Köpt bil

2010-05-31 @ 18:06:09
Idag har Micke och jag varit till Haga Norra och köpt en bil, en volvo V70 2004 automat 2.5T. Nu ska vi bara inhandla burar till hundarna också, så de också åker säkert. De är för dem vi köper en kombi, annars var vi jätte nöjda med våran gamla bil volvo S60 2001 2,4T.

Här är nya pärlan, den gamla syns bakom.

Tränat

2010-05-30 @ 19:04:19
Nu har Jenny och jag varit ute och tränat med hundarna på fotbollsplanen.

Jag körde med Krita: 
* sitt och stanna - nu kunde jag ta två steg hoppa lite och gå tillbaka och hon sitter aldeles stilla,
* sitt och kör - körde med godisburk, blev inget drag, körde med boll, så där inte så intresserad, körde med påsen som jag sytt, den gick bra.
* inkallning med avslutande fot - inkallningen går jätte bra, foten får jag korrigera lite på slutet, men det tar sig,
* "häråt" - kommer som ett skott

Jenny körde:
* kör - körde med burken gick inge bra, körde med påsen fungera jätte bra,
* inkallning med avslutande fot - inkalningen går jätte bra, måste jobba på avslutningen på fot,
* "häråt" - kommer direkt

Sen fick de busa fritt på fotbollsplan, Nova lekte för sig själv med en pinne, Krita gick mest och snosa!

En tur med hojen

2010-05-30 @ 14:05:01
Nu har Micke och jag varit ute en tur med hojen. Tog en tur till Trosa och passa på och hälsa på Mickes mamma och pappa. När vi åkte där i från börja himlen bli grå, så vi åkte hemåt i stället för till Gnesta och min mamma och pappa. När vi kom in i Södertälje kom regnet, men vi blev inte så blöta ändå.


Rapsfälten är så gula och fina nu!

När jag kom hem så stog det här på köksbordet, söta dem är Emelie och Jenny!

Ja då sitter ...

2010-05-29 @ 12:42:34
... jag här på jobbet, vi har nyligen ätit lunch. Har haft en patient på förmiddagen och ska ha en till klockan två. Sen får vi se hur kvällen och natten blir, jag hoppas den blir skaplig!

Ja inte fick ...

2010-05-28 @ 21:44:15
... jag vara glad länge för att hundarna varit så duktiga hos veterinären. Emelie, Jenny och jag gick ute med hundarna, Emelie sprang och busa med Nova och Jenny och jag med Krita, sen sprang de bredvid varan och busa som de bruka. Sen fick Nova spel och flög på Krita, och Krita är ju inte sen att ge tillbaka, så vi fick dra i sär dem. Nova fick ett sår på kinden, Krita klara sig utan en skråma.

Men jag tycker det är så jobbigt, jag hoppas verkligen hennes humör blir bättre nu när hon slutat löpa, för annars vet jag inte vad vid ska göra. Har varit deppig hela kvällen efter detta :(
Vad kan man göra åt hennes humör??? Jag ska i alla fall sterilisera henne, fråga idag vad det kosta 5700:- dyrt, men det skiter jag i. Kan det hjälpa att Nova slipper dessa humörsvägningar så är det värt det!

Nu ska jag dricka upp mitt te, sen ska jag krypa i säng, ska upp klockan sex, ska jag jobba, har bytt med Marie som är i Paris. Så jobbar hon min lördag nästa vecka, så denna jourvecka blir lite bakvänd, börjar med helgen i stället för sluta med den.

Veterinärbesök

2010-05-28 @ 14:46:39
Jag är så stollt över mina tjejer! Vi kom precis hem från veterinären, det var dax för vaccinering, kennelhosta denna gång. Dem är så lugna, veterinären får kläma och känna det säger ingenting utan står bara helt stilla, säger inte ens något när de får sprutan!

