Svininfluensan

2009-08-31 @ 21:20:45
Satt precis och läste i aftonbladet om svininfluensan, att det är nu en person som dött i flunsan. Lite läskigt, jag har nog mer tänkt att det inte kommer att bli så farligt när man inte har några riskfaktorer, fast Micke har ju astma och Jenny infektionsastma och de senare ska ju inte räknas som en riskfaktor. Men de som blivit dåliga har ju varit friska tidigare. Jag hade faktiskt inte tänkt vaccinera mig men jag får kanske tänka om.

Jenny har ju varit sjuk i veckan med feber (inte så hög), förkyld och hosta, jag mår inte bra nu, är subfebril, hostar och har ont i kroppen, Micke börjar känna sig risig. Tänk om det är flunsan, endel får det ju lindrigt. Vem vet, man ska ju inte gå till VC och kolla, det är väll bra annars kanske man smittar många på vägen. Jaja det är bara och vänta och se vad som händer. Godnatt!

Ledig

2009-08-31 @ 10:56:29
Idag har jag min lediga dag. Men jag mår inte så bra idag, ont i huvudet, känner mig snurrig, ont i kroppen som jag hade feber men har bara 37,5. Kände ju redan i lördags när jag jobbade som om jag var på väg att bli sjuk, när vi blev väckta på natten vakna jag med nackspärr, den känns i alla fall bättre idag men inte helt bra. Nåja nu har jag klagat färdigt.

Här kommer lite bilder på hundarna från promenaden i morse.


August Rush

2009-08-30 @ 20:40:29
Har precis sett en jätte bra film, August Rush, handlar om en pojke som vuxit upp på barnhem, hur han älskar musik och letar efter sina föräldrar.Här är en scen där han spelar gitarr första gången.
Nu har jag ...

2009-08-30 @ 15:02:05

... varit ute med hundarna i skogen, jätte skönt ute. Krita och Nova for runt som galningar i skogen, så de blev aldeles rosa av blåbären.
  

Jag hittade en ensam liten kantarel, inget mer, lite tråkigt. Det blir ju inte så mycket kvar när man steker.
 


Jaha då var ...

2009-08-30 @ 13:27:39


... jourveckan klar för den här gången, kom upp i 6,5 timmars övertid. Den här veckan var lugnare än förra. Nu har jag inga extra jourer förrens i december, det är skönt. Var uppe i natt och jobba, det gick inte så bra för patienten, fast vi gjorde allt vi kunde. Det känns inte så kul när det blir så men så är ju livet man vet ju aldrig när man ska dö. Haft mycket dåliga patienter på sista tiden.

Har sovit ett par timmar nu när jag kom hem. Känner mig fortfarande trött och seg. Ska ta och hoppa in i duschen och se om jag vaknar till av det. Men jag får nog ta och gå ut med hundarna först, det är dax för en promenad.

Tycker ...

2009-08-29 @ 16:36:10

Art: Kio

Art: Kio
... dessa stövlar från Art är lite ful snygga, ser väldigt sköna ut, skulle kunna tänka mig att köpa ett par.


Hej ...

2009-08-29 @ 13:51:43
... sitter just nu på jobbet. Vi har jobbat lite på förmiddagen med några lungor. Sen har vi sett en film, söt tonårs film, helt okej att titta på. Nu sitter vi båda och slappar framför varsin dator. Undrar hur resten av dagen och natten ska bli, jag hoppas det blir ganska lugnt känns som jag håller på att bli sjuk, det är väll Jenny som har smittat mig men hon är feberfri nu i alla fall. Nä ska fortsätta att bläddra runt på internet.

Ja då har ...

2009-08-28 @ 12:48:28
... jag varit hos frissan, blev nöjd men hon envisas med att torka håret så det blir lockigt och så vill jag inte ha det. Så det är bara att duscha och fixa till det sen efteråt. Men vad är det med luggar, varför ska det vara så svårt att få till luggen snyggt? Så här blev det i alla fall.


Hej

2009-08-28 @ 10:31:09
Sitter här vid datorn igen, Krita sover gott i mitt knä som hon brukar och Nova sover sött i sin korg.
Ska straxt åka till frisören och klippa mig, det ska bli skönt. Jag älskar när man håller på med mitt hår.

