Vilken dimma det ...

2010-09-30 @ 20:50:48
... var på morgonen, såg inte långt framför sig, lite läskigt att köra då! Idag fira vi en jobbarkompis som blir 50 år, det var så kul för hon ana inget och fatta inte riktigt vad som hände när vi börja sjunga för henne, kul att kunna överaska!

Varit ute till SHK och tränat med Krita och Nova, gick bra. Men vad det blir mörkt tidigt, så tråkigt. Jag önskar jag hade egen tomt som man kunde träna på, slippa åka iväg eller släpa grejor. Men den önskan ligger många år fram innan det kan bli så!

Idag har det ...

2010-09-29 @ 21:14:50
... varit en riktigt segar kväll, inte gjort många knop. Var ut en sväng med hundarna efter jobbet, sen har jag setat och fixat lite med bloggen. Nu ska jag ta och krypa ner i bingen ska upp tidigt i morgon igen, skönt att det är fredag snart. Godnatt!

Var ute på ...

2010-09-28 @ 21:58:01
... en kortare promenad med hundarna, sen var jag och träna lite med Krita på fotbollsplanen. Va tråkigt det är att det blir så mörkt tidigt nu men det är väll bara att gilla läget, har ju inte så mycke att välja på.

Det kommer nog bli lite förändringar här på bloggen, då jag börjat skriva på en ny blogg på doggyblogg kritanova. Skulle bara testa lite först men det finns så många hundbloggar där så jag blir nog kvar där. Ska skriva mer om Krita och Nova där och om mig här. Ska göra om lite sen, det tar ju lite tid och göra om bloggen.

Fick med mig ...

2010-09-27 @ 15:26:30
... Jenny på en skogspromenad idag, riktigt skönt ute. Hade med mig kameran också, så lite kort blev det. Idag har Krita skällt på allt och alla, hundar, skator, människor, bilar m.m. så tråkigt när hon håller på så, får se om det är bättre i morgon annars kanske vi måste tänka på och göra det där ultraljudet, undra vad det kostar?


Nova har börjat tugga på sina tassar igen, har tvättat dem med Fungoral shampo och sen åkte tratten på, så nu hoppas jag det blir bättre sanrt.
 

Agilityträning

2010-09-26 @ 17:13:20
Nu har jag varit på agilityträning, precis som förra gången fick vi träna efteråt.

Vi började med gungan - gick bra, hon blir inte rädd när den åker ner.
Sen hade de på kursen kört en bana idag med: tre hinder, däcket, tunnel, lången, böjd tunnel, tre hinder, vända, två hinder, säcken, däcket och de tre hindrena. Krita är duktig, jag ger komando för sent och det blir jätte svårt när det är så många hinder efter varandra så man hinner inte riktigt med och så glömmer man nästan vad hindren heter, men jätte kul.

Försökte köra med munkorgen idag, men var tvungen att ta bort den, hon ville inte köra, stanna mitt i tunnel och bara stog där och ville inte röra sig.  

Hon drog i väg en vända mot Annica och hennes hund, men jag kalla in henne och hon kom så fint. Vi märkte att när hon blev trött på slutet så kommer lite av hennes "dumma" beteende tillbaka - börjar skälla och stutsa runt. Men det gick mycke bättre idag hon lyssande bättre, kändes jätte skönt men det känns att jag har en lång väg att gå tills det kan bli som det var förrut innan detta börja. Men det ska fasiken gå!!!

Tack ännu en gång för att du ställer upp och stannar och tränar med mig efteråt Annica!

Ja jag sitter ...

2010-09-26 @ 13:22:23
... här och försöker vakna till, sov till klockan var närmare halv ett. Vi fick vår första patient för dagen i går vid halv fyra på eftermiddagen, sen fick vi en till lite senare så vi var klar kvart över nio. Sen sökte de på oss i natt vid midnatt och sen blev det lite väntan innan patienten kom, så vi var inte klara förrens vid tre. Så jag var ganska trött när jag kom hem efter nästan fyra timmars sömn, så efter lite frukost och snack med Micke kröp jag i säng. Men nu är jag så seg, måste vakna till innan agilityn börjar vid tre!