Efteråt sa veterinären att dem var jätte duktiga och lugna, och att de på många jack russlar får sätta munkorg. Då sa jag att det är mina döttrars förtjänst, som lärt dem. Då sa vetetrinären att det var jätte bra och Jenny kunde hålla i kurs och lära andra! Sen sa hon även att Krita och Nova var så välmuskulerade och undra om vi träna mycke med dem!
Jenny och jag var så malliga när vi gick där i från!!!

På väg till veterinären.

Klara hos veterinären!


Två trötta tjejer på väge hem!

Godmorgon

2010-05-28 @ 10:25:18

Jenny och jag har varit på en promenad nu på morgonen, det duggregnar ute men det 13.6 grader, så det är i alla fall inte kallt. Och jag passa på att fota massor, annars måste jag ju hålla hundarna också och fota samtidigt, inte så lätt alla gånger.

Nu sitter jag ...

2010-05-27 @ 21:10:56
... här vid datorn med en kopp te, ska aldeles staxt ta ut hundarna på nattrundan, sen ska jag krypa ner i sängen. Känner mig ganska trött och slut efter denna vecka, mycke patienter har vi haft och endast ett lab. I morgon är jag ledig, ska bli så skönt!

Nu har jag ...

2010-05-26 @ 19:35:55
... varit ute med hundarna en och en. Det var ett tag sen nu, har fuskat med det, men nu ska jag ta nya tag igen!

När jag gick med Nova möte vi en hund, gick jätte bra med skvallerträningen, skällde inte alls. Sen gick jag upp i lilla skogen och hon fick hoppa upp på stenar, sen sprang vi och jag sa jag "stanna" och hon tvätnittar verkligen och står helt still, jätte duktig. Så gick vi bort till fotbollsplan och då fick hon följa mig i båda varven, gick bra. Sen körde jag sitt och stanna tog ett steg bort och tillbaka, hon sitter helt still. Sen sprang vi bara och busa på fotbollsplan. Man ser verkligen hur kul hon tycker det är att träna och tittar på mig hela tiden och undrar vad ska vi göra.

Gick även med Krita till lilla skogen så hon fick hoppa upp på stenar och sprang med henne. Men hon stannar inte tvärt utan tar några steg, så det ska vi jobba mera med. Sen gick vi ner till fotbollsplan och även Krita fick följa mig och det gör hon jätte bra, körde sitt och stanna och tog ett steg och tillbaka, sitter still hela tiden. Med Krita körde jag även "kör", går jätte bra. Men jag måste hitta något vi kan kasta som hon tycker om men inte för mycke, hon är ju aldeles galen i bollar, jag vill ha något vi även bara har när vi tränar. Håller på och gör en påse som jag kan ha godis i, men den har även öglor så man kan dra och kampa, ska se om den fungerar hoppas det.

På vägen från fotbollsplanlåg det en död igelkott, de har ju precis klippt gräset så den lilla har nog hamnat i den, stackarn :(

Promenad

2010-05-25 @ 19:49:51
Varit ute med hundarna på en liten promenad, kallt ute och lite dugg regn, inte skönt alls. Försökte fota vattendroppar ute men det gick inte så bra, jag skulle verkligen vilja ha en bra kamera!

Terriers :(

2010-05-25 @ 16:45:52

Tobbe är ju arbetslös så hundarna har fått vara hemma hos honom i stället för att vara med Micke på jobbet som de brukar. Nova har ett j-l humör och särskilt nu när hon löper. Så det rök ihop idag så Tobbe inte höll på och få isär dem. Så nu har Krita ett hål i örat efter Novas tänder, suck!!! Ska ta och sterrilisera Nova, så kanske vi slipper dessa utbrott från henne, hon är hemsk runt löpen!


