Ny design

2010-02-28 @ 21:49:00
Nu när mars börjar i morgon och mars tillhör vårmånaderna tyckte jag det var dax att byta från vinterdesignen till vår/sommar. Blev rätt nöjd, men det tar sin lilla tid att pilla med, men det är kul och göra!

Var inne på Qings blogg och såg att det finns en ny webbtidning om hundar som är gratis bara man prenumererar på den. Här är deras hemsida http://www.hundensvarld.se/.

30 års kalas

2010-02-28 @ 17:06:49
Nu har vi varit hemma hos Linda och grattat henne och Pierre, de bjöds på smörgåstårta, det var gott! Sen har jag gosat med hennes två hundar Lotus och Shila (stavning?) de är så söta. Fick dock ing bra bilder tyvärr.

Lotus i mitt knä, jag har setat och klappa henne så håret är alldeles platt.
 
Shila, hon är snart sex månader, jätte fin och busig.


Godmorgon

2010-02-28 @ 09:54:02
Idag blev det bara en kort morgonrunda, känner mig riktigt trött idag. Hoppas det går över, men det är nog lite självförvållat, då jag satt och titta på film till halv ett. Nåja jag får ta en långpromenad med dem innan vi ska iväg sedan i eftermiddag. Mickes syster Linda och bror Pierre blir 30 år idag så vi ska till Linda och gratta henne vet ej om Pierre kommer vara där.


I går snöade det för fullt, men det är plus grader ute så det fortsätter att smällta bort i alla fall.

Kvällspromenad

2010-02-27 @ 17:35:51
Har varit ute med hundarna en och en. Gick med Nova först, hon skötte sig bra, lyssna på komandon bra. Man ser att hon tycker det är jätte kul. Emellan så är det hopp och lek och då vill Nova busa i snön, man ska sparka upp snö som hon hoppar upp och försöker ta.

Sen var det Kritas tur och hon börjar bli lugnare, hon är så framåt. Men hon lyssnar också jätte bra på komando och nu börjar stanna fungera (att hon står kvar, inte sätter sig). När jag säger hopp och lek till henne fortsätter hon gå bredvid mig, får säga till henne flera gånger. Men hon går hela tiden och har koll på mig, vilket är jätte bra. Men jag vill ju att hon ska gå fritt och snosa i mellan!

Det känns i alla fall som om allt sitter bättre och bättre när jag går med dem en och en. Men när jag går med dem bägge två är det en annan sak. För det första kan jag ju inte belöna med godis hela tiden, så det måste jag minska ner med även när jag går med dem själv. Sen peppar det varandra, oftast är det Nova som skäller först och sätter fart på Krita. Jag kan inte ha dem på samma sida när jag går med dem, för möter vi hundar börjar de bråka med varandra. Jag vill kunna ha dem på vänster sida båda två när jag möter hundar och ingen av dem skäller eller bryr sig om mötande hundar. Men det känns väldigt långt bort!!

Ja jag vet det är bara att JOBBA, JOBBA och åter JOBBA med dem!!!

Ränt runt på stan!

2010-02-27 @ 15:06:19
Nu har Micke och jag varit en sväng nera på stan, var in på bokrean, hitta en bok om agility som jag köpte och Micke köpte dasshumor i tre pack. Sen köpte jag även nya panelgardiner till köket, visar bilder på de sedan när jag satt upp dem. 

Sen åkte vi till expert för vi ville titta på laptops och systemkamror, inte köpa bara titta! Sen gick vi in till Coop och handla för det ligger vägg i vägg. Annars handlar vi alltid på Ica Maxi och tur var väll det för just när vi var på Coop rånade det Ica Maxi. Tur att vi inte var där!!!

Inne på Coop hitta vi fina glas, köpte ett packet, men när vi kom hem ångra vi att vi inte köpte två. Vi får väll se om de finns några kvar nästa gång vi går dit!

Godmorgon

2010-02-27 @ 09:01:52
Har precis varit ute med hundarna. Krita är så duktig att vara lös nu. När vi gick i skogen så såg vi en hund på håll Krita sprang ner för backen och titta på hunden, jag ropa på henne och hon kom dirrekt till mig, jag koppla henne för jag vet inte om hon senare skulle springa efter och inte komma, jag tänkte jag kopplar henne när vi fick ett bra avslut. Tänk att man kan bli så glad och mallig för sin hund!


Man ser asfalten, snön har smällt jätte mycke sedan igår!