Godmorgon

2010-09-25 @ 09:43:25
Sitter här på jobbet, har precis fyllt på och gjort i ordning så vi är redo i fall det kommer några patienter idag. Nu ska jag surfa runt ett tag och läsa bloggar, vi hörs!

Lite träning

2010-09-24 @ 18:47:50
Nu har jag varit ute med hundarna en och en.

Med Nova tog jag bara en promenad, med lite bus och hoppa upp på stenar och gå balansgång på staketet. Hon behöver tycka det är roligt att gå med matti själv och stärka sitt självförtroende.

Med Krita tog jag bara en liten kissronda i lilla skogen och så gick vi till fotbollsplanen. Körde med långlina, sele och kroken, men tanken var att det skulle va som hon var lös. Ställde godisburken och la kopplet och bollen där, sen gick jag bort med henne och körde stanna och kör, fram till godisburken, få belöning - godiset, på med kopplet och kampa med bollen. Eftersom det inte verkar fungera att jag kastar bollen som belöning så ska vi se om inte det här fungerar.

Så blir det inte negativt att få på kopplet heller, Annica och jag prata om det sist men jag har inte hunnit/orkat träna den här veckan som jag velat. Idag var jag och köpte en munkorg till Krita också, hon ska få ha den på agilityn, så jag har tänkt ta av den efter hon fått kopplet på och så kampar vi sen. Vi får se hur det fungerar och munkorgen ska bara vara med så länge som det behövs, sen ska den bort.

Bra besked!

2010-09-24 @ 10:54:29
Veterinären ringde nu på morgonen, kissprovet såg bra ut, jätte skönt! Men det kan ligga stenar kvar som inte avger kristaller, så vi får ha koll på henne så inte symtomen kommer tillbaka. Det man kan göra är att kolla med ultraljud för att se om det ligger någon sten där eller inte.

Igår kväll jobbade vi till kvart övar nio från de vi kom vid halv fyra, med ett uppehåll för middag vid sju-tiden. Sen var det lungt hela natten, men jag hade jätte svårt att sova ändå, typiskt när man får sova så kan man inte!

Varit ute en liten sväng med tjejerna på morgonen när jag kom hemfrån jobbet. Det börjar verkligen bli fint ute nu när löven börjar skifta i färg, måste ta och gå ut med kameran och fota!


Godmorgon

2010-09-23 @ 10:32:29
Fick nästan tvinga mig upp i sängen i morse vid kvart över åtta, kan ju inte sova hur länge som helst! Varit i väg till veterinären nu på morgonen och lämnat in ett nytt färskt kissprov, sen ringer de mig och morgon, jag hoppas det är bra!

Igår fick jag inte så mycke gjort, sov till nästan halv två och ändå var jag trött och seg hela kvällen. Hade tänkt ut och träna med Krita men jag orkade bara inte, får ta mig i kragen och träna henne i morgon, för sen jobbar jag ju hela lördagen och hinner inte.

Godmorgon

2010-09-22 @ 08:43:10
Eller rättare sagt gonatt får jag säga, jag har varit vaken hela natten och jobbat. Fick ihop sju övertids timmar i natt, kan ju hoppas att vi jobbat klart för hela veckan nu då!

Veterinär besök

2010-09-21 @ 11:52:04
Nu har jag varit med Krita hos veterinären, hon klämde och bände men inte en min från Krita, hitta inga andra fel i öron, ögon eller munnen eller. Vi lämnade ett urinprov, jo det gick riktigt bra att få i morse, där hitta man väldigt höga halter av urinkristaller. Så vi ska dit i veckan igen och lämna urinprov igen som inte stått utan är färskt. För ibland bildas dessa kristaller i prov som stått länge, men hon tyckte det var för höga bara för att ha stått för länge. Så vi får se hur vi går vidare efter detta om det blir nytt foder eller mediciner!?

Min lilla skrotfia!

