så vi kan äta frukost. Micke kommer hem nu och äter frukost med mig när han är ensam på jobbet, det är trevligt och så köper han nybakt fralla på vägen hem, inte så illa!
Idag blev det ...

2010-07-20 @ 10:12:19
... frukost innan promenaden, Micke kom hem med nybakt fralla, jätte gott. Sen blev det en skön promenad, det är inte så varmt ute idag, i skuggan på balkongen var det 23 grader när vi gick ut. Sen blåser det lite och då blir det ju lite svalare också!Inte mycke vatten kvar i bäcken, lite skillnad från i våras då vattnet forsa fram!

Promenad + lite träning

2010-07-19 @ 14:54:35

Nu har jag varit ute med hundarna en och en. Gick ut med Nova först, hon är mycke lugnare nu än för bara någon vecka sen, inte rädd för allt som då. Tog först en liten promenad, träna lite stanna och sitt under gång, går bra, blir bättre och bättre. Sen som avslutning gick vi till fotbollsplanen, först lekte vi med kampleksaken, kasta den och hon ska komma till mig, det är hon dålig på vill bara sticka iväg. Men jag drog lite i kopplet åt mig och sa kom då glatt och så kampa vi, så så småning om kommer hon väll till mig och vill kampa. Sen blev det kör, går bra är väldigt ivrig att villa komma iväg. Sen gick vi hem det var så varmt och hon flåsa på. Sen tog jag Krita på samma runda, men hon var så i gasen så hela promenaden gick ut på att hon inte skulle dra i kopplet och skälla på allt. Hon gick jätte bra på slutet, så det gav utdelning. Möte två hundar och Krita bryr sig knappt om dem titta på mig, snegla åt hundarna, skvallerträningen fungerar verkligen bra på henne. Det märks att det är Nova som drar igång Krita att skälla när vi möter hundar ute. Gick även med henne till fotbollsplanen, körde kör med henne också, gick bra, hade kampleksaken till henne också, hon kommer och vill leka med mig, har hon alltid gjort med alla leksaker. På vägen hem fota jag lite, jag vill verkligen ha en systemkamera!

Godmorgon

2010-07-19 @ 09:22:43
Då var ännu ett jourpass avslutat, bara tre jourpass kvar sen har jag semester. Gud vad jag längtar!!! Vi hade lungt i går ända fram till halv fem när det sökte på oss, men det blev inget. Nästa gång de sökte var klockan åtta, och sen kom det såklart två patienter till, vi var klara vid halv ett. Sen hade jag svårt att somna, ont i kroppen visste inte hur jag skulle ligga, sen vakna jag tidigt och kunde inte somna om fast jag var trött. Så nu känner jag mig helt slut, kanske beror det på att semestern närmar sig med. Nä nu ska jag ta och gå och lägga mig en liten stund, så jag blir lite trevligare!


Ja och så ...

2010-07-18 @ 14:16:47

... sitter jag här vid datorn igen och filosoferar. Inte mycke har hänt här inte, ingen patient ännu! Vi har ätit, softat glot lite på tv och varit ute på en kortare promenad och satte oss en stund i parken, den är jätte fin!

Tävling

2010-07-18 @ 10:28:54
Hej jag är med och tävlar på Exxas blogg om att vinna ett smycke från E.R Design


Godmorgon

2010-07-18 @ 09:09:20

Sitter här på jobbet och har 23 timmar kvar att arbeta, usch va hemskt det låter när man satte timmar kvar att jobba. Nåja, har gjort i ordning labet så det är klart i fall/om det kommer några patienter idag, vi får se hur dagen blir!

I går kväll gick Micke och jag ut på en långis med hundarna, var lite svalare då. Men efter halva promenaden började det regna igen, sånt där härligt sommarregn, så det gjorde inget. Micke körde lite inkallning med hundarna, Krita sköter sig fint och kommer jätte bra, Nova kommer fint men racer iväg på en gång och kör några glädje varv innan hon så småning om kommer. Så med henne ska jag nu köra mycke inkallning. Sen fick Krita gå lite lös, ja kopplet satt ju kvar men ingen höll i det, hon skötte sig jätte bra kom direkt när jag ropa och höll sig nära oss!

Nu har jag ...

2010-07-17 @ 18:17:42
... sytt nya leksaker åt hundarna, meningen är att vi ska ha dem och kampa med. Återstår och se om hundarna tycker om dem!


Inte fick vi nå mycke regn, kanske regna i en halvtimme, så det gjorde väll varken till eller från!