Pizza

2010-02-26 @ 19:30:54
Idag blev det hemlagad pizza, tycker det är godare än från pizzerian. Man får ju det man vill på, vi kör på plåt i ugnen och så får alla ett hörn var och lägga på det man vill. Mickes hörn är alltid mest fullt! Vi brukar köra pizza sconse mixen till degen, men idag köpte vi deg från pizzan.  

Övat skall!

2010-02-26 @ 17:05:32
Idag har jag övat "skall" med Nova, hade klickern och hon fatta mot slutet att det var skall jag belöna, la till ordet skall också mot slutet. Men om jag sedan sa skall förstod hon inte. Så mer träning.

När jag lärde Krita var vi på kurs och skulle vänta ut betende men det ända hon gjorde var att skälla på en hund längre bort som skällde. Så jag mata godis varje gång hon skällde och efter ett tag la jag in skall samtidigt med godiset. Sen gick det flera veckor, sen en dag tänkte jag testa och då kunde Krita det fast vi inte övat något emellan utan bara den gången. Men det var väll så intensivt då att det fastna!

Plusgrader!!!!

2010-02-26 @ 09:43:05

Termometern visar 2,7 grader plus, de droppar om träden och buskar. Snön rasar ner från grenarna, fåglarna kvittrar för fullt. Jag får riktiga vårkänslor, härligt!!! Men det lär ta tid innan all denna snö smällter bort!



Krita och Nova

2010-02-25 @ 12:43:26
Jag har setat och gått igenom gammla bilder idag och då hitta jag den här, visst är de söta! De låg faktiskt och sov så här, ser ju inte allt för skönt ut för Novas del!

Hundskit över allt!

2010-02-25 @ 09:41:05
Blir så irriterad på all hundskit som ligger över allt! Jag menar hur svårt ska det va? Hur enkelt som helst att plocka upp, nu finns det ju t.o.m gratis bajspåsar ute att ta! Så tråkigt att se skiten och så undrar man om folk tror att jag också lämnar skiten efter mina hundar.

Nåja vi tog en skön promenad i skogen tjejerna och jag. Men Nova stack i skogen för mig, så hon fick gå i koppel sedan. Jag släpper ju inte henne lika tidigt som Krita, eftersom jag inte vet om hon skulle dra iväg om vi möter någon annan hund i skogen. Släpper henne där vi aldrig mött några hundar. Krita däremot har blivit jätte duktig att gå lös i skogen och kommer direkt när jag ropar. Så himla skönt, trodde aldrig jag skulle kunna ha henne lös så!



Ja så sitter ...

2010-02-24 @ 19:09:16
.. jag här mätt och belåten. Idag blev det lasange som Micke gjorde medans Jenny och jag var ute med hundarn. Vi gick inte så långt, gick bort till rastgården så Krita och Nova fick springa av sig.

Idag är jag trött, det har varit mycke på jobbet hela veckan. Men i morgon har jag sovmorgon, har en extrajour så då börjar jag ju inte förrens halv fyra, skönt!

Nova håller på att massakerar en snökoka!

Blir det bra så här matti?


Ridning

2010-02-23 @ 21:24:46
Det blev ridning idag, fast vi var bara tre stycken. Men det var ganska skönt och ha stor plats på ridbanan. Först skulle jag rida Chacki, men när jag höll på att göra i ordning henne så upptäckte jag en böld på hoven. Så då var det bara att byta häst, så då blev det Jaffa i stället.

Det var fri ridning idag. Jag körde volter i trav och galop, hon var väldigt stel i vänster sida, lossna något på slutet. Sen körde jag ökad galop på lång sidorna och så samla i hop henne på en volt på kort sidan. Det var så j-l kul att rida, hon hade så där härlig galop i lagom tempo! Annars är hon så att hon lyfter huvudet och tuffar på, men idag var hon underbar!

Har inget bra kort på henne får ta ett nästa gång!

-22 kallt som f-n

2010-02-22 @ 18:13:25
Ja i morse var det inte kul att gå ut, -22 grader hade vi. Även fast jag klädde hundarna frös det. Nu är det inte lika kallt, -12. I morgon ska det inte bli lika kallt, jag hoppas verkligen att det stämmer, för jag vill rida i morgon. Är det kallare än -10 så blir det ingen ridning, vi har ju inget ridhus på ridskolan.

