Thailand

2010-01-31 @ 07:37:29

Hej allihopa, nu har jag hittat en dator att skriva pa, har den bara i en halvtimme, men det ar okej.

Har nere ar klockan halv tva pa eftermiddagen och vi har 32 grader i skuggan, varmt men skont. Bade Micke och jag har brant oss sa idag haller vi oss i skuggan. Oruttinert av oss!

Hotellet ar jatte fint som som vi bor pa. Stranden ar fin men vid ebb sa kommer det fram stora stenar sa det ar svart att ga ut i vattnet. Men det ar okej anda.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!


Jag sitter här ...

2010-01-27 @ 13:09:23
... och äter lite lunch sen ska Micke och jag gå ut med hundarna på en liten promenad. Sen klockan tre ska vi åka och hämta Mickes föräldrar och sen bär det av till Arlanda. Planet går ju inte förrens 21.00, men det har ju börjat snöa precis som det sa, varför kan de inte ha fel om nederbörd. Så jag hoppas verkligen att det inte ställer till med problem så vi inte kan flyga!!!

Så det lär nog inte bli så mycket uppdattering på bloggen nu, få se om jag kan hitta någon dator och slänga in något inlägg där nere. Annars kommer det en reseberättelse när jag kommer hem och bilder, massor lär det bli.

Ha det så bra! 

Godmorgon

2010-01-27 @ 10:09:46
I natt har jag inte sovit så bra, hade svårt att somna och så vakna jag tidigt och inte kunde jag somna om, suck.

Har i alla fall varit ute med hundarna på en kortare promenad, mötte Marie och sheltisarna i lilla skogen. Nova skötte sig skapligt, tog emot godis när jag gav fast de var i närheten, det är ett framsteg.

Ja trött är man ju, men vad gör det när man slipper denna mundering i två veckor framöver!

Gick sedan ner till hundrastgården så tjejerna skulle få springa av sig och de gjorde det.


Idag blev det ...

2010-01-26 @ 20:44:23
... ingen ridning, tråkigt ser alltid fram emot tisdag kvällar. Och nu dröjer det tre veckor tills jag får rida nästa gång!

Fast jag ska ju inte klaga som får åka till Thailand. Vi har nästan packat klart allt, några småsaker kvar! Men vädret låter ju inte så lockande i morgon med snö och blåst, hoppas det inte kommer så mycket så inte planet blir inställt eller något!!!

Promenad

2010-01-26 @ 15:10:01
Varit ute på en eftermiddags promenad, gick ner till kanalen. Det är kallt ute fast termometern inte visar mer än -6,5 och så snöar det lite. Man kan ana att solen är där bakom molnen! Godmorgon

2010-01-26 @ 09:09:42
Sitter här igen som vanligt och äter frukost. Krita sitter nedanför på golvet och sover nästan sittande, hon är så söt. Ska snart skjutsa Jenny till skolan, hon har sovmorgon idag.

Igår var det lungt på jobbet, hadde en patient under kvällen och i natt fick vi sova. Inte för att jag kunde sova, tankarna bara snurrar runt i huvudet på mig! irriterande, får lägga mig och vila en stund lite senare.

Flygplans olyckor

2010-01-25 @ 11:22:59
Sitter och läser aftonbladet på nätet och vad står det om, om inte flygplans olyckor, plan störtade i havet, planet fatta eld och berusad man försökte öppna dörren i luften. Sådan som jag inte borde läsa om nu när vi ska flyga till Thailand på onsdag, jag tycker inte det är så där jätte roligt att flyga men det går. Och nu ska vi sitta på planet i elva timmar, känns som en evighet men det ska väll gå bra de med! 

Utmaning /Award

2010-01-25 @ 11:05:05
Som jag fått av:
Leonora


Med denna award följer lite måsten

- lägg in den på sin blogg
-Länka till den jag fått den av
-Berätta sju saker om mig själv
-Välj sju bloggar att skicka den till
-Länka till dessa bloggare
-Lägg en kommentar i deras blogg om att dom har fått en award

1. Älskar hundar, favorit rasen Jack Russell
2. Älskar hästar, önskar jag kunde rida mera
3. Tycker om att vara ute i naturen
4. Tycker om att tälta på semestern
5. Högsta önskan att köpa ett hus på landet
6. Trivs med mitt arbete som sjuksköterska
7. Ska åka till Thailand på onsdag kväll 

Jag skickar den vidare till:

Emelie
Jenny
Marie
Angelika
Marina
Annica
Karoline


Godmorgon

2010-01-25 @ 09:39:23
Nu sitter jag här i vanlig ordning och äter frukost vid datorn, hundarna väntar på sin. Varit ute på en morgon tur med hundarna, idag är det -5,6, ganska skönt ute faktiskt. Krita och Nova tyckte det luktade så gott i skogen, gick med nosen i backen hela tiden!