Så skönt det ...

2010-07-17 @ 14:27:19
... det regnar ute, äntligen!!!


Godmorgon

2010-07-17 @ 10:31:01

Igår när jag kom till jobbet fick jag börja jobba på en gång, de höll på med en patient så vi fick lösa dem. Sen kom det två patienter till, så vi var klara vid sex halv sju tiden. Efter det var det lungt och jag har faktiskt sovit jätte gott i natt!

Var ut med tjejerna på morgonen och Krita är dålig i magen igen, käka gräs som sjutton och då står även Nova där och betar. Hoppas det lugnar ner sig nu, Micke sa att hon käkade något ute i går! Nu ligger hon här på golvet och ser allmänt olyklig ut!

Lite grönt gräs har vi i alla fall!

Godmorgon

2010-07-16 @ 09:23:25

När jag vakna gick jag ut i köket och kolla termometern, det var 22,3 grader ute i skuggan och 27,8 grader inne! Det kom inget regn igår inte som jag hoppades på, fortfarande snus torrt ute!

Varit ute på en kortare morgon runda, redan så varmt ute i solen att hundarna flåsar och inte vill gå, men en halvtimme fick de stå ut!

De spanar efter puddel gänget, men de har redan försvunnit över krönet, men man måste spana efter dem ändå förstår du matti!


Tränat agility

2010-07-15 @ 21:09:48
Nu har Jenny och jag varit ute och tränat lite, men det är så varmt och kvaft ute ser ut att bli mulet hoppas det kommer lite regn. När vi kom till fotbollsplan var de ett par som spela badminton, men vi bestämde att vi testar och köra där ändå, gick bra de brydde sig inte ett dugg om dem. Däremot de som går förbi på gångvägen måste man ju skälla på människor som hundar, suck. Men det är bara bra med störrning när man tränar!


Med Nova körde Jenny:
* Böjd tunnel - går jätte bra, man ser riktigt hur kul hon tycker det är.
* Säcken - Jag får lyfta upp änden, i början var det lite läskigt, på slutet sprang hon igenom lätt men jag höll fortfarnde upp fast jag sänkte lite för varje gång.
* Slalom - samma avstånd som sist, nu sticker hon igenom pinnarna fast hon tittar på Jenny och hon säger kör, bra vi kan nog flytta ihop lite nästa gång.


Med Krita körde jag:
* Böjd tunnel + säcken- gick jätte bra, bra sug i både tunneln och säcken. Måste öva mer på stanna och kör, hon tjuvstartar lite.
* Slalom - samma avstånd som sist, i början fuska hon och gick lite emellan, men sen på slutet gick det jätte bra, hon var lite ofokuserad, var nog trött.

Nu ligger de utslagna och sover båda två!

Godmorgon

2010-07-15 @ 09:44:34
Ja i natt fick vi upp och jobba, mellan ett och tre. Hade en patinet på kvällen så vi kom väll i säng vid elva tiden, hade sen svårt att somna, men när sökaren pep sov jag så hårt, det är svårt att vakna till då eller upp far man ju men man är så seg. Sen efteråt är det svårt att somna för då har man vaknat till! Så nu ska jag ta och krrypa ner och sova en stund, så kanske jag känner mig lite piggare sen!

Lite svalare

2010-07-14 @ 10:27:41
Idag när jag vaknade var det "bara" 22 grader ute och mulet, riktigt svalt och skönt. Men inatt har det varit så varmt och kvaft inne, vi var och leta fläktar i går, men det var slutsålda i alla butiker! Men idag var Micke och kolla på morgonen och de hade precis fått in tio stycken, så nu har vi två golvfläktar, skönt!
 
När jag var ute på morgonrundan hamna vi ca tio meter bakom tre mellan pudlar, Nova titta men sa inget jag berömde henne, sen vill hon inte gå förrens hon ser att de går framåt men då går det bra att gå bakom dem. Det kändes bra, nu på sista tiden har vi haft bra hundmöten jätte skönt för Novas del, för Krita också men hon är ju inte rädd utan hon kan bli mer kaxig i stället. Det är inte lätt alla gånger när man på ena sidan har en hund som är rädd och inte vill går fram alls och på andra sidan en som drar och vill framåt. Det är därför jag försöker gå mycke med dem en och en för det är olika saker jag måste jobba med dem.