Promenad i mörkret

2010-09-20 @ 20:29:52
Varit ute på en kvällspromenad med tjejerna, va tråkigt det är när det är mörkt, så man inte kan gå i skogen! Ja det är väll bara att inrätta sig i ledet och gilla läget, skogspromenaderna får bli på dagtid.

I morgon skall jag med Krita till veterinären och de vill att jag ska ta med mig ett kissprov, tror det blir svårt men jag ska försöka!

Nä nu ska jag dricka lite te och surfa runt på nätet en stund!

Agilityträning

2010-09-19 @ 17:04:21
Ja så var det söndag och agilitykurs, men eftersom Krita gjorde som hon gjorde förra gången, var vi inte med på kursen. Utan jag kom när den sluta och så var Annica så snäll och stanna med mig så jag kunde köra efteråt med Krita. Och det gick riktigt bra, körde först med långlina bara i fall, för det tränade uppe vid klubben, så jag var osäker på om hon skulle stick dit, men hon brydde sig inte så mycke om dem.

Körde:
*Balansen - inga problem.
* A-hindret - gick jätte bra.
* Balansen, liten tunnel, böjd lång tunnel och säcken - jag gav komando för sent först, men när jag gav det i tid gick det jätte bra.
* Hinder (bakombyte) hinder och tunnel - gick så där, hindren går bra men hon missa tunneln, så det ska vi öva mera på.
* Hinder (framförbyte) - gick jätte bra.

Nästa gång ska vi göra lika dant, att jag kör henne efteråt.

Tack så hemskt mycke för hjälpen Annica!

Min fina tjej!!!

Tråk väder!

2010-09-18 @ 13:53:10
Ja idag är det riktigt inne sittar väder, regn och rusk. Har varit och klippt mig på morgonen, blev riktigt nöjd. Känns skönt att ha kort hår, har haft långt nu så länge! Sen var vi i väg till Tumba och Biltema för att köpa länkarmar, men det fanns inga, så nu har Micke beställt på nätet. Så vi hoppas det kommer i veckan, så vi kan få ordning på bilen. 

Godmorgon

2010-09-17 @ 10:12:54
Har varit ute på en skön morgon promenad med tjejerna, solen skiner och det är riktigt härligt ute! Det var så skönt och få sovmorgon idag, kände att jag verkligen behövde det och jag tror inte tjejerna hade något emot det heller. Fast de ligger och sover nu igen, bredvid varandra i sängen, är så söta!Tränat

2010-09-16 @ 20:44:52
Nu har Jenny och jag varit på klubben och tränat med Krita och Nova, och vi var helt ensamma där, jätte skön 

Med Nova körde jag:
* Balansen -  första gången hon testade, hon tyckte den var läskig först men sen gick hon obehindrat över den.
* Däcket - ser ju annorlunda ut mot rusta däcket, så först tyckte hon det var läskigt, men sen gick det riktigt bra.
* Två hinder - gick så där, hon var så spidad just då, får öva mera.

Med Krita körde jag:
* Balansen - inga problem
* A-hindret - går över utan problem
* Däcket, hinder, (sväng vänster) hinder och hinder - gick jätte bra
* Däck, hinder, hinder eller däck, hinder, (sväng höger) hinder eller däck, hinder (sväng vänster) hinder - gick jätte bra, lyssna jätte bra så det var lätt och få henne åt det håll jag ville.
* Slalom - körde bara lite, måste öva mycke mera.

Idag var Krita som hon brukar va annars på kursen, full fokus på mig och körde det hon skulle. Var så kul och träna efter i söndag då allt bara kändes skit!!! Men gud vad mygg det var!Ja så var ...

2010-09-15 @ 21:14:28
... denna dag snart slut, ska ta mig en kopp te sen är det dax att krypa i säng, ska ju upp klockan fem igen i morgon. Men jag har faktiskt ledig dag på fredag, har en ledig fredag var 16:e vecka, inte illa va ;)
 
                 

Kom precis hem ...