Besök av Emelie

2010-01-24 @ 19:21:54
Nu har Emelie varit här och hälsa på, Jocke var med också. Vi bjöd dem på mat, det blev kyklinggryta och pasta och så lita glas till efterrätt. Det är så kul när hon kommer hit och hälsar på hon gör det inte så ofta. Man vet ju hur man var själv när man flyttade hemifrån inte ville man hem till mamma och pappa så ofta! Men jag saknar henne när hon inte är här. Fast man får ju en trevligare relation, inget tjafs och bråk utan det är trevligt att träffas och umgås!

X-träning

2010-01-24 @ 14:47:07
Nu har Jenny och jag varit på x-träning med Krita och Nova. För Nova blev det mer socialt att vara med andra hundar, tycker hon skötte sig skapligt. Jenny kunde träna lite men hon var inte med på allt.

Med Krita fungera det bra, fast hon var inte så pigg på att ligga ute fast jag hade filt med. Men det ska vi öva mer på och inkallning med u-sväng, och där ska jag jobba bort hjälperna.

Godmorgon

2010-01-24 @ 09:50:06
Varit ute med tjejerna på en kort morgon runda. Idag är de kallt   -9,7, bitter lite i kinderna. Idag ska ju Jenny och jag på extra träning med hundarna, så hoppas det blir varmare fram till klockan ett. Men annars är det ju bara och klä sig varmt och ta med filtar som hundarna kan vara på!

Nyss varit ute ...

2010-01-23 @ 22:25:21
... med hundarna på nattrundan. Det är inte så kallt ute nu som i morse, -2,3 grader.

Idag har vi varit nere på stan och shoppat, köpte en jeanskjol, linnen, strumpbyxor, solkräm m.m. Har börjat packa lite smått och tvätta det vi ska ha med. Börjar bli lite smått nervös, nu är det endast fyra dagar kvar tills vi åker.

Godmorgon

2010-01-23 @ 09:19:44
Idag har vi kallt igen, termometern visar -8,6, men det var skönt ändå. Varit med hundarna på en morgon promenad. De är så busiga idag sprungit och jaga varandra som galningar, det är så kul och se dem.
Promenad och mat

2010-01-22 @ 19:31:42
Nu har jag ätit middag, blev sen mat idag. Jenny fick välja, så då blev det kött, pommes och bearnaisesås!

Innan var Jenny och jag ute med hundarna på en kvälls promenad, var väll ute fyrtiofem minuter, jätte skönt. Såg bara hundar på håll men jag körde klickern med Nova så fort hon titta på dem och var tyst och lugn. Jag hoppas verkligen det här kommer ge utdelning i slutändan!

God eftermiddag

2010-01-22 @ 15:54:54
Idag kom jag iväg tre hem från jobbet, på fredagar tar Solna över de akuta patienterna klockan tre i stället för halv fyra, en halvtimme gör mycket att kunna gå hem tidigare. Idag har det varit lagom mycket att göra, skönt. Nu är det bara ett jourpass kvar på måndag sen har jag semester till den 12/2, gud va skönt.


I morgon ska vi åka och shoppa grejer till resan, sollotion, lite från apoteket m.m. Nu känns det att resan närmar sig med stora steg, bara fem dagar kvar! Det ska bli så skönt att komma iväg!


Sorgligt!

2010-01-21 @ 21:04:28
Satt och läste på Pudelbus-bloggen, att en av hennes tiks valpar var tvungen att avlivas bara elva veckor gammal. Jag blev så ledsen när jag läste det, man vill ju absolut inte att det ska hända ens hundar någor och absolut inte en valp. Jag hoppas mina tjejer får ett lång och lyckligt liv.


Äntligen är jag ...