Promenad

2010-05-24 @ 20:13:21

Varit ute med hundarna på en liten skogstur, med mycke hoppa på stenar och gå balansgång på trästammar. De har verkligen fått jätte bra balans nu, går fram och tillbaka på trädstammen. Nu ligger Krita bredvid mig på stolen och sover gott!Agilitykurs

2010-05-23 @ 13:31:21
Så var det äntligen söndag och agilitykurs, tyvärr var inte vädret med oss, de regnade större delen av kursen! Idag fick vi hoppa bana, jätte kul, men svårt. Fick ta om för hon missa, säkert mitt fel att jag inte var tydlig och sa till för sent. Men idag hade vi slagit i hop bådda grupperna, och Krita tyckte inte om en annan hund från den andra gruppen, så hon stack till henne mitt i banan och skulle på henne. Så nästa gång jag körde försökte hon sticka till henne igen, men då skrämde det bort Krita så då kom hon tillbaka till mig och vi avsluta loppet, hon brukar inte vara så. De gick väll helt enkelt inte ihop. Nu är hon jätte trött och jag med för den delen!


På eftermiddagen ...

2010-05-22 @ 21:35:42
... åkte vi först och handla några blommor, sen åkte vi och hämta upp Emelie och Jocke, sen bar det av till Gnesta och gratta min mamma som fyllde år i går. Vi satt ute och mös i det fina vädret och fika och käka tårta och jag var runt och fota lite så klart.

Jag

Emelie och Jocke

Jenny och Rasken

Här vilar min fina kisse, Hampus!

Sen följde Emelie och Jocke med hem till oss och åt mat, de gick precis. Det är så trevligt när Emelie kommer på besök, saknar att inte träffa henne varje dag!

Åkt hoj

2010-05-22 @ 12:43:27
Nu har Micke och jag varit ute på en tur med hojen, åkte Enhörna, Nykvarn, Järna och hem.Det var en jätte skönt tur, skulle nästa ha kunnat somnat! På väg ut ur Nykvarn stanna polisen oss och Micke fick blåsa. Sen på väg till Järna hamna vi backom några cykliste som cyklade i bredd, då mötte vi över 100 hojar som kom åkande från Järna, snacka om att det kändes som vi hamnat i fel cykel gäng!! 

Promenad

2010-05-22 @ 09:26:49
Har varit ute på en morgonrunda med hundarna, de skötte sig bra.

Ser ut och kunna bli vilket väder som helst idag. Igår på dan sken solen och det var 27 grader varmt, vid femtiden började det åska och spöregna, det tycker inte hundarna om! Idag hade Micke och jag tänkt att åka en sveng med hojen så vi hoppas det i alla fall inte blir regn.

Godmorgon

2010-05-21 @ 09:35:02
Idag är jag ledig så skönt och hela helgen också! Varit ute på en promenad med tjejerna, det är ju sommar ute, har 18 grader på balkongen som ligger i skuggan, jag undrar hur varmt det är i solen. Vi mötte en rottis ute, jag matar godis och det går bra enda tills hunden är precis vid oss, då börjar Nova skälla och då börjar ju Krita också. Så visst har det väll gått framåt, men det är långt i från bra! Jaja det är bara att fortsätta jobba på!
Hade ingen kamera med mig i dag så det får bli en gamal bild!

Tränat agility

2010-05-20 @ 20:09:28
Nu har Jenny och jag varit ute och tränat med Krita. innan vi körde igång körde jag lite följsamhet och kör. Sen körde vi däcket + säcken, första gången tog hon däcket men missa säcken och så stack hon mot lilla skogen, jag ropa men hon lyssna inte, sen sa Jenny "hej då" då titta hon upp men var på väg in i skogen igen, då tog jag godisburken och ruska och sa "hej då" högt och sprang åt andra hållet. Då kom hon som ett skott efter mig, sen försökte hon inte stick något mer utan skötte sig bra. Tog däcket + säcken bra. Sen körde vi slalom, fungera jätte bra, satte ihop pinnarna lite mera och det gick jätte bra.

Men det var massa mygg ute så nu är vi sönder stuckna.