Idag var jag och hämta ut en tröja jag beställt från H&M för flera veckor sen, satt jätte bra och snygg var den. Så jag blev jätte nöjd!

Kvällspromenad

2010-02-21 @ 19:56:39
Ja kallt är det ju ute och det har det ju varit hela dagen. Tog ut Krita och Nova på en liten promenad, men vi pulsa en hel del i djupsnö. Så även om vi inte gick så långt, tog det massor, va själv trött när jag kom hem. Jag fick ju gå före och spåra på en del ställen, gick ju till knäna på mig. Va ner till hundgården också så de fick springa lite löst.


Här under någonstans finns det ett staket!

Beställt från Ellos

2010-02-21 @ 16:49:48
Nu har jag beställt kläder från Ellos. En jeanskjol, kortärmad stickad tröja och gympaskor. Jag tror jag har lite vårlängtan, inte bara lite, är trött på snön nu, den är jätte fin men det räcker nu!



Godmorgon

2010-02-21 @ 09:37:34
Varit ute med hundarna på morgonpromenaden med tjejerna, men va kallt det var. Temometern visa -10,9, men det är säkert kallare den sitter på balkongen en våning upp mot väggen. Både Krita och Nova fick ont/kramp i tassarna/benen, stannade och lyfte tassen och så massera jag lite och sen var det bra. Så jag tog inte så lång promenad som jag tänkt. Men det var fint ute solen sken.



Laxlåda

2010-02-20 @ 20:10:35
Idag har faktiskt jag laga mat, annars är det Micke som gör det. Jag tycker det är ett nödvändigt ont medans Micke tycker det är kul att laga mat. Idag blev det laxlåda!
Recept:
Skala och skär potatisen,

hacka dillen,

lägg ett lager potatis, salta och peppra, lägg ett lager lax och strö över dill osv.

5 ägg

5 dl mjölk, salt och vitpeppar, vispa.

Häll över potatisen och laxen,

in i ugnen på 225 grader i 50 minuter, stäng av ugnen låt stå kvar i ugnen i 10 minuter.

Ätes med skirat smör.

Den fick godkänt av familjen i alla fall!

Det bara snöar ...

2010-02-20 @ 18:53:13
... och snöar, verkar aldrig ta slut. Snart har vi ju snöat inne helt!
De ringde från hundklubben att det inte blir något agility test i morgon pga vädret, de skulle höra av sig om ny tid! 



Godmorgon

2010-02-20 @ 09:55:28
Nu har jag ätit frukost och tinat upp efter promenaden. Jätte kallt ute idag, -10 och så blåser det, hu! Gick i skogen med tjejerna, det var jätte tungt. På en del ställen var snön upp till knäna på mig. Så jag fick gå före tjejerna för det försvann ju i snön och tog sig knappt fram. Men där emellan sprang de och busa och jaga varandra som galningar. Nu ligger de mätta och belåtna och sover!



Innan jag skulle gå ut med hundarna ringde Mickes pappa och berätta att de hade 38 grader och att det var så varmt i sanden att det inte gick och gå, så det hade gått in för att svalka sig. Gissa om jag längta tillbaka till solen och värmen!!!

Bus tjejer

2010-02-19 @ 17:25:26
Micke var ute på en långpromenad efter jobbet, så det fick pulsa fram i snön. Det hade varit helt slut när de kom hem. Så jag tog bara en liten kort promenad nu, men de var super busiga, sprang och jaga varandra.


Här under någonstans finns det en trottoar!

Micke ska snart gå och handla pizza, ska bli gott!

Bloglovin

2010-02-18 @ 19:47:02
Jag har i dagarna börjat använda bloglovin, men jag fattar den inte riktigt. Jag har ju lagt till de bloggar jag vill följa. Men hur vet jag om någon följer min blogg? kan man se det någonstans?

Kom nyss hem ...

2010-02-18 @ 17:22:49
... från jobbet. Gud va skönt att det är fredag i morgon!!

I går kväll när jag och Jenny gick ut med hundarna möte vi en man med en storpudel och en tax. Pudeln börja skälla och dra mot oss, då tog han hundarna till sidan och så sa han det är bara en valp. Och då sa jag att Nova var rädd för hundar och att det här var jätte bra träning för henne. Så Jenny körde med klickern och Nova gick förbi utan att vi behövde "dra" med henne. Jätte bra träning för henne, jag blir så glad när det blir så här bra!