2010-01-21 @ 17:20:12
... hemma från jobbet, fick jobba över idag. Det är ju inte precis så att man alltid kan gå hem exat när man slutar, har man patient på bordet är det ju bara att jobba klart. Det finns ju ingen som tar över utan vi stänger ju och så skickas alla akuta patienter till Solna på kvällar/nätter och helger. Det är ju där jag är när jag har jour och tar hand om det akuta patienterna.

Men nu har jag i morgon kvar och sen har jag en extra jour på måndag, sen åker vi till Thailand på onsdag kväll. Fy f-n va skönt det ska bli!!!!

Kvällspromenad

2010-01-20 @ 20:54:49
Jenny och jag har varit ute på en timmes promenad. Vi möte några hundar på vägen, bäst gick det med två svarta mellan pudlar, både Krita och Nova knatta på som ingentign. Dessa hundar ser vi lite då och då, när vi bor ganska nära. De andra mötena gick så där, ena var ena av hundarna lös och försökte gå fram till Nova men när matten förstod att Nova va rädd fick han inte gå i närheten. Alla möten är bra träning för Nova, det bästa är att nu när vi gått förbi hundarna så glömmer hon dem fort de gjorde hon inte förut. Så små steg i rätt riktning.
Försökte ta kort när tjejerna raca runt i rastgården, måste skaffa mig en systemkamera!

Polisen

2010-01-20 @ 18:33:07
Nu har vi varit hos plisen och hämtat ut våra pass, var tvungen att göra nya fast det gamla inte gick ut förrens i juli. De måste gälla ett halvår efter det man kommer hem och då var det ju bara fem månader kvar till de gick ut!!! Dessa regler som finns.

Fixa även ID till Jenny samtidigt, hon har tjatat på mig länge, hon är ju så kort och ser ung ut, så ingen tror att hon är sexton år och kommer inte in på bio m.m. Men nu har vi fixat det!

Tisdag = ridning

2010-01-19 @ 22:01:44
Sitter här nu med en kopp te och känner mig rätt nöjd. Kom nyss hem i från stallet, red Kurre idag igen, hoppas jag får rida han ett tag nu. Han är en väldigt trevlig häst, nackdelen är att han är lite rädd av sig, så på ena kortsidan går han alltid och sneglar, sen är det läskigt om det sitter några på trappan och tittar. Idag fick vi jobba med ställa och böja i skritt och trav, sen fortsatte vi med framdelsvändning, f-n va svårt det är, men det är ju bara att träna och träna.

Jenny fick rida Pärla idag, gick bra, hon var lite stel i ena varvet. Inga avkastningar idag! Fast det var ju Fiffi som bralla med henne föra gången!

Hundpromis

2010-01-19 @ 13:25:18
Kommer precis in från promenad med Krita, hon sköter sig bra, drar inte lika mycket nu som tidigare. Nu när det varit vinter och massa snö har vi haft flexikopplet mycke för att de ska kunna springa och busa. Men då har vi fått börja om lite med att gå ordentligt i kopplet och det känns som vi är på rätt väg i alla fall.

Nova gick jag med bort till centrum för jag tänkte vi skulle träffa på andra hundar. Det stog en där med två hundar men Nova såg dem inte för hon gick och titta på mig och gick fot genom hela centrum, hon är så söt. Men sen på tillbaka vägen möte vi en liten terrier som vi fick ett bra möte med. Körde klickern, vi stanna lite och så gick vi på, hon sköte sig bra. Mer såna möten tack!

Godmorgon

2010-01-19 @ 09:44:58
Nu har jag varit ute med hundarna på en timmes promenad, riktigt skönt. De fick gå lösa i skogen och skötte sig bra. De älskar verkligen att springa runt i snön! Krita kommer alltid när jag ropar på henne, med Nova är det lite sämre, så där blir det att träna inkallning! Filmtime

2010-01-18 @ 17:12:43
Nu har jag och Micke setat och sett filmen Sommar med Göran, den var rolig, lite pinsam ibland. Jag har jätte svårt att titta på film när det blir för pinsamt, då går jag där i från kan bara inte titta!


Promenad

2010-01-18 @ 09:55:22
Varit ute med tjejerna på en promenad, de var jätte busiga. Sprang och jaga varnadra, tur att jag hade flexikopplen så det kunde rejsa lite.Godmorgon

2010-01-18 @ 09:52:55
Vi fick sova i natt, varit en väldigt lugn jourvecka med endast tre timmars övertid. Men nu är jag ledig två dagar, skönt. Nu är det klara med parkeringen utaför våra jourrum, skönt! Nackdelen är att de river de gamla parkeringsgaraget och det försvinner ca 200 p-platser. Så det blir kul och se nästa gång man har jour om det går att parkera.