Jag tror Krita ska löpa snart, hon skvätter och skvätter när man är ute och går och så ska hon lukta över allt så man kommer knappt framåt.Förvånad?

2009-08-27 @ 09:36:51


Nej igentligen inte alls! Bor man i den här tokstan så är det inte varuhus, bilar, skolor m.m. som briner, så varför inte elda lite i skogen också. Det är inte klokt igentligen, dax att flytta från den här stan innan man råkar illa ut själv.

Nåja förutom detta, var det en skön morgon tur i skogen, okej väder.
Jenny är hemma och är sjuk och det är hon inte glad för, hennes klass åkte till Eslikstuna idag och ska få gå "back stage" på Eskilstuna zoo och sen sova kvar på vandrar hem och i morgon skall de till Stömsholm. Hon hade sett fram emot det men va ska man göra om man har feber och är förkyld!


Bus Nova

2009-08-26 @ 20:48:07
När Emelie och jag var ute och gick efter maten var Nova jätte busig, sprang runt som en galning på gräsmatan. Hon fick fart på Krita till slut!
  
   


Regn, regn ...

2009-08-26 @ 10:51:13
... och åter regn. Riktigt tråkigt väder idag. Men de har ju sagt att det ska klarna upp till eftermidagen, hoppas de har rätt! Kom hem från jobbet i morse vid halv nio tiden, mundera mig med regnställ, stövlar och keps innan jag tog hundarna på promenad. Nova blir så bussig när det regnar hon vill att man ska plaska i alla vatten pölar så hon kan försöka ta vattenet, hon gillar verkligen vatten.
Jag måste skaffa mig en ny kamera, en som tål vatten så man kan ta kort i regnet utan att vara rädd att den går sönder. Och det vore ju häftigt att kunna ta kort under vattnet i thailand. Ska ut på nätet och leta efter en.


Va skönt ...

2009-08-25 @ 09:43:41
... det är ute, solen skiner men det är inte för varmt. Ville knappt gå in efter promenaden med hundarna, jag tror de tyckte det var lika skönt med. Skulle ha kunna gått hur så lång som helst!
Idag har jag jour, nu är det min egen vecka. Lite trött på jour just nu, ändå har jag bara haft två extra pass i augusti men det har varit mycket jobba på nätterna. Men nu är det kort vecka så det är skönt.


Idag var ...

2009-08-24 @ 21:39:33
... jag på privatlektion med Nova igen. Stina hade med sin mopps, jag tyckte Nova var duktig, även om hon inte vågade gå fram till henne så var hon intresserad av henne och nyfiken. Ska träffas igen nästa vecka, få se om det inte kan gå lite bättre då, hoppas. Tills dess får vi fortsätta att jobba på men Nova som vi gjort sedan förra gången. Hade tänkt att gå med på hundpromenaden men gjorde inte det, tyckte det räckte med den timme vi tränat. 

Nova efter vi träffat Stina hon var helt slut.

Efter det mötte jag upp Micke utan för kommunen, Micke var tvungen att lämna jobbar bilen. Han har varit hemma för han har ryggskott igen. Han hjälpte Peter att sätta upp markiser och sen fick han ont, så han ska vara hemma i morgon också. När vi kom tillbaka tog vi en kort promenad med hundarna och då stötte vi på den här igelkotten.

Hundarna var jätte intresserade av den men det fick nöja sig med att se den på håll. Nu ska jag ta ut hundarna på kissa godnatt rundan.


Kom precis ...

2009-08-23 @ 15:23:38
... hem från skogen. Varit ute på en skön långpromenad på sörmlandsleden, vid Mölnbo. Vi gick ju ut för vi skulle plocka svamp, men vi hitta inga kantareller. Vi får göra ett nytt försök någon helg framåt. Men det var en härlig promenad i alla fall och hundarna stormtrivdes, sprang runt och jaga varandra. På ett ställe måste man gå över en spång, där skulle jag försöka fota ett par trollsländer och Krita fick för sig att hon skulle fånga dem och hoppa rakt ut för att få tag på dem och landa i vattnet med en plums, hon såg så dum ut när hon  simma där, vi fick fiska upp henne. Sen hade vi fika i skogen, det finns ett ställe med bord, eldstad m.m, där satt vi och mös Jenny och jag.