De märks att händelsen förra sommaren har påverkat dem båda två, Nova med att hon blev ännu räddare för hundar än hon var innan. Vi har kommit en liten bit på vägen, små hundar går bättre att möta än stora mörka hundar. Samma gäller för Krita, små hundar går jätte bra medans stora mörka skäller hon på och är jätte kaxig, får verkligen jobba med att hålla tillbaka henne då. Sen ett annat problem är ju att jag inte kan ha dem på samma sida när vi möter hundar, för när de börjar skälla ger de sig på varndra, så jag får ha dem på varsinn sida om mig, jobbar med att ha dem på samma sida när vi är ute och går.


Tränat med hundarna

2010-07-13 @ 19:45:11
Nu har jag varit ute och tränat med hundarna en och en på fotbollsplan, gick bra körde inkallning, följsamhet, stanna - kör och kör. De var jätte duktiga, följer mig jätte bra och tittar på mig och undrar vad ska vi göra nu! Nova ville inte ens gå av fotbollsplan!

Men det är så varmt så man vet inte vad man ska göra, vi har 29,6 grader inne i köket, solen har precis försvunnit bakom huset så forhoppningsvis blir det lite svalare nu! Man ska inte klaga på värmen men nu behövs det komma lite regn allt är snus torrt!

Glass till hundarna!

2010-07-13 @ 10:45:39
Igår fick Krita och Nova glass, fick tipset från Quila och Ronjas blogg. Jag gjorde på köttbullar, man kan nog ta vad som helst som hunden tycker om, la de i en skål hällde på vatten och in i frysen, sen blev det svalkande gott för hundarna! Ligger två nya till idag i frysen!


Godmorgon

2010-07-13 @ 08:26:44
Kom nyss hem från jobbet, vi hade en patient i går kväll, sen var det lungt så vi har fått sova hela natten. Skönt när man har en hel jourvecka framför sig eller rättare sagt jag har två veckor framför mig! Nä nu kommer Micke snart hem och vi ska käka frukost ihop, han har också lite lugnare nu, han är ensam kvar i sitt lag att jobba så nu gör han bara akuta saker som de ringer om, där emellan är det lungt!

Godmorgon

2010-07-12 @ 10:07:37
Idag är det jätte kvaft ute och inne med för den delen, jag trodde det skulle bli regn för det kom några droppar när jag var ute med hundarna men inte det.
Ja idag blir det nog inte många knop gjorda innan jag åker och jobbar vi halv tre!

Var nyss ute ...

2010-07-11 @ 19:16:27
... på en promenad, vi möte en liten jackis kille som vi sett några gånger. Han och Krita ville hälsa och de fick de och då kommer Nova fram springandes till hunden och hälsar på honom jätte glad, sen springer hon iväg med svansen mellan benen, vänder och tittar på honom och närmar sig igen. Jenny och jag bara titta på varandra och trodde inte det var sant, vad man kan bli glad för lite!

Min lilla skruttfia!

Första doppet!

2010-07-11 @ 16:56:10
Ja nu har Emelie, Jenny och jag varit i väg och bada, vi åkte till ett ställe utanför Hölö, har aldrig varit där förut. Ingen strand utan man fick bada från klipporna och inte mycke folk, jätte skönt. Jag tror Jenny och Emelie var i vattnet nästan hela tiden vi var där, de var upp en sväng och fika!

Vilken sommar ...

2010-07-11 @ 12:18:13
... vi har, nästan tropisk! Det är så varmt så man orkar inte göra så mycke, fast jag har farit runt med dammsugaren här hemma och nu är jag så varm. Men jag är lite orolig att det fina vädret tar slut innan min semester börjar om två veckor. Jag hade tänkt och åka och bada, men jag tror jag gör det senare. Hundarna ligger på golvet och flämtar, de är väll den svalaste platsen, man kanske skulle ta och lägga sig där med, hahaha.

Gräset börjar verkligen bli tort på sina ställen, så lite regn skulle behövas, det kan komma på natten! Det blev inte så lång promenad på morgonen, får ta en i kväll när det blir svalare!


Märken i mattan

2010-07-10 @ 18:26:14
Vi var tvugna att flytta på sängen idag och då märkte vi att det blivit hål i mattan av benen, när vi titta satt det små plasttassar under. Men nu tog vi bort dem, så nu blir det väll i alla fall inga nya hål!


Idag på eftermiddagen låg jag och sola på balkongen, men inte får man ligga själv inte, man har två tjejera som ska vara med! Nova ligger inte så länge i solen, hon tycker det blir för varmt men Krita kan ligga länge innan hon läger sig i skuggan en liten stund, sen lägger hon sig i solen igen!