Innan, från början var det ett stort berg som de sprängt bort!


Efter, parkeringen är klar

Nu sitter jag ...

2010-01-17 @ 19:10:42
... här igen vid datorn och surfar runt lite. Ska straxt gå och ta te och smörgås och sjunka ner i soffan!
 
Men nu har vi har jobbat mellan tre och sju, haft två patienter, gick bra. Får se om det kan vara lungt en stund i alla fall.

Sitter här på ...

2010-01-17 @ 14:50:14
... jobbet. Vi har precis sett en film, The Bucket List, den var bra och som vanligt kan jag inte titta på film utan att böla, jaja jag vet att jag är hopplös.


Innan lunchen var Susanna och jag i väg till gymmet och träna. Körde cross trainern en halvtimme, benen var lite spagetti när jag klev av maskinen, men det var skönt att träna. Det var ett tag sedan jag träna sist, så det lär nog kännas i morgon!


Det är så skönt nu när vi inte behöver ta lungröntgen längre, förut gick ju hela förmiddagen åt till det. Idag har vi inte haft någon patient, jo en som var in på labbet och vände som läkarn bedömde att vi inte skulle göra. Så vi får väll se hur kvällen och natten blir!

Resan närmar sig ...

2010-01-16 @ 21:11:00
... med stora steg. Jenny och jag har setat och tittat på vad vi ska beställa i taxfreen. Sen har vi varit inne och tittat på bilder på Koh Lanta, hon vill också följa med. Men denna gång får alla ungdomar vara hemma och ta hand om hundarna. Nästa gång ska Jenny få följa med, vart denna resa bär av vet vi inte än, har setat och spåna lite, men jag tänkte Jenny kan sitta och titta och visa oss sedan vad hon hittar.

Och vad jag längtar till Thailand, elva dagar kvar, sen åker vi!!!!!

Har varit ute ...

2010-01-16 @ 15:52:07

... med hundarna en och en nu på förmiddagen. Tog först ut Nova, men inte möte vi någon hund på vägen, typiskt. Nu när jag verkligen vill träna med henne. Sen gick Jenny och jag ut med Krita och skulle träna henne på fotbollsplanen, men de var barn där och åkte pulka så det blev samma promenad som för Nova med tränande under gång. Öva på det vanliga, stanna, inkallning med avslutande fot och gå fint. Fungera ganska bra, Krita sätter sig ner hela tiden när jag säger stanna, men vi jobbar på att hon ska stå!


Godmorgon

2010-01-16 @ 09:40:50
Kommer hem från jobbet här på morgonen, inga hundar som möter mig i dörren och allt är tyst. Man blir så glad av att mötas av sina fyrbenta vänner. Men det kommer nog hem snart, är ute med husse på morgon promenad.

Vi fick jobba i går kväll fram till klockan tio, men sen har vi fått sova hela natten, skönt. Nu har jag bara dyngspasset kvar i morgon, sen är jourveckan avklarad.

Ja ha så ...

2010-01-15 @ 13:50:51
... var det snart dax att åka och jobba igen. Idag är det Susanna som kör. Idag blev jag klar i tid, annars brukar jag vara sådan tidsopptimist och vara ute i sista minuten och får stressa. Jag vet att det är dumt, men men. Nu ska jag surfa runt en stund innan jag måste gå.

Godmorgon

2010-01-15 @ 10:23:02
Idag har vi riktigt varmt, termomtern visar -0,8. Riktigt skönt ute. Träden är så fina med sin frost

men inne i skogen är träden fortfarande snötäckta.

Släppte tjejerna i skogen och det sprang som galningar fram och tillbaka. Så roligt att se dem!


Iband känns det nästan som jag tömkör tjejerna! De tuffar på framför mig.

Ska ta och ...

2010-01-14 @ 21:36:52
... ta ut hundarna på en kvällsrunda, de ligger och sover gott just nu, verkar inte på humör att gå ut. Men är man hund måste man ut och kissa!

Jenny och jag var ute och träna Krita på fotbollsplanen förut, inte bästa underlaget, men på ena halvan har det åkt pulka så där var ganska plant och ner trampat, annars var det lös snö. Ska försöka komma ut med henne och träna nu två gånger i veckan, så vi kan gå agilityn sen i mars/april.