Musik

2010-05-19 @ 20:43:59
Va tycker ni om dem här då? Jag tycker de är stört sköna!


Promenad

2010-05-19 @ 19:28:59
Nu har Jenny och jag varit ute på en promenad, det är så varmt och skönt ute. Gick ner till kanalen, Nova bada igen, hon ska bara till vattent!


Krita vill inte bada hon går och luktar och strosar runt under tiden.

Jag fotade en massa. Mer kort finns här.Hade tänkt att jag skulle gå ut och träna lite med Krita när vi kom hem, men det får bli i morgon, just nu orkar jag inte.

Ridning

2010-05-18 @ 21:22:33
Kom nyligen hem från stallet, var så glad att jag skulle få rida Chackis idag, hon är så himla mysig, lugn och snäll i boxen, het att rida men går att få henne fin. Gjorde i ordning henne, vi börja skritta och värma upp, börja trava och f-n är hon inte hallt, jag blir tokig!!! Anna (ridläraren) sa att jag skulle prova och trava på om hon nu var stel, men nej hon fortsatte och hallta, skritta upp till lilla ridbanan och skritta henne, körde volter, ställa, böja lite, men det var bara och gå in hon halltade även lite i skritten, suck!!! Nu får de sjutton se till att hon blir bra innan hon går igen, hon har ju varit så här hela vintern, bra ena gången och halt nästa.

Fina Chackis!

Jenny red Kurre igen, såg jätte bra ut, men Jenny tyckte inte det gick så bra!

Godkväll

2010-05-17 @ 19:30:29
Idag har jag bara jobbat halvdag, sen har vi haft planerings eftermiddag. Och det är inte så ofta vi träffas så många från båda saiterna (Huddinge och Solna). Sen tog jag tåget hem och det händer inte heller så ofta, är ju lite lat och tar bilen till jobbet i vanliga fall. Det är så skönt och veta att när man går från jobbet och tar bilen hem är jag hemma på ca. en halvtimme! I stället för att gå till tåget ca 10 minuter, ta tåget i 25 minuter och sen buss ca tio minuter hem och det är ju inte alltid det flytter på heller, så därför tar jag bilen till jobbet!

Agilitykurs

2010-05-16 @ 13:57:42
Krita var jätte duktig idag på agilitykursen, hade full fokus på matti! Vi fick träna på: 
- tre hinder på rad - gick jätte bra,
- balansen - där var hon jätte duktig, lyssna jätte bra på mig när jag sa sakta,
- däcket + hinder - det gick bra, måste öva så hon blir säckrare genom däcket, får öva hemma med att sätta extra pinnar utanför så det blir mer likt,
- böjd tunnel + böjd tunnel - här var hon jätte duktig, men börja bli trött,
- slalom - gick bra, men hon var trött.

(Gammal bild, idag duggregna det)

Själv är jag jätte trött och slut i kroppen, hade lungt på förmiddagen igår på jobbet, sen sökte det oss kl. 12.30 och så jobba vi fram till kl var 22.00, vi han äta middag i mellan två patienter. Sen han jag precis somna innan det sökta vid 23.30 och så jobba vi till 1.15, gick och la mig och sov fram till kl. 6.50 innan det var dax och upp och jobba igen, sen blev vi lösta av nästa gäng vid kl 8.00. Så nu måste jag gå och sova en liten stund, annars blir jag inte rolig!

Sitter just nu ...

2010-05-15 @ 09:38:40
... på jobbet, har fixat ordning labbet och fyllt på, så det är klart i fall det kommer några patienter idag. Får se hur detta dygndspass blir, det är väll det som är lite charmen med mitt jobb, att man aldrig vet hur det blir!

Idag har det ...

2010-05-14 @ 18:37:23
... varit jätte mycke och göra på jobbet, känner mig helt slut! Idag fanns det inga planerade patienter utan bara akuta och dem fanns det många av. Långa och krångliga undersökningar var det, så vi var tvungen att flytta några patineter till måndag! Imorgon ska jag jobba mitt 24-timmars (var ju ledig förra söndagen när jag skulle ha jobbat), känner inte alls för det nu!