I bilen på våg ut till skogen.
Krita innan hon hoppa i efter trollsländorna!

På vägen hem låg Krita och Nova helt utslagna och sov så gott i bilen, det sover nu med. Jag tror friska luften gjorde dem trötta, fast det sprang ju runt så dant så det är inte så konstigt om de är trötta.


I går ...

2009-08-23 @ 10:26:02
... uppdatera jag min mobil, men kameran har blivit jätte slö. Rensa minneskortet på kort men det hjälpte inte heller. Så jag får väll försöka lära mig att leva med att det tar tid att ta bilder, synd för hundarna är ju inte direkt stilla när man tar kort.
 Krita och Nova var jätte bussiga när vi var ute i morse. Men det ska snart få en långpromenad i skogen. Jenny och jag ska ut och plocka svamp, vi hoppas i alla fall att vi ska hitta något.


Nu har ...

2009-08-22 @ 14:47:05
... Micke och jag varit ute och åkt hoj. Jätte skönt, nu tittat ju solen fram då och då, mot i morse när det regna. Vi åkte till Läggesta -  stanna i Laxne och pausa en stund åkte vidare till Gnesta - Järna och sen hem. Lagom tur att åka, var ute i två timmar.

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, sen lunch, är jätte hungrig.


Tråkväder

2009-08-22 @ 11:31:59
Idag är det mulet, regnar inte just nu men det gjorde när jag var ute med hundarna i morse. Jag måste köpa ett bra regnställ, det jag har funkar inte alls, var blöt som bara den när jag kom in. Vi möte en liten Jack Russel valp som var åtta månader i skogen, den var så söt. Men Nova var ju rädd för honom i alla fall, inte Krita hon hälsa glatt.

När vi kom hem sprang Krita och Nova runt och busa med varandra som galningar, som de alltid gör när de är blöta. Och Krita kan ju inte leka utan boll, även när hon blir glad så springer hon och hämtar en boll.
  
  

Jag måste skaffa mig en ny kamera med snabb utlösning, nu hinner ju hundarna fara iväg innan man tar bilden, så den blir suddig. Ibland undrar jag om de inte vet att man ska ta kort, de sitter så fint och så startar man bara kameran så sticker de iväg, precis som de inte vill vara med på bild!


Hej sitter ...

2009-08-21 @ 20:30:05
... vid datorn och lyssnar på musik eller rättare sagt Micke lyssnar på musik. Men det är bra musik så vi sjunger med allihopa, American pie av Don McLean.Nova är ny duschad och far runt som en galning. Krita leker med bollen, som vanligt hon älskar att leka med bollar
   
   
 


Godmorgon, sitter ...

2009-08-21 @ 05:58:13
... just nu och äter frukost vid datorn. Skall straxt göra i ordningen mig och gå till jobbet. Skönt att det är fredag och jag är ledig i helgen. Vi har inga speciella planer för helgen. Om det blir fint väder vill jag gå ut i skogen och plocka lite svamp.

I går var jag ut och träna med Nova och vi kom ett steg längre än i förr går men hon var lite räddare i början än hon var i förr går när Stina var med. Jenny var med och hjälpte till. Får se hur långt vi kommer idag, eller om vi kanske bara ska ta och till stenen idag med och försöka få Nova att vara med avslappnad på vägen dit.


Sen var Jenny och jag ute med Krita och träna på fotbollsplanen, hon tycker ju det är så kul och hon är jätte duktig. Måste ta mig i kragen och se till och komma ut minst två gånger i veckan och träna med Krita. Hon skulle nog kunna gå långt i lyndnad med tanke på att hon tycker det är så kul.


Nä nu måste jag sätta fart och göra i ordningen mig så jag inte kommer för sent till jobbet.


Har haft ...

