Ja så var ...

2011-01-31 @ 19:17:49
... det måndag igen, helgerna går aldeles för fort. Idag när jag kom hem hade boken jag beställt kommit, Problemhund och hundproblem av Anders Hallgren. Ska bara läsa ut boken jag läser nu, Känn din hund - och dig själv av Kerstin Malm, Malin Avenius. Den är bra, mycke man känner man kunnat gjort på annat sätt än man gjort. Krita är våran första hund, så vi visste inte så mycke när vi skaffa henne, visste lite mer när vi skaffa Nova, men inte tillräkligt. Nåja man lär så länge man lever och tråkigt vore det ju annars!

Ja denna dag ...

2011-01-30 @ 20:05:52
... har gått fort, hade tänkt ta det lungt och göra så lite som möjligt.

Jag började dagen med en härlig promenad med hundarna, det var jätte skönt ute och solen sken.


Titta ett godis träd!

Hem och käka frukost, satte mig sen och läste "Känn din hund - och dig själv", då ringde svärmor och ville ha hjälp. De var bara att hoppa in i duschen och åka i väg, efter det ville Emelie komma hem till oss, så då hämta vi henne på vägen hem. Jag fick i alla fall med henne på en promenad med hundarna, vi gick förbi rastgården så tjejerna fick busa av sig lite.Vi körde även lite "Dog Smart" med tjejerna, Krita har ju fattat de från första början, men Nova har bara inte fått till det förrens idag!


Sen stanna Emelie här och käka, så kom Jocke och hämta henne vid sju-tiden. Satte mig ner vid datorn för att ta det lugnt en stund, men då ringde Jenny och ville att jag skulle komma och hämta henne vid stationen för nästa buss gick inte förens om en halvtimme.

Men nu sitter jag här till slut och tar det lungt en stund innan det är dax att krypa i säng!

Var och hämta ...

2011-01-29 @ 15:28:30
... svärmor och Sussi, sen var vi och handla blommor, ljus och en hjärt formad sten. Sen hämta vi upp Pierre på vägen så åkte vi ut till graven och gjorde lite fint. Efteråt åkte vi till svärmors lägenhet och titta, Emelie har målat och tapetserat, det jätte fint. Så snart kan hon flytta in, det blir skönt för henne.

När vi kom hem tog vi hundarna på en långpromenad, solen sken och det var så fint. Även om det är 2 - 3 plusgrader så blåser det lite och känns kallare. Tror ni jag hade kameran med nudå, nä glömde den igen! 

Godmorgon

2011-01-29 @ 09:53:44

Även fast jag somnade tidigt igår kväll var jag jätte trött när jag vakna nu på morgonen, konstigt tycker man borde vara utvilad då!

Det var inte lika kallt idag, några plus grader, det får för min del gärna bli ännu varmare så snön smällter bort nu, är lite trött på vintern!

Har i alla fall varit ute med Krita och Nova på en promis, gick förbi rastgården så det skulle få vara lite lösa. Nova är jätte busig och far runt från början och försöker få fart Krita och hon lyckades till slut. Så härligt att se dem busa runt och jaga varandra!

Tyvärr glömde jag kameran, så inga nya bilder idag.
 


Fredag

2011-01-28 @ 19:48:13
Jag säger bara det, f-n va skönt att det är fredag. Jag har varit så trött och slut den här veckan, hoppas det blir bättre nästa vecka. Det märks här på bloggen också, har ingen ork/lust att skriva så mycke. Känns som jag inte har ork eller lust att engagera mig i något just nu, hoppas det vänder snart.

Va skönt att ...

2011-01-27 @ 19:10:50
.. det är torsdag idag, bara en morgon till att gå upp denna vecka! Det är skönt med mina dagveckor då jag vet att jag är ledig helgerna, men samtidigt är det jobbigt och gå upp tidigt varje morgon. Ja, ja jag vet man är aldrig nöjd.

Det märks att ...