Godmorgon

2010-07-10 @ 10:04:20

Nu sitter jag här igen vid datorn, ja man hamnar alltid här någon gång under dagen. Varit ute med Krita och Nova på en lång och rask promenad, var jätte skönt men varmt, nu ligger tjejerna utslagna och sover. Själv ska jag gå och ta mig lite frukost. Idag har vi inga större planer får se hur dagen blir!

Promenad

2010-07-09 @ 21:46:02

Micke och jag har varit ute med hundarna på en promenad i solen, gick ner till kanalen så hundarna fick bada lite.

Sen gick vi förbi rastgården och det är inte helt torrt än, men vi tänkte efter som de badat skulle vi ändå duscha av dem, så det fick raca runt, men den hade nästan växt igen. Men det var två skitiga tjejer vi fick med oss hem!


Men nu är de nyduschade och fina!


En liten bild på nya frillan, är faktiskt jätte nöjd!


Skönt att det ...

2010-07-09 @ 16:24:54
... är fredag och jag har ledig helg! Idag har vi bara haft två patienter och jobba fram till tolv, sen har vi städat, fyllt på och stängt ned labet, för nu är det stängt i tre veckor och alla patienter får gå till Solna dag som natt. Vi har alldrig haft stängt förut men om vi alla skulle få semester så blev det så här! Nu har jag två jourveckor framför mig innan jag får semester, jag längtar!!!

YES!!!

2010-07-08 @ 22:01:11
Var ute på kvällsrudan precis, först såg vi tre yorkshire terrier på håll, tjejerna sa inget utan titta bara på dem. Gick en bit till där satt en svart katt på gångvägen och rörde sig inte ur fläcken. tjejerna drog och ville fram, Nova skäller lite då och då. Jag bromsar dem och tar tillbaka dem, de står still vi går de drar och så vidare. När vi kommit förbi katten några steg säger jag sitt till dem och sätter mig ner och berömmer, vi går vidare och de ser inte ens åt katten. Sen möter vi grannen med sin Elvira, hon bryr sig inte om Nova så det går ganska bra att möta henne, Nova skäller någon gång annars är hon tyst och tittar och jag matar godis. Bra möten så nu kan jag sova gott!


När jag gick ...

2010-07-08 @ 19:05:45
... hem från jobbet såg jag att jag fått p-böter, har tydligen missat att det blivit juli och man måste inhandla nytt månadsmärke. Dyrt blev det också 450:-

Nu sitter jag här mätt och belåten, idag blev det fläskpannkaka, gott! Varit ute med hundarna en och en idag igen, Nova var mycke bättre, gick på bra och blev nästan inte rädd för något förutom en annan jackie som vi mötte, men det mötet gick skapligt, skällde lite och sen kunde jag skvallerträna. Gick ganska raskt med båda, så de var rätt flåsiga när vi kom in, det är ju varmt ute också, tur att jag inte tog så långa promenader!


Ja så har ...

2010-07-07 @ 19:08:35
... man jobbat idag, hade bara tre patienter, det är inte lika mycke patienter nu på sommaren, skönt.

Varit ute med tjejerna en och en idag med, körde samma som sist, idag var de jätte duktiga bägge två på följsamhet, skönt att se att det gått fort framåt. Hade tänkt åka till hundklubben och kört lite agility, idag det är öppen träning för den som vill, men jag orkar inte, får ta det näst nästa onsdag!Nu har jag ...

2010-07-06 @ 17:32:58
... varit hemma hos Emelie och kramat lite på Elvira, hon var så liten och söt! Hälsa på Bella också, hon får alltid en hundgodis det tycker hon är gott. Sen var Micke och Emelie ute och övningskörde för första gången, höll sig på parkering och öva.

Jag var ute med hundarna och gick under tiden. När vi gick i en liten skogsdunge kom en lös hund mot oss och går ända fram till oss, Krita bryr sig inte så mycke men Nova får panik och vill där ifrån, så då fråga jag
- Vems är hunden? Ingen svara, då sa jag igen
- Vems är hunden? Den är min hör jag en dam svara.
- Kan du kalla in hunden? sa jag. Åter inget svar, så jag sa igen
- Kan du kalla in hunden? då säger hon
- Skadar han er? Då säger jag
- Jag har en hund som är rädd för andra hundar, för hon blivit biten, kan du kalla in hunden? Hon ropar på den men den bryr sig inte ett dugg, då går hon sakta mot hunden tittar inte ens åt mig!
Gud va irriterad jag blev. Skulle sagt "kalla in hunden innan min skadar din", då kanske det blivit fart på henne. Tycker det är så nonchalant att bara strunta i vad sin hund gör, spelar ingen roll hur snäll hunden är, har du ingen koll på den och den går fram till andra hundar och människor, ha den inte lös!!! Varför är det så svårt för en del att förstå???