2009-08-19 @ 19:33:04
... första privatlektionen med Nova, vi öva på att Nova ska fatta att klickern är belöning. Hon var duktig. Men Nova var rädd för Stina (hundinstruktören) och det har hon inte varit förut, ville inte gå fram till henne och hälsa. Men mot slutet gick det bättre, de sista gångerna vi träffat Stina har hon ju haft sina hundar med på hundpromenaderna, vet inte om det är det .

Men nu har Nova och jag fått uppgifter vi ska öva på, ett delmål är att hon ska kunna gå förbi på gångvägen där pitbullarna bor utan att bry sig. Nu tvärnitar hon och vill inte alls gå man får dra med henne.

Nu jävlar ska det bli bra!!!! Jag struntar i om hon inte vill hälsa på andra hundar men jag vill att man ska kunna vara ute och gå och hon inte bryr sig att det kommer andra hundar. Att hon inte ska behöva vara rädd hela tiden, det måste ju vara jobbigt för henne.

Nu ligger hon utslagen i korgen och snarkar. Hon och Krita var ju med på jobbet idag, de har ju haft "sommarlov" de med, så hon är nog slut efter det "jobbet"!Sen jag ...

2009-08-18 @ 13:05:03
... starta den här bloggen tar jag hur mycket kort som helst med min mobil. Mest på hundarna, men även på naturen och mina barn/ungdomar om jag kan få dem till att vilja vara med. Tog kort förut också men då hade jag ju inget bra ställe att lägga upp dem på. Jenny blir galen på mig när vi är ute och går och jag ska ta kort hela tiden. Men det är ju kul att fota, skulle behöva en bättre kamera, fast den måste ju vara liten så jag kan ha den i ena handen och hundarna i den andra.
Det är så mycket ljung nu, lyser så fint med sin klara lila färg.

Har gått förbi dessa träd i minst två veckors tid utan att reflektera över att dem brunit och det kan ju inte vara nyligen heller för gräset och riset är ju så grönt. Tänk va blind man är!


Jaha då har ...

2009-08-18 @ 10:07:10
... jag varit på mamografin, gick bra, tyckte det gjorde lite ont den här gången. Förra gången kändes det inte alls, mot första gången som gjorde skit ont. Men jag skulle ha mens då, lärde mig då att man inte ska gå på mamografi straxt innan mens. Men den här gången var det vanlig kontroll sånt man får gå på efter man fyllt 40! Förut var för att jag hittat en knöl i vänster bröst, så då var det även ultraljud och provtagning, skönt att slippa provtagningen det gör skit ont! Men det var en "snäll" knöl som man inte behövde göra något åt, skönt!!!

Godmorgon, sitter ...

2009-08-18 @ 07:43:51

... just nu och äter frukost här vid datorn. Har varit ute med hundarna på en liten morgon runda och duschat har jag också gjort. Ska straxt åka i väg till Tumba på mamografi, inte det roligaste att göra men helt okej ändå.

Nå Emelie och Jenny tycker ni det ser bättre ut nu när ni inte behöver läsa om två, tre ord som stog i rubriken! :)

Igår såg jag två bra filmer, På smällen och Dumpad. De är roliga, söta lite röriga och så handlar det om kärlek så klart!Kom precis ...

2009-08-17 @ 21:50:38
Kom precis in efter att varit på "kissa godnatt" rundan med hundarna. Det är jätte skönt ute, nu är det sommar igen. Jenny och jag tog en långpromenad efter maten, vi gick ner till kanalen. Vi satt där en stund och bara njöt. Sen var hundarna i och plaska runt lite i vattnet, det var värkligen skönt ute.


Film

2009-08-17 @ 12:56:21
Såg den här filmen igår, Min brors flickvän. Den är jätte bra.
Tobbe har ...

2009-08-17 @ 10:58:55

Tobbe har en häftig bok som heter Skenet bedrar, konsten att kamoflera den nakna saningen av Joanne Gair. Joanne är en av Hollywoods mest erkända make-up-artister. Med enbart färg och pensel som hjälpmedel "klär" hon sina nakna modeller så att de försvinner in i bakgrunden - där de ostört kan betrakta vad som händer omkring dem. Här kommer några smakprov, fast det är svårt att fota så det är inte lika bra bilder som i boken.