2011-01-26 @ 20:17:40
... vi går mot ljusare tider, det är ljust nu när jag åker hem vid fyratiden, jätte skönt! Nog för att det blir mörkt snabbt sen men, eftersom jag inte ser mycke dagsljus under arbetsdagen är det skönt och få se lite dagsljus.

Idag har jag varit och köpt en nytt linement, fick utslag och klåda av Ormsalvan, så nu hoppas jag att jag tål den här.

Varit ute med Krita och Nova en och en. När jag var ute med Nova möte vi en stor pudel och en schnauzer, Nova blir jätte rädd och vill bara springa i från dem, men jag försöker bara få henne och gå lugnt bredvid mig, säger inget till henne utan bromsar henne bara när hon försöker dra. Jag ska ta hjälp utifrån, jag kommer inget längre själv med henne.

Krita drog mycke idag, så henne fick jag bromsa och körde mycke "gå fint". Jag måste försöka hitta tillbaka till att det är kul att träna, får dåligt samveta att jag inte gör det heller. Fast de har blivit lugnare nu, när de är med Micke igen på jobbet på dagarna. Mot förut när de var hemma med Tobbe och han bara tog dem på två korta promenader och inte gjorde så mycke mera med dem.

Ja nu fungerar ...

2011-01-25 @ 19:16:37
... internet igen, vet inte vad som var fel. Idag började jag med att få en timmes sovmorgon, gick upp vid 5.45, tog tjejerna på en halvtimmes promenad, annars brukar det bara bli en kort kissrunda. Men idag har Micke varit på kurs så det har fått varit hemma och så fick Micke åka hem på lunchen och gå ut med dem. Själv var jag till sjukgymnasten på morgonen, där av sovmorgonen. Men idag har det inte varit någon bra dag, bängande huvudvärk som inte vill ge med sig, ska gå och lägga mig tidigt så jag slipper den!

Förbaskat internet fungerar inte. Måste ri...

2011-01-24 @ 20:36:43

Förbaskat internet fungerar inte. Måste ringa i morgon och kolla med Telia vad som är fel.


Har varit till ...

2011-01-23 @ 16:43:31
... Trosa och hämtat svärmor, hon har varit hos sin syster i helgen. På vägen hem åkte vi förbi graven och tände ljus. Sen stanna vi hos Sussi och fikade och snackade lite skit, alltid lika trevligt!

Idag var det ...

2011-01-23 @ 11:50:18
... kallare ute - 6 grader, men det var inte lika halt så man kunde gå på lite snabbare. När jag kom hem träna jag på en gång när jag redan var uppvärmd av promenaden. Jag försöker träna tre dagar i veckan och där i mellan köra yoga två - tre gånger. Det känns som det går åt rätt håll med nacken i alla fall, även om jag har ont av och till. Men man lär sig väll att leva med smärtan också, men jag hoppas att jag ska bli av med den helt tillslut!

Varit ute med ...

2011-01-22 @ 19:26:39
... Krita och Nova en och en. Tog med mig kamptrasan, jag belönar aldeles för mycke med godis , så jag tänkte försöka få bort det. Det blev lite kampa med båda, men Nova är så försiktig, släpper nästan på en gång, på slutet blev det något bättre. Krita blev riktigt glad efteråt, gick med svansen högt!

Jag har lite svårt att hitta motivationen och träna med hundarna, kanske det blir bättre när snön försvinner och man kan vara på fotbollsplan igen, jag hoppas det i alla fall. Idag har jag beställt en bok - Problemhund och hundproblem, av Anders Hallgren, jag hoppas den är bra och jag kan få lite tips.

Godmorgon

2011-01-22 @ 12:47:07
Varit ute med tjejerna på en morgonrunda, var skönt ute, några minusgrader. Det har snöat lite så det ligger ett "pudder" över isen så det var halt på sina ställen.Vi möte ett gäng rådjur i skogen, Nova blir som galen och vill bara till dem, kan det måna vara jakthund i henne ;)Man ser dem knappt, men rumporna syns i alla fall.

Sen har vi farit runt och städat Micke och jag, det var välbehövligt.
Ska åka och hämta Jenny hos Emelie, hon har sovit där. Men efter det tänker jag inte göra många knop!