Krita däremot skäller ju och drar framåt, så henne baka jag några steg och gick fram när hon var lugn och så höll jag på ett par gånger, också jätte bra träning för henne. Sen gick vi vidare och jag var så glad för detta möte. Så jag glömde helt bort att tacka honom för att han stog så snällt kvar och läta oss hålla på, ibland skäms man ju för sig själv! Men det var säkert jätte bra träning även för hans pudel att sitta där lungt och titta!!

Arbetat

2010-02-17 @ 17:24:53
Jaha så var vardagen här igen, upp tidigt och iväg och jobba, suck! Fast jag ska väll inte klaga när jag haft två underbara veckor att koppla av på. Det är nog förkylningen som gör mig trött och att jag inte har någon ork. Men det har varit en bra dag  på jobbet i alla fall. Vi har bara ett labb öppet för vi är lite ont om folk just nu!

Tur att jag har bilder att titta på så kan jag drömma mig tillbaka. Vi har redan börjat spåna på nästa resa till Thailand som nog blir runt jul och nyår nästa år, så Jenny kan följa med utan att missa för mycket i skolan!

Kom nyligen hem ...

2010-02-16 @ 21:40:18
... från stallet. Fast idag var det bara Jenny som red, jag är fortfarande så förkyld så jag orkar inte. Men nästa gång ska jag banne mig va frisk så jag kan rida. Jag filmade Jenny när hon red, jag skulle vilja att någon filma mig så man får se hur man ser ut, jag tror det är nyttigt och se.

Koh Lanta, Thailand sista delen

2010-02-16 @ 21:35:31
6/2 Lördag:

Seppo väckte oss vid sju-tiden, gick upp och gjorde i ordning oss, var och åt frukost. Kom "våran" tuk-tuk chauför Ton och hämta oss vid åtta-tiden, körde oss till Lanta Old Town, gick runt och titta, handla lite.


När vi kom tillbaka till bilen låg Ton och sov på biltaket!

Sen körde han oss till Viewpoint och en restaurang. Han beställde in mat han tyckte om de va krabba, friterade räkor och en hel fisk med huvud och allt. Fisken var god, de andra var så där. Sen körde han hem oss.

Solade och bada en stund. Det är så varmt i solen så det går inte att ligga långa stunder.
 
Gjorde i ordning oss och hela gänget åkte tuk-tuk till Clean Bech restaurang. De hade dukat jätte fint på stranden åt Lillan och Seppo, de förnyade sina löften efter 45 års äktenskap. Det var jätte trevligt och god mat.





7/2 Söndag

Idag vaknade vi av oss själva vid halv nio, gick och åt frukost, ganska tråkig frukost äter samma sak varje dag! Gjorde i ordning oss och tog våran dagliga promenad längs stranden. Va ner och snorklade och solade, va till åt lunch.

Vi har fått en liten kompis här nere som inte hade något namn, men vi döpte honom till Snobben. Han var så liten, men ren och fin. Man ser att de tar hand om sina katter och hundar här!

Gick hem och vila en stund, skönt att komma in på det svala rummet en stund. Gjorde i ordning oss, åkte in till Saladan och shoppade lite mera kläder, åt på samma restaurang som förra gången vi var där.





8/2 Måndag:

Vakna av oss själva igen, var och åt frukost, gjorde i ordnig oss, tog den dagliga strand promenaden.

Kom Pierre och Nayoung hit, snorklade och solade. Lite senare kom Linda, Rikard och barnen. Va och käka lunch på Green Chilli, har jätte goda vårrullar!!

På kvällen gick Micke och jag bort en bit på stranden till ett ställe som hette Freedom bar och tog några drinkar, jätte mysigt ställe med bra musik!!
 

9/2 Tisdag:

Dålig i magen, gick och åt lite frukost, gick och la mig och vila igen, mådde mycket bättre sen när jag fått sova en stund till och tabletterna gjort sin verkan.

Gick ner och sola och snorkla en stund, det är faktiskt jätte kul att snorkla, har aldrig gjort det tidigare.


Gick in och vila en stund på eftermiddagen, det var så varmt! Var och åt på Green Chilie igen, sola och bada en stund efter det. Satt ute på kvällen och snacka, det är så skönt ute på kvällarna!

Men min mage är inte bra, hoppas den är bättre i morgon när vi ska åka till Phi phi Iland!!!