2010-09-14 @ 18:29:39
... i från Stockholm, haft halv studiedag på jobbet och varit på Piperska Muren. Fick god lunch, sen var det en del och lyssna på som inte alltid är så roligt. Men sen fick vi ha medicinsk yoga, det var intressant. Innan yogan fick vi räkna våra andetag på en minut, jag hade 13, sen körde vi yogan och så fick vi räkna efter, då hade jag sju, så en viss skillnad.

Idag har jag beställt tid till veterinären med Krita, vill försäkerhet skull kolla så hon inte är sjuk eller har ont någonstans. Hon har de senaste ca två veckorna börjat göra utfall mot saker hon inte brytt sig om tidigare.

Lugn kväll

2010-09-13 @ 21:33:47
Idag har jag bara tagit det lugnt, ingen träning alls med hundarna. Känner att jag måste få samla kraft och tankarna! Har i alla fall bokat agilityplan till torsdag, då ska jag träna med båda hade jag tänkt, hoppas jag får med mig Jenny!

Var ute på en timmes skogspromenad efter middagen, var jätte skönt! Men gud vad svamp det finns i alla varianter och storlekar förutom kanatreller då som jag inte såg en enda!


Agilitykurs

2010-09-12 @ 18:18:27
Ja vart ska jag börja, suck! Krita drog flera gånger, gjorde tillslut utfall mot alla hundar hon såg! Det var hemsk, jag skämdes så för Krita! Jag var inte med under resterande tid på kursen, satt och titta på. Efter kursen stanna jag kvar och körde med Krita, Annica var kvar och hjälpte mig. Gick jätte bra första vändan jag körde, sen körde Annica sin hund. Sen när jag körde igen drog hon iväg och leta efter hennes hund, kom till mig sen och jag körde några gånger till med henne, gick jätte bra. Sen körde Annica sin hund. Sen skulle jag köra igen då stack Krita till Annicas hundsbur och försöker bita igenom buren. Vi satt länge och prata efteråt om varför hon gör som hon gör. Hon är helt fokuserad på mig när vi kör, tar alla hinder sen när vi är klara och hon ska få sin belöning då drar hon iväg och dummar sig! Allt känns bara så jobbigt och jag känner mig jätte deppig. Vet inte vart eller vad jag ska börja med för att få bort detta beteende!

Lugn dag!

2010-09-11 @ 21:28:40
Idag har jag inte gjort så många knop, var och handla på förmiddagen och sen var jag ute en sväng och körde slalom med Krita, hon fuska i början men på slutet va hon jätte duktig! Sen har jag mest setat och sticka, gör en tröja till Krita, tagit samma modell som de har men jag tänker inte ha någon luva den här gången.

(Gammal bild)

Godmorgon

2010-09-11 @ 09:22:31
Vakna vid åtta idag, tog hundarna på en promenad, det är inte många ute så dax på en lördag morgon, jätte skönt. Körde som vanligt hoppa upp på sten och gå balansgång på trädstam och staketet. När vi gick ut så duggregna det, men det sluta någon gång under vägen, men det är fortfarnade mulet. Vi som hade hoppats på lite fint väder så vi kunde åka en sväng med hojen, men det får bli en annan dag!

Så var arbetsveckan ...

2010-09-10 @ 19:17:05
... slut för den här gången, skönt att vara ledig hela helgen, förra fedagen var jag ju tvungen att jobba extra. Och veckan innan det hade jag ju jour och jobbade fedag och söndag!

Jag var på webbkurs idag också, det är väldigt mycke lagar man måste följa för att lägga ut saker på våran webbsida på jobbet. Så nu måste Csilla och jag få lite tid och sitta så vi kan börja fixa ordning våran sida för PCI-verksamheten.

Idag blev det pizza till middag, skönt att slippa laga mat ibland! Micke och jag var ut men hundarna en sväng tidigare, gick förbi rastgården så det fick springa av sig. Krita är jätte duktig och kommer på inkallning på en gång, men hon har Nova efter sig hängande i nacken och vill busa med henne. Man riktigt ser ibland hur Krita försöker ta sig loss, för hon vill till mig men blir hindrad av Nova!

(Gammal bild)

Det blev sen ...