I natt har ...

2010-07-06 @ 10:17:46
... det regnat, asfalten var blöt och det var lite svalare ute. Skönt det behövdes regna efter denna värme!

Så idag gick gick tjejerna och jag en långpromenad, jätte skönt! Gick ner till kanalen så de fick plaska lite i vattnet, det kom en hund när de var nere i vattnet de märkte inte ens den men den stog och titta på dem länge innan han och matte gick iväg! Nu ligger Krita i mitt knä som vanligt och Nova håller till på golvet nu när det är så varmt annars ligger hon i korgen.Kattunge

2010-07-05 @ 20:08:57
Emelie har skaffat en liten kisse till. Visst är hon liten och söt :)

Elvira                                     Bella

Idag tog jag ...

2010-07-05 @ 19:31:14
... mig i kragen igen och gick ut med dem en och en.

Gick bättre med Nova var inte lika försiktig och rädd idag, gick till lilla skogen där fick hon hoppa upp på stenar - hon är lite ivrig så hon hoppar lite tokigt ibland, måste lugna ner henne. Sen sprang vi och jag stannar och säger "stanna" och hon tvärnitar som vanligt, jätte duktig, nu får vi börja jobba på att jag fortsätter men hon ska stanna. Vi blev skrämda av en liten orm, men den ringla snällt iväg.

Sen gick vi till fotbollsplan och träna lite körde:
* inkallning - som förra gången men nu på koppel avstånd, kommer på en gång.
* följsamhet - gick bättre än förra gången, följer mig bättre nu i höger varv också.

Krita var lugnare idag, gick samma runda så hon fick också hoppa upp på stenar, vi sprang också och hon har blivit mycke duktigare och "stanna" när jag säger till, nästan så hon också börjat tvärnita, här får jag också ta nästa steg och få henne och stanna och jag går vidare. Gick till fotbollsplan med Krita också, vi körde:
* inkallning - också på koppel avstånd, kommer jätte fint.
* följsamhet - gick bättre idag hon fuska bara en gång och gick bakom och byte sida.
* stanna och kör - sitter fint kvar om jag säger "stanna" tar några steg och går tillbaka, sen när jag släpper på kör, springer hon iväg fint, hade bara godis och inget att slänga, får komma ihåg det nästa gång.

Vakna av joursökaren ...

2010-07-05 @ 09:57:52
... kvart i fem i morse, så det var bara att pallra sig upp och gå ner och jobba. Och som vanligt kommer det inte bara en patient utan det kom en till patienter, så vi var klara staxt innan åtta.

Varit ute en lite promenad med tjejerna, de käka gräs som bara den och Krita var dålig i magen, hon vill inte ens ha frukost. Det blir nog bra om hon får vila magen. Jag ska ta och krypa ner i sängen en stund och sova lite. Sen har jag inga planer för dagen, skönt att bara ta det lungt.

Ja visst kom ...

2010-07-04 @ 20:42:07
... patienten ner och två till efter det, vi jobbade fram till klockan var tre. Sen har vi haft lungt, sovit lite och tittat på film, den Engelska patienten, den var bra har inte sett den tidigare. Nu har vi nästan bara natten kvar, får se hur den blir!

Godmorgon

2010-07-04 @ 09:29:41
Sitter här på jobbet och väntar på att/om det ska komma en patient. Läkarn är uppe och tittar på patienten, så vi får väll se om det blir något. Har redan kört en patient det första vi gjorde på morgonen. Hade ambulansen efter mig på vägen, det är vägbygge på ett ställe och bara ett körfält och jag hade en lättlastbil framför som inte värkade märkt att vi hade ambulansen efter, så jag blev lite stressad när jag inte kunde flytta på mig! Sen när jag kom fram till jobbet stog det och lasta ur patienten, så det var till oss den skulle!

Varit ute med ...