UNG I SINNET, innuti varje äldre person finns en yngre som undrar vad som hände. Jennifer Unlimited.


SKENET BEDRAR, det är sorgligt att bli gammal, men trevligt att mogna. Birgitte Bardot


SJÄLVFÖRTROENDE BETYDER ALLT, självförtroende är den där lugna, säkra känslan du har innan du trillar på näsan. Doktor L. Binder.


ETT RUM MED UTSIKT, om du tänker göra något otillåtet se då till att det är roligt. Leo Rosten.

Här var några smakprov men man måste se bilderna i boken, de är jätte bra.


Nu är ...

2009-08-17 @ 09:56:19
Nu är hösten här! Det känns lite tidigt för sommaren att vara slut, men det är värkligen höstväder ute och man ser även tecken i naturen att hösten kommer med stora steg!
Tråkigt men sant. Fast hösten kan vara väldigt fin med alla sina vakra färger. Får hoppas den blir en solig höst och inte som förra året när det bara regna.


Hej sitter ...

2009-08-16 @ 09:36:49
Hej sitter just nu på jobbet. Har fyllt på, slängt sopor och lagt fram. Så nu är allt förbrett och klart i fall det kommer patienter, det vet man ju aldrig. Haft några lungor men de har röntgen systrarna tagit hand om. Jag hoppas det blir en bra dag idag, lagom med patienter. Känner mig trött och slut, känns som jag skulle behöva semester, fast det har jag ju haft för bara tre veckor sedan. Jag hoppas det blir bättre snart annars får man väll se om det går och ta lite ledigt i höst. Nä nu ska jag gå till fikarummet och vara lite social.


Mälaren runt

2009-08-15 @ 17:41:04
Idag har vi åkt Mälaren runt, det var första gången vi åkte. Vi kom i väg vid halv elva tiden. Var nästan lite tidigt, nästa år ska vi nog åka vid tolv tiden så det samlat ihop sig lite med hojar. Fast det var en hel del på vägen men man har ju hamnat i det tidigare och vet hur mycket det kan vara.Efter Strägnes åkte vi direkt till Enköping (för att hela sträckan är 34 mil och vi visste inte om vi skulle årka åka hela stäckan)och vidare till stockholm och hem, den stäckan är 22 mil. Det var läskigt att åka motorväg med hojen, glad om jag slipper det igen. Jag var rätt mör när vi kom hem och så frös jag som bara den, fast det var fint väder och solen sken. Tog lite te och smörgås, sen kröp jag ner i sängen och somnade. Känner mig fortfarnde lite frussen. Här kommer lite bilder, tog inte alls många som jag trodde jag skulle :(
Lite musik ...

2009-08-14 @ 20:04:04
Här kommer några låtar jag tycker mycket om. Lyssna och njut!

Carrie Underwood, Last nameMiranda Lambert, Crazy Ex-GirlfriendLeAnn Rimes, FamilyHar precis satt ...

2009-08-14 @ 19:43:37
Har precis satt mig vid datorn efter vi ätit middag. Idag åt vi tacos, det var gott, de var länge sedan vi käka det. Förut åt vi det nästan varje fredag, då blir det inte så gott längre man föräter sig på det. Så är det ofta tycker jag man kommer på någon ny maträtt och sen äter man den så ofta för att det var så gott och sen tröttnar man på den.

 Just nu håller Micke på att leker med hundarna, de skäller och far runt, ibland skulle man behöva hörselskydd. Nova är värst för hon får inte tag på bollen som Krita har.

Vad svårt det är att få bra bilder på hundar som leker! Men kul hade det i alla fall, nu har det äntligen tystnat, de ligger på sängen och tuggar ben i lugn och ro.

I morgon ska vi åka Mälarn Runt, det ska bli kul. Hoppas bara det blir fint väder. Jag ska ladda mobilen och tömma den på onödiga kort så jag kan plåta massor i morgon.


Idag var jag ...

2009-08-13 @ 20:06:09
Idag var jag och hämta mina kläder som jag beställt från ellos. Är jätte nöjd med allt, det ända var att skjortan var för liten så jag måste byta den. Sen fick jag med fyra koppar och tallrikar grattis, det är ju inte så illa och få något gratis, de var ganska söta! 