2010-09-09 @ 20:33:26
... middag idag igen! Idag har jag varit på webbkurs, jätte kul men helt slut i huvudet, ska dit i morgon också! När jag kom hem tog jag ut hundarna en och en på en promenad. Sen fick jag med mig Jenny ut till fotbollsplanen, så hon kunde passa den jag inte träna med.

Med Krita körde jag slalom, tog ihop pinnarna lite till - gick bra, hon fuska lite första gångerna men sen gick det bra. Två hinder - gick jätte bra, inga problem alls. Körde med kopplet på idag på henne, liter inte riktigt på henne sen i söndags. Nova körde jag bara hoppen med - gick jätte bra på slutet.

(Gammal bild)

Nu sitter jag ...

2010-09-08 @ 18:58:58
... här och väntar på att ungspannkakan ska bli klar, det blir sen mat varje dag nu, vet inte riktigt varför. Lite är nog att vi tagit hundarna direkt på långpromenader när vi kommer hem runt halv fem - fem. Hundarna har ju varit hemma med Tobbe för han är ju arbetslös, men han tar ju endast hundarna på korta kisspromenader. Annars är det ju med Micke på jobbet om dagarna och får massa stimulans, men det har märkts att de är lite rastlösa och börjat bråka lite med varandra. Så idag fick jag med Jenny med mig på promisen, körde jätte mycke hoppa upp på stenar och även lite balansgång. Krita fick även köra trädslalom idag, gick så där. Så det var riktigt trötta när det kom hem!

Nova hitta ett äpple som hon lekte med!

Krita kör trädslalom!

Nu har ...

2010-09-07 @ 20:08:55
... Micke och jag varit ute med hundarna på en promenad. I skogen hitta jag fyra mellanstora tallar som stod på rad med ca en meter i mellan. Testa köra slalom med Krita där, gick bättre än jag trott! Så jag körde flera gånger och så bollen som belöning. Under tiden höll Nova på och busa med husse!

Dimma

2010-09-07 @ 17:26:35
I morse låg dimman tjock, man såg inte långt framför sig!

Efter jobbet ...

2010-09-06 @ 19:18:46
... åkte jag till Emelie på en gång och parkera våran bil där och bytte till Emelies och hämta henne, åkte hem och så åkte Micke iväg och övningskörde med henne på en gång. Jag tog ut hundarna, Jenny kom precis då så hon följde med på en promenad i skogen. Nu står Jenny och fixar falukorv i ugn och så blir det makaroner till, ja det blir sen middag idag.

Den här svampen hitta jag i skogen, någon som vet vad det är, jag tyckte det såg ut som en bulle först!


Den här låg på köksbordet när jag kom hem, Det är Tobbe som ritat den! Tycker den är så söt:)

Agilitykurs

2010-09-05 @ 17:44:04
Ja så var äntligen agility grundkurs fortsättning igång. Nu har vi slagits ihop till en stor grupp om tio deltagare, förra teminen var vi ju uppdelade i två grupper som körde på olika tider. Fast idag var vi bara sex stycken där och det var en ny som inte var med förra treminen.

Vi körde repetion idag av vad vi gjort förra terminen, vi dela upp oss på två grupper, vi börja med balansen, gick jätte bra. Sen blev det hopp, lång tunnel och två hopp, gick bra första gången, men kände jag att Krita snegla åt andra gruppen. Och mycke riktigt nästa gång efter sista hoppet drog hon till dem, Annika sa att jag bara skulle springa åt andra hållet, men jag tveka lite och stanna. Den andra gruppen tjoa och körde bort henne och så ropa jag på henne och hon kom till mig. Sen körde jag två gånger till och då drog hon inte utan stanna och kampa med mig.

Sen körde vi tunnel, säcken och däcket, och då drog Krita igen till samma hund och nu sprang jag iväg på direkten åt motsatt håll och så kalla jag in henne och hon kom till mig. Sen körde jag samma igen och hon drog igen och jag stack och kalla in henne. Annika sa att för varje gång blev Krita mer osäker på var jag var och börja titta efter mig. Sen körde jag med koppel på och bara säcken och däcket, då gick det bra. Efter det körde vi böjd tunnel och lången, gick bra men kopplet fick vara på i fall hon skulle dra.