Nu har vi ...

2010-01-14 @ 21:11:50
... setat och tittat på film, The time traveler´s wife. Den var bra, och som vanligt kan jag inte titta på film utan att gråta. Jag är hopplös!


Promenad

2010-01-14 @ 14:28:20
Nu har jag varit ute på en promenad med Marie och sheltisarna. Jätte skönt ute, lagom kallt, termometern visar -3,2. Nova tycker det är läskigt med hundarna, men jag tycker ändå det gick relativt skapligt. Tyvärr får jag ju dra med henne ibland för att vi ska gå framåt. Men det är bara att kämpa på, vi ska fixa Novas hundräddsla! Krita var jätte duktig och gick lös nästan hela tiden!Nu ligger tjejerna på sängen och tuggar ben och ser så nöjda ut.

Godmorgon

2010-01-14 @ 09:20:42
Ja nog sjutton fick vi upp och jobba i natt. Sökte på oss straxt efter ett och så jobba vi fram till halv fyra. Och inte hade jag kunna sova något innan, låg bara och vred och vände på mig. Sen var det svårt att somna efter också, så jag har väll kanske sovit tre timmar i natt. Så jag ska bara äta frukost och sen ska jag gå och lägga mig och sova en stund.

Har setat och ...

2010-01-13 @ 21:11:41

... kollat på roomservice. Idag har vi endast haft en patient, än så länge, och den hadde vi dirrekt när vi kom. Sen har vi hunnit både städa och fylla på och slappat och slöat! Ska väll gå och se om det finns något mer att se på tv, innan vi går upp till jourrummen.


Jaha då var ...

2010-01-13 @ 14:11:56
... det dax att åka och jobba igen. Jag hoppas det blir en lugn jour, men det vet man ju aldrig, hoppas kan man ju alltid göra.

Varit ute med hundarna en och en idag med, körde samma som igår, gå fint, stannande under gång, inkallning med avslutande fot. Det är så skönt att bara gå ut med en i taget och kunna rikta all uppmärksamhet åt dem.


Ridning

2010-01-13 @ 10:22:46
Glömde ju berätta igår, Jenny fick ju rida Fiffi som vanligt, men hon var så busig igår så Jenny trilla av tre gånger. Men hon gav sig inte, utan hoppar upp igen. Kan läsa mer här om ni vill.

Godmorgon

2010-01-13 @ 10:06:12
Så sitter jag här igen och äter frukost, hundarna ligger och väntar på sin tur. Var ute på en kortare morgon promenad, men vi gick endel i lös snö, så det fick jobba på som sjutton. Snön går ju upp och många gånger över magen på dem. Så det får ta i riktigt för att ta sig fram, men det springer på och ser så glada och busiga ut!

Äntligen ridning

2010-01-12 @ 22:00:46
Ja äntligen var det dax för ridningen igen, har inte ridit på fyra veckor, men det känns ännu längre sedan. Jag fick rida Kurre, han är så fin och mysig. Lite busig, är ju bara fem år.
Jobba mycke i skritt och böja, ställa, lite trav. Sen började vi med framdelsvändning och det var ju inte det lättaste. Många gånger börja han backa i stället, mitt fel jag vet. Det måste vi öva jätte mycke på för att få till.

Till sommar avslutningen ska vi göra ett kür program, bara på skoj, men ändå så vi har något att träna till, ska bli kul. Fast jag tycker ju jätte mycke om att hoppa också, så få se om jag ska vara med i KM, kul och hoppa bana, vi hoppar ju bara kombinationer annars.

Va ute och ...

2010-01-12 @ 15:47:55
... gick med Krita och Nova var för sig. Vilken uppmärksamhet man får med en klicker och lite godis. Hihi, dem är så söta när de går där och tittar på mig och ser undrar ut "matti vad ska vi göra nu".

Idag känns ...

2010-01-12 @ 12:41:42
... det som en riktigt seg dag. Har ingen lust eller ork att göra något. Hundarna ligger i varsin korg och sover gått. Jag har inga speciella måsten heller för den delen.

Tänkt jag ska ta ut hundaran en och en i eftermiddag, de är så busiga och lyssnar inte nu för tiden. Krita är något bättre, Nova vill bara springa runt och busa, värsta valp fasonerna på henne. Nä nu blir det att ligga i och träna dem igen!