Efter att tjejerna ...

2011-01-21 @ 19:28:11
... varit med husse på jobbet en vecka, fick de en välbehövlig dusch! Sen ska man springa runt som en galning i lägenheten och torka sig i soffan, sängen, mattan, korgen m.m. Tog även och drog med rycktstenen på Nova så jag fick bort en hel del, men till våren ska hon ryckas. Har inte riktigt vågat det på henne då hon har en mycke tunnare och längre päls än Krita, varit lite orolig att hon inte ska få något kvar efteråt. På Krita syns det vilka hår man ska rycka, så det är mycke enklare.

Vist blev vi fina! Kritas sår är på luftning efter duschen, det ser bättre ut!

Kritas sår ser ...

2011-01-20 @ 20:34:29
... mycke finare ut idag, nästan inte rött alls och svullnaden har börjat gå ner, jätte skönt! Det märks att tjejerna inte är vana att vara med husse på jobbet, det är jätte trötta när de kommer hem.

Nova ser så rolig ut, nästan inget hår på benen och så har hon massor på kroppen. När man tagit bort snön på benen har även håret följt med, det har blivit ofrivillig ryckning! Så det är nog dagx för frissering!

Idag har sonen ...

2011-01-19 @ 18:51:33
... åkt till Berlin, vet inte hur länge han blir borta. Han ska leta jobb där så det kan bli för gott. Jag hoppas han får trevligt där i alla fall!

Så idag har Krita och Nova varit med husse på jobbet, det var ett tag sen sist! Nu ligger det utslagna och sover gott!

Ja Kritas sår ...

2011-01-18 @ 19:39:18
... ser väll ganska skapligt ut, men det är lite rött och svullet, får se hur det ser ut i morgon och har det inte blivit bättre får jag nog ta en tripp till veterinären så det får kika på de i alla fall. Men hon är duktig att låta bindan va, behöver inte ha tratten på henne och det är skönt.

I går satt hon och höll koll på att husse gjorde rätt när han laga mat! Visst har hon en skön still, :)

Nu har vi ...

2011-01-17 @ 18:53:06
... preliminär bokat en resa till Thailand om ett år. Jag blev så sugen att åka just nu, ja senast i morgon ;)

Här under palmen ska vi sitta igen om allt blir som vi planerar. Vi har tänkt vara borta i tre veckor, med tre olika resmål, var av ett blir till samma ställe som förra året!

Ledig dag

2011-01-17 @ 12:35:49
Hade inga planer för dagen, bara ta det lungt tänkte jag, gå på promis med hundarna. Men det blev inte så lång runda, Krita halta lite, så jag får nog ta lite kortare promenader med henne, fast hon skulle behöva mortioneras för hon är skendräktig och har fått svullna tuttar. Fast såret ser lite bättre ut idag, kört med kocksalt omslag det drar ju ut gegga från såret.

Sen kom det ingen buss på morgonen så dottern missa nästa buss hon skulle med till skolan och det går bara två bussar på morgonen och eftermiddagen som åker in till hennes skola, annars stannar den ute vid vägen och det tar ca. 20 minuter att gå in till skolan och bussarna går en gång i timmen. Det som var typiskt var att Micke hade tagit bilen till jobbet idag, så vi fick gå dit först tog ca 25 minuter och sen körde jag henne till skolan.

Så där försvann min lugna förmiddag, nåja hon kom i väg till skolan i alla fall!

Ja nog fick ...

2011-01-16 @ 19:04:47
... jag upp och jobba i natt och sen var det mycke väntande på en patient som inte blev av sen. Så vid tre gick jag och la mig igen, somna nästan på en gång. Men fyra timmar är lite kort att sova, så jag sov lite när jag kom hem.

Sen har vi varit och hjälpt svärmor, så lite ordning har vi fått i lägenheten men det finns mycke kvar att göra.

Det är här Krita blivit biten, var ganska djupt och hon är lite svullen. Får se hur det ser ut i morgon blir det sämre får vi ta en lite tripp till veterinären.