10/2 Onsdag:

Gick upp vid sju-tiden, fortfarande risig i kistan, Micke blivit dunderförkyld under natten. Packa åkte till Clean Beach, åt frukost där. Kom båten och hämtade upp oss på stranden, åkte till Phi phi, tog ~ungefär en timme med speedboaten. Gick runt och titta i den lilla staden, fullt med turister över allt, men det känns ju som man inte kan missa att åka hit! Käkade på en mysig restaurang.



Tog båten till andra sidan av ön, till en jätte fin liten strand, där var vi restan av dagen och solade och bada. Men vart efter dagen gick desto mer båtar med ungdomar och öl kom det, så då åkte vi hem nöjda med dagen!





Hem och gjorde i ordning oss, tänkte bara slappa sista kvällen. Men Linda och Rikard kom förbi på väg till Saladan så då hängde vi med in och shoppade ännu lite mera, fastvi sagt att vi inte skulle handla något mera. När vi kom hem började vi packa och gå igenom allt vi handlat, oj det var en del!



11/2 Torsdag:

Vaknade vid åtta-tiden, gick och käka frukost, gjorde i ordning oss och packa ner det sista. Känns lite vemodigt att man ska åka hem, jag vill vara kvar här i solen och värmen!!

Fritidsresors minibuss kom och hämta oss vid halv elva, är framme vid flygplatsen straxt förre ett, checkar in väskorna, vägde bara 22 kg tillsammans, vi som trodde vi skulle ha övervikt, kunde ju ha shoppat mera :), går och sätter oss och äter.


Går igenom sista spärren, sätter oss och väntar på att vi ska åka iväg, då kommer Linda, Rikard och barnen. De andra ska vara kvar i två veckor till, orättvist!!!

Plandet kommer iväg i tid, 16.00, resan hem går problem fritt, tog tablett Postafen innan vi steg på. Det är svårt att sova sittande, men somnar ändå en stund.

Planet landar på Arlanda 21.50, som planerat. Checkar ut väskorna, säger hej då till Linda och Rikard, tar bussen till Benstockensparkering. Får skotta fram bilen, det var ju snöstorm när vi åkte och så har det töat lite, så snön sitter hårt fast!! F-n va kallt det är -5, när vi lämna Krabi var det +35!!!

Är hemma vid midnatt, möts av två glada tjejer och vi är lika glada och se dem!!

"Thailand var ett helt underbart land, jag ska defenitivt åka tillbaka dit"

Var ute och ...

2010-02-15 @ 13:41:38
... gick med hundarna en och en, inte alls långa promenader men efter det var jag helt slut, det är ju sjukt va dålig kondis man har när man är förkyld.

Men jag får börja om lite från början igen med hundarna, var ju på god väg efter jul uppehållet. Nova lyssnar i alla fall och tycker jag är jätte intressant. Krita är för ivrig, vill förmycke och så blir det bara fel och hon äter nästan upp mina fingrar, måste jobba på att hon tar godiset lugnt och fint!

Koh Lanta, Thailand Anra delen!

2010-02-15 @ 09:09:49
1/2 Måndag:

Blev väckta som vanligt av Seppo, gick och käka frukost. Man visste aldrig om man skulle få det man beställt eller ej, det var inte så bra på engelska, ibland fick man mer än man beställt och ibland mindre! Sen tog vi en promenad på stranden, tungt att gå i sanden!

Sen gick vi och solade och bada, gick och käka lunch på samma ställe idag som igår.

På kvällen åkte vi in till Saladan, som är Koh Lantas störtsta stad. Shoppa lite till barnen, linnen, T-shirts m.m., de kosta ca. 250 bath ~60kr/st, jätte billigt och Mickes föräldrar som varit i Thailand tidigare säger att det är nästan bättre kvalitet än hemma.


Käkade på en restaurang i Saladan, tog tuk-tuk hem!

2/2 Tisdag:

Väckta som vanligt vid åtta-tiden, gick och käka frukost, gjorde i ordning oss, tog tuk-tuk till Clean Beach, solade och bada.


Var och tog pedikyr och manikyr, todde inte jag skulle fixa fötterna men det gjotde jag, tycker inte om när någon håller på med mina fötter. Var och käka lunch, bada och solade lite till innan vi tog tuk-tuk hem igen.

På kvällen kom Linda, Rikard och barnen, Pierre och Nayoung hit, käkade på en restaurang inte långt från hotellet. Det vi inte riktigt förstår är att man inte kan få in all mat samtidigt och den som beställt sist kan få först och tvärt om! Det är ju bara och gilla läget, maten är i alla fall jätte god!!