Jag blir så besviken och tappar gnistan när hon gör så här, hon drog till den nya hunden hela tiden, inte så hon attakerar men ska fram till dem och är på och skäller. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra för att hon inte ska göra så mera. Hon gjorde ju så på avslutningen innan sommaren också och nu var den hunden och jag i samma grupp så de inte skulle vara lösa samtidigt. Så nästa gång får jag väll även vara med den hunden hon drog till idag, ska pröva att ta med mig buren, så hon får vara i den i mellan vi kör så hon lär sig och varva ner efter vi kört.

Känner mig lite ledsen och låg och undrar om jag inte ska kunna köra agility med Krita nu!

(gamal bild)

Jag sov i ...

2010-09-04 @ 16:54:19
... ungefär två timmar, känner mig mycke piggare nu. Hunnit varit ute med hundarna på en promenad, käkat lite lunch, sen gick jag ut med hundarna till fotbollsplanen och träna lite. Körde spår, eller början till spår för första gången. Gjorde som jag läst i Fredrik Steens bok, Aktivering, lek och motion, som jag köpt med Expressen. Gick en ruta på ca en meter i kvadrat, la ut godis och så fick tjejrna gå dit och söka godiset. Gjorde två rutor åt dem var, gick så där, får se om jag göra några sen på kvällspromisen. Sen lekte/kampa jag med en i taget, den andra som satt och inte fick leka/kampa skällde som bara den, jag vet ju att dem gör det för att dem också vill leka/kampa, men det är så irriterande. Som tur var kom Micke hem på slutet så han kunde va med den jag inte lekte/kampa med!Sitter och väntar på att Micke ska komma hem med pizza, ska bli gott. Sen har jag blodpudding pågång i ugnen till agilityn i morgon, ska bli så kul att komma igång igen :)

Jobbat!

2010-09-04 @ 10:04:10
Jo visst kom det två patienter till lite senare på kvällen/natten, så vi var inte klara förrens vid halv tre. Jag var så trött så jag somna direkt när jag la mig och sen sökte de på oss igen vid tio i åtta, men det skulle dröja ca en timme innan patienten kom, så det blev nästa jourgäng som fick ta hand om den. Men nu känner jag mig ganska slut, Micke ska åka i väg och byta bromskivor m.m så då ska jag passar att sova när han är borta!

Extra jourpass

2010-09-03 @ 17:11:43
Idag har jag ett extra jourpass, fick veta det i går, var inte så jätte pigg på att jobba men nu är jag här så det går bra. Sitter och väntar på att det ska komma en patient, sen hoppas jag det blir lungt har ju jobbat idag på dagen också, fast det var lungt vi hade bara två patienter.

Lite bilder från ...

2010-09-02 @ 20:18:45
... promenaden i kväll, Krita och Nova leker mycke mera tillsammans sedan vi var på Öland! Så roligt och se när det far fram och jagar varandra!


Men ibland måste man ju pausa och gnaga lite på varsin pinne!

Jag vann!

2010-09-02 @ 19:18:54
För ett tag sedan var jag med i en blogg tävling och jag vann, idag kom det fina halsband, tack så mycke Jennie!

Promenad

2010-09-01 @ 20:19:54
Nu har Micke och jag varit ute på en promenad med tjejerna, blev lite hoppa upp på stenar och leta godis i träd. 


Efter det gick vi bort till hundrastgården så de fick springa lite lösa.
Sen gick vi ner till kanalen, Nova ville i och bada men det fick hon inte idag! Var ute en timme, det var jätte skönt ute! 


Ja så var ...

2010-09-01 @ 17:09:42
... första dagpasset avklarat efter semestern, har inte gått upp klockan fem på sju veckor! (Hade ju två jourveckor innan semestern och en efter) Så nu känner jag mig kanska trött, blir nog tidig sängång i kväll så jag orkar upp i morgon igen!
 
      

RSS 2.0