Ja dagen har ...

2011-01-15 @ 21:53:10
... gått sakta framåt, vi fick vår första patient vid femtiden och så en till direkt efter, vi jobba fram till nio. Så nu kan man ju hoppas vi får sova i natt, men som sagt man vet aldrig.

Jenny ringde precis, Krita och Nova hade varit i slagsmål, så Krita blödde från trampdynan, får se hur det ser ut i morgon när jag kommer hem, hoppas det inte är så farligt!

Godmorgon

2011-01-15 @ 10:10:47
Så har åter en ny dag börjat, känner mig lite trött och seg idag! Sitter här på jobbet, har mitt 24-timmars pass idag, får se vad dagen har att erbjuda!

Begravning

2011-01-14 @ 15:26:22

Det har varit en jobbig dag, men ändå fin! 

Vila i frid Seppo!
 

Begravning

2011-01-14 @ 08:00:00

Mina fina tjejer!

2011-01-13 @ 20:45:55


Kom just hem ...

2011-01-12 @ 15:00:00
... från sjukgymnasten, det var ganska skapligt med tanke på att jag inte varit där på tre veckor. Men jag hade en knuta på vänster axel som hon knåda länge på, så nu känner jag mig lite mör.
  

Det var en ...

2011-01-12 @ 11:10:07
... en jätte lungt kväll och natt på jobbet, inte en enda patient hade vi och jag sov skapligt bra också, annars brukar jag ha svårt att sova där.

Idag snöar det förfullt ute, jag börjar faktiskt bli less på snön nu, längtar efter barmark, fåglar som kvittrar och solen!

Sen har jag dåligt samvete för hundarna för att jag inte tränat så mycke med dem, får ta mig i kragen och komma i gång igen. Varit inne och tittat på kurser som börjar nu ivår, men jag får lite ont i magen eftersom jag inte kan men vill träna agility med Krita. Jag måste verkligen ta tag i problemet, just nu tycker jag tjejerna skäller åt allt när vi är ute, något bättre när jag går med dem en och en.

Lite bilder från morgon promisen!


Det snöar för fullt men det syns inte alls.


Ja och så obligatoriska stoppet och vad är de då de spanar efter?

Jo det är fotsteg in i denna hålla, vem som bor där vet jag inte. Men det luktar väldigt gott tycker Krita och Nova!

Nu har jag ...

2011-01-11 @ 13:05:27
... kommit hem från frissan, blev jätte nöjd! Innan jag börja kapa mitt hår hade jag ganska långt,

Sen har det bara blivit kortare och kortare för varje gång. Här är dagens frissa, svårt att ta kort på sig själv!

Nä nu måste jag sätta fart, ut med hundar, göra i ordning mig, packa ner matlåda och sovkläder och sen måste jag handla lite på vägen till jobbet.

Godmorgon

2011-01-11 @ 09:25:52
Varit ute med Krita och Nova på en morgon promis, det är isgata ute, jätte jobbigt att gå och i skogen var det också is, så vi kortade av rundan idag för att det var så svårt att gå på vissa ställen, men 45 minuter var vi ute i alla fall.

Så nu sitter jag som vanligt här vid datorn och äter min frukost. Har jour denna vecka, kort vecka (tis, tors och lörd), men eftersom begravningen är på fredag, har jag bytt till dag på torsdag. Alla gånger jag bestämt något eller ska någonstans dagen efter ett jourpasset nog sjutton har man varit uppe och jobbat på natten så man är helt slut sen när man inte får sova.

Idag ska jag klippa mig, inte riktigt bestämt hur jag ska ha det. Får nog sätta mig och bläddra i lite fotoböcker innan klippningen.

Krita lite suddig, men man ser den "fina" gångvägen bakom henne.

Inte mycke vatten i bäcken nu, men det lär bli när snön smälter.

De obligatoriska stoppet, där man ska snosa och spana!


Idag har jag ...