Godmorgon

2010-01-12 @ 09:45:07
Sitter här vid datorn och äter frukost, har precis varit ute med hundarna.

 

Vi fick jobba i går kväll, var klara vid elvatiden. Sen fick vi sova fram till klockan sju innan det var dax att jobba. Men när vi kom ner och skulle göra i ordning, så var dagpersonalen redan där. Så vi behövde inte göra så mycket, innan vi kunde gå hem. Det var ju skönt.

Hej

2010-01-11 @ 18:18:10
Sitter just nu på jobbet. När vi kom fick vi avsluta en patient, men sen har vi haft det lugnt. Den 1 januari gick vi över från att vara anställda på röntgen till kardiologen. I och med det slipper vi ta lungröntgen, så skönt! Nu har vi bara hjärtinfarkt patienterna, bara och bara vi har tillräkligt att göra ändå.

Godmorgon

2010-01-11 @ 10:20:35
Idag är det blå himmel och solen skiner, termometern visar på 
-9,3, en härlig morgon!


Kvällspromenad

2010-01-10 @ 20:37:15
Micke och jag var ute på en långpromenad, gick ner till kanalen. När man titta ner mot stan var himlen ljus,

när man titta åt andra hållet mot skogen, var himlen svart. Det var värkligen kontraster mot varandra.

Sen hade Nova ännu ett bra hundmöte, hon bromsade lite när vi var på väg mot varandra, men hon skällde inte. Sedan gick hon bredvid mig utan att försöka sticka i väg. Det tar sig! 

Men nog sjutton sköt de två raketer när vi var ute, jag hade hoppats på att det var slut med detta smällande, men tydligen inte!

Idag har jag ...

2010-01-10 @ 16:23:28
... städat ut julen, skönt och bli av med allt. Man tycker det är så fint och mysigt när man plockar fram allt, men man tröttnar ganska fort på det.

Sen har jag setat här och fixat lite med bloggen, är rätt så nöjd. Inte hellt klar några små saker kvar att fixa, men det får bli en annan dag!

Godmorgon

2010-01-10 @ 11:03:37
Idag är det bara -7,4 grader ute, jätte skönt. Hundarna var jätte busiga, tur att jag hade flexikopplet så det kunde springa runt och busa. Men det kan ju bli lite trasligt ibland.

Idag tog jag en långpromenad i skogen, kändes som det hade så mycke överskotts energi. Vi möte en jacki i skogen, Nova sa inget, utan stog lite bakom mig, försökte inte dra iväg utan titta på Krita när hon hälsade på hunden. Det är så skönt med bra hundmöten för henne, vi behöver massa sådana!

I vinterskrud!

I sommarskrud!

Nu har jag ...

2010-01-10 @ 00:46:42
... setat här aldeles för länge, dax att krypa i säng. Har fixat en ny blogg till hundarna eftersom det var fel på sidan som jag inte kunde fixa till. Är inte riktigt klar, ska fixa dit lite kort, sen är den i stort klar. Kommer inte uppdatera den så ofta, om ni vill titta kan ni se här. Den har jag fixat nästan hellt själv, några få inhopp från Jenny!!

Godnatt och sov gott!

Snö och vinter

2010-01-09 @ 11:50:44
Ja idag var det lika kallt, -15 visar tremometern. Men jag tycker ändå att det är skönt ute, härlitgt att vi har fått vinter i år. Snön har ju legat kvar sedan den 14-15 december och det har ju bara varit en tödag den 28 december. Så i år kanske man hinner bli trött på snön!

Hundarna tycker i alla fall om snön, särskilt Nova hon far ju runt som en tok.

Kallt ute

2010-01-08 @ 23:03:35
Nu är det -17 ute och hundarna måste ut och kissa godnatt. Det är inte lätt och va hund när man måste ut i kylan för att uträtta sina behov. Just nu ligger det och sover så gott, känns nästan lite taskigt att väcka dem och ta ut dem i kylan. Men det behöver gå ut en gång till idag.

Sen är det dax att krypa i säng, så jag säger godnatt!!

Fredag!!

2010-01-08 @ 17:19:29
Skönt att att det är fredag, även om det varit en kort vecka, så är det skönt med ledigt. Idag har vi också haft tre patienter, alla på förmiddagen, så vi fick en lugn eftermiddag. Nästa vecka har jag jour igen långvecka (mån, ons, fre och sön). Hoppas det blir lagom med jobb, de som haft jour nu denna vecka och förra veckan, har jobbat mycket. Kan ju hoppas det lugnat ner sig till nästa vecka!