3/2 Onsdag:

Idag gick vi upp klockan sju, gjorde i ordning oss, gick och åt frukost, tog tuk-tuk till Clean Beach, möte upp Pierre, Nayoung, Linda, Rikard och barnen.

Tog en tuk-tuk till Lanta Old Town,

där stog en båt och vänta på oss.

Det tog en timme att ta oss till ön Koh Ngai, där stannade vi och snorklade i över en timme, jätte härligt.



Sen åkte vi vidare till ön Koh Chuek (krokodil ön) stannade där och åt lunch, jätte fint ställe och god mat! Här fick vi in all mat nästan samtidigt!!!




Åkte vidare till ön Koh Mook, där fick vi simma genom en grotta och kom fram vid en jätte fin strand. Lite läskigt när det blev mörkt i grottan.




Sen gick färden tillbaka till Lanta Old Town och hem igen.

Kvällen blev lugn, var trött efter dagens äventyr men det var en härligt dag!

4/2 Torsdag:

Väckta av Seppo som vanligt, gick och åt frukost, gjorde i ordning oss, tog en promenad på stranden. Gick ner till stranden och sola och bada. När vi snorklade såg vi en muräna, det var häftigt.



Gjorde i ordnig oss, gick till 7-eleven och handlade, åt middag på hotellets restaurang, satt ute och mös. Kvällarna är helt underbara här, varma man behöver inte mer är kjol och linne!

5/2 Fredag:

Väckta som vanligt, gick och åt frukost, gjorde i ordning oss och tog vår dagliga promenad på stranden. Tog tucktuck till Clean Beach, solade och badade, åt lunch där. Tog tuk-tuk tillbaka hem.

När vi kom tillbaka snorklade Micke och jag en stund, man blir helt slut av det. Det är fördelan med att stranden ser ut som den gör, fiskarna håller ju till vid korallerna.

Duscha och gjorde i ordning oss, va och åt på en restaurang nära oss som heter Green Chillie, jätte god mat och trevlig kock, Micke och hon diskuterade olika maträtter länge. Hit ska vi absolut gå tillbaka och äta.

Satt ute och prata på kvällen, det är så varm och skönt, tänk om man kunde ha sådana sommar kvällar hemma i Sverige.

Morgonrunda

2010-02-15 @ 08:45:44
Har varit ute med hundarna på en liten morgonrunda, orkar inte gå så långt, blir helt slut för ingenting. Men har ingen feber i alla fall, men är fortfarnde förkyld.

Vilka långa/farliga istappar jag hitta bakom elhuset utan för dagiset! Dem vill man inte få i huvudet, men fina är det ändå! 

Godmorgon

2010-02-15 @ 06:26:48
Jag har vaknat tidigt varje dag sedan vi kom hem från Thailand, men jag har till slut somnat om. Men i morse när jag vakna vid sex och va pigg tänkte jag det var lika bra att gå upp, jag ska ju jobba i morgon och då ska jag ju upp vid fem! Sitter här och käkar frukost, sen ska jag ta ut hundarna på en liten morgonrunda!

Promenad

2010-02-14 @ 11:27:21
Idag känner jag mig något bättre än i går, så Micke och jag gick med hundar till rastgården på morgonpromenaden, tjejerna var helt vilda, jaga varandra som galningar, gick sedan samma väg hem. Både Micke och jag var helt slut när vi kom hem, det tar kanske tio minuter att gå till rastgården, snacka dålig kondis vi har! Nåja vi är nog friska och krya snart!

(Gammal bild hade ingen kamera med mig)

Koh Lanta, Thailand Första delen!

2010-02-14 @ 08:16:34
Utdrag från min dagbok!

27/1 Onsdag:

Äntligen är det dax att åka, packat de sista under dagen. Känner mig nervös, ungarna skall ju vara hemma själva och ta hand om hundarna och vi ska till andra sidan av jordklotet!

Hämtar Lillan (Mickes mamma) och Seppo (Mickes pappa) i Pershagen hos Linda (Mickes syster) och Rikard (hennes sambo). De snöar hela vägen, det tog en och halv timme att åka till Arlanda. Mötte upp de andra där Maggan (Lillans syster), Ingmar (hennes man), Kätti (Ingmars syster) och Stig (hennes man)

Planet är försenat, visar sig senare att det var fel på luckan till landningsstället. Planet kommer i väg 00.30, tre och en halv timme för sent.