Är det någon som vet vad det här är för buske, står utanför rehabingången på mitt jobb? Det är så fina blommor på.Tränat agility

2010-05-13 @ 14:51:23
Nu har jag varit ute på fotbollsplanen och tränad med Krita och grannen Marie och hennes Triss. Vi stälde upp fyra hinder, tunneln och däcket i en cirkel. Jag skulle köra först med Krtia, men Maries katt Indra var med också, så Krita drog efter henne och lyssnade inte alls på vad jag sa! Fick tag på henne när Krita jagat upp Indra i trädet. Så jag körde Krita med koppel, så jag körde inte hela varvet, men hon ville bara till katten, så jag gick och satte henne.
Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden
Så körde Marie med Triss i stället, det var lite skillnad mot Krita.
Klicka för att stänga bilden 

Klicka för att stänga bilden
Sen körde jag igen, först med kopplet sen utan och det gick skapligt, sen drog Krita igen och jag fick jaga henne. Jag måste verkligen jobba med inkallning och stanna igen. Har nog lagt för mycke fokus på hindrena nu. Men vi fick till två varv på slutet i alla fall.
Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden
( Alla korten är tagna från Maries blogg )

Det var bra att Marie var med och kunde tala om vad man gör för fel. Jag ska ha en plan för hur vi ska köra banan, ta det lugnare och tala om tidigare vad Krita ska göra.

Så nästa gång när jag tränar ska jag köra lite inkallning och kontkatövningar m.m. innan vi kör hindren, så får vi se om hon lyssnar lite bättre på mig och inte drar iväg!

Tack för hjälpen Marie!

Godmorgon

2010-05-13 @ 10:29:19
Skönt att få en extra dag ledig denna vecka! Fick med Micke på morgon promenaden, var varmt ute trots att det är mulet. Tjejerna skötte sig jätte bra på promenaden!

Tränat agility

2010-05-12 @ 18:52:12
Nu har Jenny och jag varit ute och träna Krita. Körde hinder + tunnel + hinder rakt, sen hinder på sne + tunnel + hinder, sen hinder + böjd tunnel + hinder. Krita skötte sig bra, för ivrig ibland och springer till Jenny förbi hindrena, men hon fick till alla några gånger på slutet, så jag tycker hon var duktig.Innan var Jenny och jag ute på en promenad med tjejerna ner till kanalen. Nova ska ju bara i vattnet och leka och så trilla hon i så hon fick bada helt, men hon ville bara i igen.Tog kort precis när Nova trilla i! Och som vanligt kan jag inte låta bli att fota!

Ridning

2010-05-11 @ 21:30:42
Idag fick vi rida ut i skogen, ganska skönt. Jag tycke det är så där att rida ut, ramla av för två år sedan i april och gjorde illa nacken regält, hade ont i flera veckor och var stel. Efter det blev jag rädd och rida och red inte på ett par månader. Sen börja jag på ridskolan som jag rider nu och det tog ett tag och komma över min räddsla men nu är jag inte rädd längre, men är just inte så pigg på att rida ut, men jag tog Linlugg som är lugn och trygg, ingen sprall maja!

Nästa gång ska jag få rida Chackis, hon är inte hallt längre, hon är rolig att rida!

Varit ute och ...

2010-05-11 @ 15:54:07
... njutit i det fina vädret. Tog med mig tjejerna till fotbollsplanen efter en kortare promenad. Först låg jag på en filt och njöt i solen, med ett gäng dagisbarn skrikandes åt mig en liten bit bort. Men jag låtsades som jag inte hörde dem, jag ville ju bara ligga och ta det lugnt. Efter en stund kom en fröken och sa till dem och de försvann.