Idag har det varit ganska mycket på jobbet, kom till och med en akut patient mitt i lunchen. Sen vaknade jag vid fyra tiden i morse och kunde inte somna om, så jag var rätt slut när jag gick hem. Nu också för den delen skulle kunna somna nu!!

Idag när Jenny och jag var ute med hundarna hitta Krita en grå liten elefant som hon inte ville släppa och tog med hem. Hon var jätte söt när hon gick med den i munnen. Nova var lite avundsjuk på henne!


Kom precis ...

2009-08-12 @ 19:26:40
Kom precis hem från en promenad i skogen. Det var skönt att ta en promenad efter jobbet och maten. Micke och Krita lyckades trampa i hundskit som låg mitt på stigen. Varför kan inte folk plocka upp skiten efter sig, ligger det mitt på stigen får man faktist plocka upp eller i alla fall flytta bort det från stigen. Det är ännu värre när man inte plockar upp på gångvägar och inom bostadsområden. Jag förstår inte problemet, det är ju bara att plocka upp!


Nova i skogen


Krita i skogen, "snälla husse ge mig godisen".


Har precis varit ...

2009-08-11 @ 14:11:36
Har precis varit ute med hundarna Jenny och jag. Vi känner oss som något katten släpat in. Det spö regnar ute.


Hundarna blir helt galna när det kommer in och är blöta, Även fast vi torkat dem ska de torka sig själva genom att far runt, rullar i sängen och busar med varann. Fast nu ligger det på sängen och tuggar ben i lugn och ro.
 


Kom hem från ...

2009-08-11 @ 10:37:30
Kom hem från jobbet vid halv nio tiden, gick ut med hundarna. Möte grannen vars hund blev biten av bitbullarna, Nova drog inte bort från henne gick snarare fram till hennes hund även om hon inte gick ända fram och hälsa. Hennes hund är ju så lugn, så det är perfekt för Nova. Gick en runda i skogen, jätte skönt ute fast det är mulet. Idag var det mer folk ute, möte ett par hundar i skogen. Nova var jätte duktig! Det kanske finns hopp än för Nova!!! Krita var också duktig, hon har varit så att hon skäller mer på andra hundar efter att de blev attakerade men det verkar lugnare nu, skönt!

I morse blev vi väckta klockan fem, men vi fick vänta över en timme innan patienten kom från Nyköping. Då satt jag och läste aftonbladet på nätet, såg att det varit tsunamilarm i Thailand igen. Tycker det är lite läskigt med tanke på att vi ska åka dit i Januari. Fast jag längtar dit, det ska bli jätte kul, bara Micke och jag utan ungdomarna. I och för sig äker vi samtidigt med Mickes föräldrar men vi ska ju inte sitta på varandra hela tiden. Det ska bli jätte skönt och koppla av och njuta.

Visa stora bilder
Här ska vi bo på Sea Sand Sun på Koh Lanta, ser det inte skönt ut?


Jaha då sitter ...

2009-08-10 @ 11:22:52
Jaha då sitter man här vid datorn igen. Käkat frukost, läst tidningen och kollat e-mailen. Innan det var jag och hundarna på flugjakt, de skäller och hoppar runt som galningar tills jag dödat den och någon får äta upp "bytet". Sen är det lugna och nöjda, de är inte kloka men det är väll jaktinstinkten som tar vid??? Nu ligger de utslagna och sover så sött!
Tog en härlig långpromenad i skogen i morse, igen. Plockade blåbär men hade inget annat en en ny bajspåse att plocka i, så det blev inte så mycket. Men det finns så mycket blåbär man skulle kunna plocka hink vis, fast det börjar bli övermogna. Jag äter inte själv så Jenny får mumsa i sig allt själv. Det har börjat komma lingon också men det är inte riktigt mogan än!
   
  

Nä det är väll dax att lyfta på rumpan och sätta fart och städa undan lite. Jag har en extra jour idag, det var skönt med sovmorgon. Jag hoppas värkligen det blir lungt i kväll och natt, jag jobba så mycket förr förra veckan när jag hade jour, kom ju upp i 12½ timmar övertid.