2011-01-10 @ 20:12:41
... hämtat ut kläder jag beställt från Ellos, allt passade, blev jätte nöjd.Har haft Emelie ...

2011-01-09 @ 18:41:17
... på besök idag, hjälpte henne att skriva ett CV. Hon jobbar som målare och har blivit varslad från 23 januari, inte kul alls. Jag hoppas hon hittar något nytt snart! Tobbe har ju gått hemma ett år nu och varit arbetslö, inte kul för ungdomarna när det inte finns jobb.

Varit ute med Krita och Nova en och en. Gick skapligt bra med Nova, hon är jätte rädd och gå ut när det är mörkt, men peppar, peppar så smällde det inget när vi var ute. Igår när Jenny gick natt rundan hade det smällt som bara den, så hon bara flämtade och skakader när hon kom in. Krita var riktigt duktig ute, vi hörde smällare på håll och då bryr hon sig inte. Hon lyssnar bättre och bättre på mig, känns så himla kul.

Godmorgon

2011-01-09 @ 10:25:06
Idag tog jag först Nova på en kortare morgonrunda, sen tog jag ut Krita och så gick jag till granen Marie och hämta hennes ena hund, Trizz. Hennes andra hund Breeze har fått valpar, så Marie har inte kunna gå några längre promenader. Trizz såg lite fundersam ut först när matte inte skulle följa med, men det gick jätte bra. Men som vanligt sätter jag på mig för mycke kläder, va helt genom svettig när jag kom hem, att jag inte lär mig!När jag kom ...

2011-01-08 @ 21:03:47
... ut till bilen satt det en lapp på framrutan:

"VAD ROLIGT ATT SE ATT KOMMUNENS RESURSER KOMMER TILL ANVÄNDNING, FINT PLOGAT. GOD FORTSÄTTNING"

När man bor i hyreslägenhet plogar de ju bara den allmäna delen av parkeringen och den egna rutan får man skotta själv. Micke fråga om inte en jobbar kompis kunde fixa det, och han är inte anställd på kommunen utan egen företagera som utför tjänster åt kommunen och han gjorde det efter sin arbetstid. Men det stack väll i ögonen att han ploga åt oss! De företaget som plogar åt oss är helt värdelösa, de kommer inte på flera dagar när det snöat och så plogar det inte bort ordentligt heller. Just nu regnar det ute, så vi kommer vara fin isgata i morgon!

Nu har jag ...

2011-01-08 @ 14:20:55
... städat ut julen! Granen, allt pynt, ljustakarna och stjärnorna är ner packade och instoppade på vinden. Det ända som är kvar är julgardinerna, får se när jag orkar ta ner dem och sätta upp nya.

Ska ta ut tjejerna på en kissrunda, sen blir det duschen och sen ska jag bara ta det lugnt, hoppas det finns någon film man kan slöa till.

Godmorgon

2011-01-08 @ 11:07:49
Varit ute med tjejerna på en morgon promis, vi pulsa fram i skogen, var aldeles genom svettig när jag kom hem. Det är så svårt och klä sig nu när det inte är så kallt men ändå -2 grader.

Jag passa på och träna på en gång när jag ändå var uppvärmd och klar! Jag har bestämt att jag ska träna tre gånger i veckan, får se om jag håller det, måste det om jag ska må bra i nacken!

Idag har Micke, ...

2011-01-07 @ 19:15:48
... jag och Jenny varit nere på stan och handlat kläder till begravningen. Hitta både byxor och kjol på H&M, visste inte vilken jag skulle ta, så jag tog bägge så kan jag tänka hemma. Sen köpte jag även en vit skjorta på Lindex som jag ska ha. Känns lite jobbigt att begravningen närmare sig nu, den är på fredag den 14/1. 

Jenny och jag ...

2011-01-06 @ 17:06:10
... har varit ute på en promis och pulsat i snön, nu får det sluta snöa, det räcker med det som finns. När vi kom hem så tränade vi, känns skönt att kommit igång nu ordentligt.

Godmorgon

2011-01-06 @ 10:02:57
Så var jag äntligen ledig i fyra dagar!