Va kallt det ...

2010-01-07 @ 20:13:55
... var ute, det blåser lite så det är nog kallare än de -10 termometern visar. Så jag var lite kall om kinderna efter promaenaden. 

Nova är helt galen i snön, ska hoppa/studsar i all lös snö, vill att man ska sparka upp snö så hon får hoppa och försöka fånga det. Man blir glad av att se henne fara fram.

Ja så var ...

2010-01-07 @ 17:16:46
... ännu en arbetsdag avklarad, idag hade vi faktiskt tre patienter. Så nu är det snart som vanligt, nästa vecka börjar ju de planerade patienterna komma. 
I normala fall har vi mellan fem och tio pateineter om dagen,
beroende på om vi bara gör en cor ai (kranskärlsröntgen) eller PCI (balongvidgning),
beroende på om vi har ett eller två labb,
som är beroenda av hur mycke personal vi är.

Jenny och jag ...

2010-01-06 @ 16:58:51
... var ut med hundarna på eftermiddagen, gick till rastgården så de fick sprina lite löst. Krita var jätte busig, det tyckte Nova var kul. De sprang fram och tilbaka och jaga varandra, kul och se när det far fram!

När vi gick hemåt började det snöa, hoppas det inte kommer allt för mycket . Det blir så jobbigt att sopa fram bilen i morgonbitti.

Nu har Jenny ...

2010-01-06 @ 13:03:02
... hjälp mig med min nya blogg på hundarna. Blev nöjd, bara en sak som inte fungerar som vi vill, när man pekar på korten och länkarna ska bilden ändras och bli klar men vi vet inte hur vi ska göra. Det fungerar i föhansdgranskningen, så vi vet inte vad som är fel. Ta en titt om ni vill Krita & Nova! Har fortfarnde lite jag ska fylla på med, men den är i stort klar!

Godmorgon

2010-01-06 @ 10:30:23
Här är det fortfarande kallt, -15,5 nu på morgonen. Men det är bara att klä sig rätt så fryser man inte.I går kväll höll Jenny och jag (nåja mest Jenny) på med att göra en blogg till hundarna. Den är inte riktigt klar, men den blir jätte fin. Jenny är jätte duktig på att fixa designen!

Nu har Micke ...

2010-01-05 @ 20:09:41
... och jag varit ute med hundarna, det var kallt (-17,2) men skönt. Först gick vi till hundrastgården, så det fick springa av sig. De fick söka efter oss också, det tycker de är kul att springa emellan oss och leta. Sen gick vi ner till kanalen och var ut en sväng på isen, men vi våga bara va i kanten, sen gick vi hem, va ute nästan en timme. Så nu sover hundarna gott!


Det blev så mörka bilder, så man ser dem knappt.

Ja det var ...

2010-01-05 @ 17:36:28
... lungt idag med på jobbet, men vi hade en patient idag i alla fall. Vi kör ju bara akuta patienter denna vecka. Nästa vecka börjar vi köra planerade patiener igen, så då blir det mer att göra.

Idag har vi -15,5 grader, kallt men skönt. Ska gå ut med hundarna om en stund, då gäller att klä på sig ordentligt! Men jag älskar vintern!

Ja då har ...

2010-01-04 @ 19:40:27
... jag klarat av första arbetsdagen efter nyårsledigheten. Vi har inte haft en enda patient idag, det har väll aldrig hänt. Brukar alltid vara någon att köra och med tanke på att det varit många röda dagar och det labbet varit stängt. Får se hur det blir i morgon.

Nu har jag fixat dit min nya header, tänkte det är ju vinter nu så då ska jag väll ha en vinterbild i stället för sommarbild.


Tänk att de fortfarande håller på att smäller smällare här i tokstan!

Nu har jag ...

2010-01-03 @ 17:49:37
... setat och försökt fixa till bloggen och gjort en ny header, men datorn är så seg så jag blir tokig. Får försöka få dit den nya header senare, hoppas datorn inte är lika seg då!

Godmorgon

2010-01-03 @ 10:40:16
Vi har blivit riktiga sjusovare, vaknar halv tio - tio varje dag. Jag undrar hur det kommer att bli att gå upp fem i morgonbitti, kommer nog bli segt. Det är ju inte så att man kommer i säng tidigt heller. Nåja det blir morgondagens problem!