I dag ...

2009-08-09 @ 14:10:07
I dag tog jag en långpromenad i skogen igen på morgonen, jätte skönt. Det är tyst och lungt, det är inte så mycket folk ute vid den tiden. Vi stötte på ett rådjur i skogen men hundarna såg aldrig det men den såg oss. Annars brukar de känna lukten och börja dra i kopplen och vill framåt innan jag ser det.

  

Idag fyller ju Krita 3 år! Hon fick Dog Smart, ett spel. Det var lite svårt första gången men hon klura ut det ganska snabbt. Nova fatta inte att man måste lyfta bort men det kommer.


Luktar godis!


Aha det var godis!

Sen tog Micke och jag en sväng med hojen, Enhörna-Nykvarn-Järna, där stanna vi och köpte dricka, sen åkte vi hem. Det var riktigt skönt att åka idag. Nästa lördag ska vi åka Mälarn runt, det ska bli kul men det kommer nog ta hela dagen.


Järna centrum.


Två glada tjejer ...

2009-08-08 @ 15:33:13


Två glada tjejer på promenad i morse, tog en långpromenad i skogen. Jätte skönt men varmt. Det har blivit lite dåligt med långpromenader i sommar men det får det bli ändring på nu!

I går kväll var jag och hämta Micke hos en arbetskompis, sen fick jag vara chafför och köra hem flera på vägen. Åkte staxt efter åtta och var hemma halv tio. Nåja det var trevligt i alla fall!

Idag skulle ju min mamma och pappa ha kommit hit och gratta Tobbe i efterskott, men de ringde i går och sa att det var sjuka och inte kunde komma. De får väll komma förbi någon annan dag när det blivit friska. 

I morgon blir Krita 3 år. Leta fram lite kort på henne, det är från det hon är åtta veckor och fram till ungefär hon är ett år.
  
   
Visst är hon liten och söt!!!


Det här ...

2009-08-07 @ 16:45:16

De här var vad jag möttes av när jag kom hem från jobbet, suck. Fråga om det inte va någon som kunde ha diskat idag, "nej" fick jag till svar. Jag tycker det skulle vara trevligt och komma hem till ett rent kök när man jobbat hela dagen. Jenny har ju sommarlov och Emelie semester. Gick jag ut och satte mig på balkongen i solen, det var jätte skönt i alla fall.

Sen fick jag ställa mig och plocka in i diskmaskinen och när jag ändå var i farten ladda jag tvättmaskinen också. Så nu sitter jag här och är hungrig men jag vet inte om jag "orkar" laga någon mat. Emleie och Jenny sa att det kunde göra hemagjord pizza, får de gärna men då måste de gå och handla också.


I går ...

2009-08-06 @ 19:30:22

I går var Jenny och jag ute och gick med hundarna i skogen. Först fick Nova sitt vanliga ryck och sprang och sprang som en galning, hon fick fart på Krita också men Krita är inte lika snabb som Nova. Sen käka Jenny blåbär och då mumsa Nova i sig massa blåbär också, tog själv från buskarna och satt även och vänta på att Jenny skulle mata henne. Hon var jätte söt.Vi har upptäckt att Nova är väldigt lik Sid i Ice age, särskilt när hon ligger i korgen och sover. Då ser jag senen framför mig när Sid ligger på stenen och sover i alla omöjliga ställningar och ligger och stäcker sig och kliar sig.

  
Hitta ingen bra bild på Nova när hon ser ut som Sid, ska försöka ta ett sen när hon lagt sig i korgen. 


Hitta ett fint kort på paddan Krita också, visst är hon söt!


Visst är Nova söt, här är hon bara fyra veckor och det är första gången vi ser henne.


Här ligger Nova och glufsar i sig, hungrig redan på den tiden.

Nä nu ska jag gå och hjälpa Jenny lite hon gör äppelpaj, det ska bli gott.