2010-07-03 @ 18:42:30
... tjejerna en och en, det var jätte länge sen jag gjorde det, får ta mig i kragen och göra det oftare, Nova var en riktig fegis idag. Sen avsluta jag bägge promenaderna på fotbollsplanen, med inkallning - tog bara ett steg i från och sa Nova kom eller Krita, tog tag i halsbandet och klia lite och gav godis. Gjorde så kanske tio gånger, tänkte jag skulle friska upp inkallningen. När jag gjorde så med Krita kom en hund gåendes på gångvägen, hon titta på den en sekund sen kom hon till mig och sket totalt i den, "yes matti var roligare"och sen körde jag följdsamhet - Nova behöver öva mycke mer, går bättre på vänster sida än höger. Krita går det bättre med, rakt fram följer hon jätte fint men om jag sen svänger genar hon och byter sida, så det jobba vi med.

Micke och jag ...

2010-07-03 @ 14:20:33
... har varit och handla, det är så svalt och skönt vid kyldiskarna. Tog sen en promenad med hundarna, men det var så varmt och de gick bara och flämta så det blev bara en kortis, får ta en längre i kväll när det blir svalare.


Godmorgon

2010-07-03 @ 10:40:46
Kom hem från jobbet i morse, hade en patient sent i går kväll, var klara vid halv tolv. Sen var det lungt resten av natten, skönt. Nu har jag bara morgondagens 24-timmars pass kvar, sen är jourveckan slut för den här gången!

Godmorgon

2010-07-02 @ 10:43:03
Hade lite svårt att somna igår, låg och tänkte på mina tjejer. Jag vet ju hur målet ser ut med träningen med dem, men ska jag ändra taktik för att nå dit eller ska jag fortsätta som jag gör? Får klura lite på det!

Har varit ute på en runda med tjejerna, gick genom lilla skogen, där fick de hoppa upp och ner på stenar. Gick ner och förbi hundrastgården, gick på gångvägen ner till stan i rask takt, när grusvägen tar slut stanna vi lite och titta lite på utsikten och gick sen i rask takt tillbaka. Gick en liten bit genom skogen, där fick de balansera på trästammar. 

På den här stenmuren ska hundarna alltid upp och gå!

Sen när vi nästan är hemma möter vi en lös yorkshire terrier kommades emot oss, Nova får panik och gnäll/skriker och försöker springa där i från. Hunden kommer aldrig ända fram utan vänder av in mot vårat område, matten ber om ursäkt och jagar efter sin hund. Varför har man hunden lös om man inte har hel koll på den?

SUCK!!!

2010-07-01 @ 22:05:15
Varit ute med hundarna på kvällsrundan, möte en pitbull på vägen, först satte jag mig bara ner och mata godis till hundarna och det gick jätte bra. Sen gick de åt de håll jag skulle och stannade och vi var tvugna och gå förbi dem och då skäller mina tjejer som bara den.

Jag tror att jag reagerar mot dessa hundar utan att jag tänker på det, för jag litar inte riktigt på dem efter det som hände förra året. Jag vet att de flesta hundar är jätte snälla och mysiga, men de litar jag inte på förrens jag sett de, för jag vill inte att någon av mina hundar ska bli bittna igen. Sen blir jag lite irriterad på mina tjejer också att dem inte kan sluta skälla på allt och ingenting, så det blir väll en ond cirkel.

Jag önskar jag kunde gå ut med dem och de går lugnt bredvid mig vad vi än möter eller ser (hundar, katter, fåglar m.m.), känns som jag jobbar med samma saker hela tiden och att det står still och inte händer något, suck!
Ibland blir jag bara så trött på det!!!Ja idag har ...

2010-07-01 @ 16:04:35
... jag inte gjort så mycke, städat nedervåningen är väll det jag tagit tag i idag i alla fall. Varit ute en sveng till med hundarna, blev bara en kortis. Får se om jag går ut och tränar med hundarna lite senare. Annars blir det nog bara slappa och slöa i kväll.

Hund promenad

2010-07-01 @ 09:57:37
I morse när jag gick ut med hundarna möte jag Marie med sina Sheltisar, så vi slog följe. Det blev en härlig promenad på en timme. Krita fick gå lös en bit på gångvägen i skogen och skötte sig aldeles utmärkt. Nova har det jobbigt, men jag tycker hon är duktig ändå, skäller inte längre men har sten koll på var hundarna är. Och går vi först drar hon framåt och går vi sist bromsar hon, så hon ska gå någonstans i mitten för då går hon på men kollar runt. Hade tyvärr ingen kamera med mig, så inga bilder idag.

Tack Marie för en härlig promenad!

RSS 2.0