Har i alla fall varit ute med hundarna på en liten runda. Idag visar termometern på -10,6, så det är lite kyligt ute men skönt. Det är bara att klä sig rätt!


Nu har vi ...

2010-01-02 @ 21:20:24

... setat här och tittat på film, hela kvällen, man blir lite seg. Men det är skönt med sådana kvällar också.

Nu har jag anmält Krita till agility grundkurs, hoppas vi kommer med. Så nu måste vi börja träna igen, har varit lite slö här under jul och nyår. Nästa söndag ska vi på extra träning, bra då kan man få lite fedback och tips på vad man behöver träna mer på.


Godmorgon

2010-01-02 @ 10:51:54
Idag snöar det och är jätte fint ute, termometern visar -6,6. Så jag fick en härlig morgon promenad i skogen. Och så här dax är de inte ute och smäller häller, så jag hade två glada spraliga tjejer med mig.Fan va de ...

2010-01-01 @ 23:10:44
... smäller ute nu, precis när jag ska gå ut på nattrundan. Nova drar ju bara och vill hem, fick henne till slut att kissa. Krita ville inte heller gå med, hon brukar inte bry sig!

Läste i LT att polisen ser effekt av förbud av raketer, jag vet inte de smäller ju fortfarande. Kanske det varit lite bättre i år, men långt i från bra.

Thailand, Koh Lanta, hotell Sea Sand Sund

2010-01-01 @ 17:22:18
Fick ett mail i från Fritidsresor: till dig som snart reser till Thailand, nedräkningen har börjat. Är du redo?
Gud vad jag börja längta det är 26 dagar kvar, sen drar vi.

Accommodation : Sea Sand Sun Resort, Klong Khong Beach(Had Khlong Khong), Koh Lanta(Ko Lanta), Krabi, Thailand by ehotelbooking.com  

Accommodation : Sea Sand Sun Resort, Klong Khong Beach(Had Khlong Khong), Koh Lanta(Ko Lanta), Krabi, Thailand by ehotelbooking.com

Swimming Pool : Sea Sand Sun Resort, Klong Khong Beach(Had Khlong Khong), Koh Lanta(Ko Lanta), Krabi, Thailand by ehotelbooking.com

Sitter här och ...

2010-01-01 @ 16:09:26
... segar vid datorn. Måste ha musik på för nog sjutton har det börjat smälla ute, inte hela tiden men man vet ju inte när. Nu när musiken är på ligger båda hundarna och sover gott. Men innan sprang Nova och gömde sig under sängen!

Jenny och jag har i alla fall varit ute på en lång promenad med tjejerna, skönt men kallt men inget mot i Kiruna! Idag är det -6,7 grader, ganska lagom, snön ligger kvar och det är fint ute. Man får njuta medans man kan, snart försvinner det.

Nova har hittat en ny sovplats, resväskan, jag får nog inte packa upp den för henne!

God fortsättning

2010-01-01 @ 10:32:54
Vill önska alla en god fortsättning på 2010.
 
Nyårafton gick skapligt. Krita skällde som bara den när det sköt raketer men höll sig nära oss. Nova sprang och gömde sig på toaletten och låg där och skaka tills det sluta skjuta. Det sluta faktiskt ganska tidigt, vid ett hörde jag inga fler, annars brukar det hålla på i timmar. Hoppas bara nu att det sköt upp allt de hade, de brukar ju inte vara slut med smällandet för nyår är över!

Nova ville inte gå ut nu på morgonen heller, det brukar sitta i ett tag att det är läskigt ute. Men när vi gått halva vägen slappna hon av mera och börja snosa runt. Men som sagt man vet aldrig när det smäller nästa gång. Jag önksa det förbjöd smällare!

Några nyårslöften har jag inte, mer planer på vad jag vill uppnå med hundarna. Nova ska jag jobba som sjutton med att inte vara rädd för hundar. Hon behöver inte kunna hälsa på hundar, utan kunna möta och gå förbi hundar utan att hon bryr sig. Krita ska jag ju börja med agility, så jag måste träna mera lydnad inför det. Sen vill jag också att hon ska kunna möta hundar utan att skälla. Så jag har lite att bita i, men det ska bli kul också!

RSS 2.0