Ännu en arbetsdag

2009-08-05 @ 17:03:53
Hej så var ännu en arbetsdag till ända. Det var lungt idag hade endast två patienter på hela dagen. Sen håller Marie och jag på med en studie och idag kom de från Uppsala för att moneterera (vet inte hur det stavas) vi fick nedslag på en del saker, men det var inte så farligt. Marie och jag tacka ja för vi inte trodde det var så mycket mer än att ta prover på patienter på labet, men det var mycket mer än så. Men det är lite kul också att få göra något annat det är ju bara att det är svårt att få tid för det.

Sitter just nu och skriver på Emelies nya laptop den är jätte fin och bra, skön att skriva på. Micke sitter vid datorn där nere. Ska snart gå ner och laga mat. Men jag blev väldigt trööt när jag satte mig här i soffan med datorn. Det var första dagen på fem veckor som jag gick upp kl. fem, hade ju jour veckan innan semestern och förra veckan också, fast det gick lättare än jag trodde att gå upp tidigt, skönt att det bara är två dagar kvar den här veckan. 

I helgen kommer min mamma och pappa hit för att gratta Tobbe, han fyllde ju år i måndags. Få se vad vi ska bjuda på då, kanske jag kan få hjälp av Emelie och Jenny, det var ju så bra på att göra tårta i måndags, få se om det orkar annars får jag väll göra det själv. Nä nu får jag ta och lyfta på min feta röv och gå ner och laga mat.


Satt i solen

2009-08-04 @ 15:37:34
Jenny och jag var och möte Emelie vid bussen, sen gick vi och satte oss på fotbollsplan i solen, jätte skönt. Men man märker att solen är inte lika varm längre. Hundarna tyckte det var jätte kul, sprang runt som galningar.


Emelie och Jenny käkar hallon, hundarna var väldigt nyfikna på vad de gjorde där borta!


Godmorgon

2009-08-04 @ 08:47:30
Sitter just nu och äter frukost vid datorn, har precis varit ute och gått med hundarna i skogen. Jätte skönt, det blir nog fint väder idag, hoppas det jag är ju ledig idag. Försöker hitta nya vägar att gå med hundarna, så man slipper stötta på tokiga pitbulls, finns ju två i närheten som båda bitit andra hundar. Den ena bet en hund i en hiss, blev anmäld men det blev inget för hunden var kopplad. Vad är det för jävla regler, det spelar väll ingen roll det tyder ju bara på att ägarn inte kan hantera sin hund. Den andra är det ju grannen som gjort polisanämlan på få se vad som händer sen. Man borde föjbjuda dessa hundar eller ställa högra krav på dessa ägare, alla hundar kan ju bli otäcka med fel ägare, men pitbull är ju framavlade för att vara agressiva så det är ju lite anorlunda.

Krita fick tokryck ute i skogen, det är inte så ofta hon får det, Nova får det nästan varje gång vi är ute och då är det bara att släppa henne så hon får springa några varv så är hon nöjd sen. Men Krita har varit busigare de sista dagarna, kanske mår hon bra igen från sitt öra. Nu sitter båda nedanför mig och väntar på att jag ätit klart, så de kan få sina små mackbitar och sedan frukost. Nova är värkligen hungrig medans Krita kan tycka att måste jag äta frukost.

 
Nova och Krita i skogen

Igår blev Tobbe 19 år, ursch vad åren går fort. Emelie och Jenny bakade en tårta till Tobbe i present, den blev jätte god!

 
Tobbe!                                                        Tårtan!

Nä nu ska jag ge hundarna mat och så ska jag sätta mig och läsa tidningen på nätet.


Jobbat

2009-08-03 @ 09:53:55
Ja så då var jourveckan över för den här gången, skönt, för den fortsatte som den börja jag har jobbat varje natt denna veckan, kommit upp i 12,5 timmar, det är mycket. I går kväll jobba vi som fan, fick en patient vid 21-tiden som blev knalldålig, gjorde HLR och deffa honom 19 gånger men han kom i gång precis när vi skulle koppla på LUKAS. Så nu ligger han nerkyld och sövd på THIVA hoppas det går bra för honom. Sen fick vi två patienter till efter honom så vi han knappt städa mellan varje så stog ambulansen där med nästa. Men ändå flöt det på och funka bra, vi var ett bra team som jobba i natt. Men nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen och sova några timmar.


RSS 2.0