Flygresan gick skapligt bra, väldigt mycke turbulens så jag blir åksjuk, tar en tablett Postafen, efter 45 minuter mår jag bättre, somnar tillslut, vet ej hur länge jag sover, vaknar av och till man sover ju inte så bra i en stol.

28/1 Torsdag:

Planet landar i Krabi 17.20, istället för 14.00. Från flygplatsen åker vi minibuss till Koh Lanta, det blir två bilfärjor på vägen, resan tar två och en halv timme.


Är framme vid hotellet Sea Sand Sun klockan 21.00. Lämnar in våra väskor på rummet byter om och går till restaurangen och äter, jätte god mat! Lillan, Seppo, Micke och jag tar en liten promenad längs stranden, vattnet är jätte varmt. Vilken kontrast, igår var det -6 och snöstorm och idag +30 och varmt, sjukt!!! 
 
Vi har en jätte äklig spindel i badrummet, vill knappt gå in dit.

Men rummet är fint!


29/1 fredag:

Vaknar av att Seppo knackar på dörren, gick upp och käka frukost. Blev körda i minibuss till Fritidsresors kontor, de informerade om Thailand och Koh Lanta, och om vad som finns att göra, fick skjus tillbaka, var till 7-eleven och handla. Gick ner till stranden och sola och bada.

Stranden är jätte fin, men ju mer ebb det blir desto större koraller kommer fram, går flera meter ut i vattnet. Man får sick sacka ut i vattnet. De andra är upprörda över detta och klagar till Fritidsresor, de vill ha annat boende. Micke, jag, Lillan och Seppo vet inte om vi vill byta. Får se vad som händer!


Linda, Rikard och barnen varit här hela dagen och badat. På eftermiddagen kom Pierre (Mickes bror) och Nayoung (hans fru) hit också, de har flygit via Kina till Thailand.

Duscha och gjorde i ordning oss, åkte till Pierre, Nayoung, Linda och Rikards hotell vid Clean bech och käka i deras restaurang, jätte god mat där och trevlig personal!!





Ligger just nu och är helt slut! Rosa som kräftor är vi, att man aldrig lär sig!!!

30/1 Lördag:

Sovit dåligt i natt, var vaken till klockan tre innan jag somnade. Seppo väckte oss idag igen, gick och käka frukost, gjorde i ordning oss.

Micke, jag, Lillan och Seppo tog en tuk-tuk till Clean Beach, fin strand, men det blir djupt på en gång och så kommer det vågor hela tiden. Åt jätte god kyklingsoppa till lunch. Micke och jag åkte "hem" tidigare, känner oss som två stekta kräftor. Lägger oss på rummet ett tag, jätte svalt och skönt. Men f-n va röda vi är och ont gör det också, inget mer solande idag!!!


Dukar långbord utan för våra rum, käkar sill och knäckebröd, men inte jag, tog äggmackor, jätte trevligt!


31/1 Söndag:

Idag har vi hålliot oss i skuggan så mycket som det bara går. Vi är röda och öma båda två.
Tog en promenad på stranden på morgonen, sen har vi setat i solstolar i skuggan, bara varit i och badat och svalkat oss.

Va och åt lunch på en restaurang nära vårat hotell, bara en bit bort på stranden, jätte gott!



Middag käkade vi borta vid Clean Beach där Linda och Pierre bor, gott! Va och shoppade lite, köpte klänning och bikini, min överdel gick sönder idag.


Mår något bättre ...

2010-02-13 @ 16:58:10
... idag, igår sov jag nästan hela kvällen. Det värsta är att jag börjat flaga på hela kroppen, det känns som om färgen rinner av mig, skit tråkigt!!

Idag har Emelie ...

2010-02-12 @ 17:55:14
... och Jocke varit här och gratta mig, jag fyller år idag. Men känner inte så mycket för och fira, vill helst ligga i min säng och glo tv. Ska gå och göra det nu!!!

Nu är jag ...

2010-02-12 @ 14:29:56
... hemma igen! Men jag är genomförkyld och har feber, blev sjuk på planet hem, typiskt. Men det är ju tur att jag inte blev sjuk där nere, Micke var sjuk där nere de två sista dagarna, inte så roligt! Just nu orkar jag inte skriva mer, kommer en reseberättelse senare och massa bilder!

RSS 2.0