Började dagen med en promis med tjejerna, det var inte så kallt ute -1,5 men det blåste lite så det kändes kallare.

I går kväll var Jenny och jag ute med hundarna och det var faktiskt första gången på länge som Nova busa ute på kvällen, annars brukar hon bara skaka och vilja hem. Jenny sprang med Nova bredvid trotoaren och man såg nästan inte Nova för snön var så djup, men hon kämpa sig framåt!

Men nog sjutton smällde det smällare så på slutet var Nova rädd igen, blir så trött på dessa som ska hålla på och smälla smällare, Nyår är över men tydligen inte i denna tokstad!

Nu ska vi göra i ordning oss och åka och handla, sen måste jag städa blir nästan rädd för dammråttorna i hörnen!

Ja idag har ...

2011-01-04 @ 20:07:11
... det varit fullt upp på jobbet, men nu är det bara en dag kvar sen är jag fyra dagars ledig, så skönt! Både idag och igår har jag åkt tåg och båda dagarna har tåget varit försenat, igår han jag med bussen, idag såg man att bussen stog där när tåget åkte in men sen när jag kom upp hade den åkt. Jag tycker det är en aning fräkt, när busschaufören ser tåget kan han väll vänta två tre minuter så man hinner med, det är ju bara halvtimmestraffik nu. Men jag ringde Micke så kom han och hämta mig.

När jag kom hem så tränade jag på en gång, har lite träningsverk sen i söndags. Sen stekte jag pannkaka till middag. Nu har jag varit ute med tjejerna en och en, nog sjutton skulle det smälla två smällar när jag var ute med Nova, så typiskt. Krita tog jag på samma runda som igår, vi gick på raskt idag med, hon lyssnar så duktigt på mig när vi går själva och inte Nova är med.
 

Varit ute med ...

2011-01-03 @ 19:02:18
... tjejerna, Nova gick jag bara en runt området, eftersom hon tycker det är jobbigt med alla smällare, fast det smällde inte en enda gång när vi var ute, jätte skönt. Med Krita gick jag lite längre, hörde smällare på håll men inga nära oss och då brys sig inte Krita. Hon är så mysig att gå ensam med, hade bältet och flexikoppel, så hon skulle få springa på lite, så det blev en ganska rask promenad, jätte skönt. Men det har blivit kallere, var nog runt 10 minus ute nu


Måndag igen!

2011-01-03 @ 17:48:22
Fast denna vecka är en kortvecka i alla fall, jag är ledig tors - sön. Ska bli skönt jag har inte varit något extra ledig över jul och nyår förutom röda dagarna och helgerna. Så jag ser ser fram emot denna fyradagars ledighet!
Nä nu ska jag ta ut tjejerna på promenad en och en.

Ja idag blev ...

2011-01-02 @ 12:52:28
... det ingen sovmorgon, varit upp till Arlanda och hämtat Linda och Rikard som kom hem från Thailand. Snacka jag blev sugen att resa iväg själv, när man såg alla med sina packningar och lite lätt nervösa, så där som man är när man ska iväg och resa. Det dröjer ett helt år innan vi ska åka till Thailand igen.

Efter vi skjutsat hem dem åkte vi till Weda och jag handlade äntligen min pilatesboll som jag ska ha för mina övningar som jag fått av sjukgymnasten. Så nu har jag inga ursäkter nu är det bara att sätta fart med träningen!

God fortsättning

2011-01-01 @ 10:20:03
Ja så var äntligen nyår över, skönt! När de smällde som värst satt Nova inne på toaletten och skaka och flåsa, tyckte så synd om henne. Krita sprang omkring och skällde åt smällarna, men lugnade ner sig ganska snabbt. Så nästa år måste Nova ha något mer än bara halsbandet, under de värsta smällandet.

Varit ute på en promenad på morgonen, det är bara -1 grad ute. Så Nova var full i snöbollar, måste köpa balsamspray så hon slipper dessa bollar. På Krita fastnar inte snön alls, jätte skönt!

RSS 2.0