Sen träna jag hundarna lite med läxan jag har på agilityn, Krita var med på noterna, lite dålig på att kampa men det får vi öva mer på. Men det gick inte att träna med Nova, kanske det är dax för höglöpet!? fick inte mycke kontakt med henne i alla fall.


Emelie 21 år

2010-05-11 @ 10:56:31
Ja idag blir min lilla tjej 21 år, fattar inte var åren tagit vägen. Grattis på födelsedagen gumman!


Idag blev det ...

2010-05-11 @ 10:34:12
... en aktivitets promenad på morgonen. Krita och Nova fick hoppa upp på stenar, gå balansgång på trästammar, vi gick upp för en brantbacke genom blåbärsriset, så nu ligger de utslagna och sover gått.
Idag var det ...

2010-05-10 @ 21:25:56
... många patienter men bara en doktor och två sjuksköterskor. Så det var bara att jobba på, känner mig ganska trött efter dagen. Inte nog med det så så paja ena labbet på morgonen så vi fick byta och starat det andra som skulle ha servats idag, men i stället fick det laga det andra. Men jag är faktiskt ledig i morgon, det ska bli skönt hoppas det blir fint väder så jag kan ta en långpromenad med hundarna.
 

Yes det var ...

2010-05-09 @ 16:01:09
... bara skärmen som pajat, eller det är ju inte bra det heller. Men jag var rädd att hela datorn pajat, så allt på datorn var borta. Så nu har vi TV:en till skärm, fungerar jätte bra! Nu ska vi köpa en externhårdisk, så man inte behöver oroa sig för att allt försvinner.

Idag har Krita och jag varit på agilitykursen, hon var så duktig! Idag satte vi ihop hinder och tunnel, hinder och säck, däcket och hinder, hoppa ett hinder på sne och tunnel efter. Det var jätte kul, så här ska tränas i veckan!!!

Sen har vi varit hem till Emelie och grattat henne idag, hon fyller ju inte förrens på tisdag men hade fika idag. Tänk att min lilla tjej blir 21 år!

Emelies katt Bella!

F-n nu har ...

2010-05-08 @ 16:39:56

dsc08373 (MMS)

... datorn pajat!!! Vi tror att det är skärmen som gått sönder, hoppas verkligen det så inte alla mina kort är borta nu!


Ja kvällen ...

2010-05-08 @ 11:06:59
... var lugn igår, inte en enda patient. Sen pep sökaren vid halv tolvtiden och vi fick en patient och så jobba vi fram till halv två. Men sen hade jag svårt att somna, så nu känner jag mig rätt seg. Ska åka iväg en sväng och handla, sen får jag se om jag tar och vilar en stund. I morgon är jag ledig, för jag bytt mot nästa lördag, känns riktigt lyxigt att få vara ledig lördag och söndag på sin jourvecka, känns kanske inte lika skönt nästa helg!

Godmorgon

2010-05-07 @ 09:59:44
Ja och så sitter jag här igen med en kopp te! Varit ute med hundarna, var inte så skönt ute blåste lite, kände nästan att jag ville ha mössa på mig.

Idag möte jag en matte med sin golden och storpudel, brukar möta dem någon gång då och då, men aldrig prata med varandra. Men i morse sa hon va duktiga dina hundar har blivit! Tack sa jag, din med sa jag tillbaka, hon har haft problem med storpudel. Då sa hon skvallerträningen är verkligen toppen, ja sa jag och så gick vi vidare. Kändes jätte bra, att någon man bara möter ibland ser resultatet av min träning med hundarna. Nova skäller ju fortfarande lite ibland men jag kan nu distrahera henne med godiset "skvallerträningen".

Sen gick vi ner till hundrastgården för jag tänkte de skulle få springa löst, men det är fortfarande massa vatten där.

Så då gick vi vidare upp i skogen och sen hem, så det blev en lagom promenad i alla fall.


Nu har jag ...

2010-05-06 @ 20:19:38
... varit ute och tränat agility med Krita och Nova, Jenny var med som hjäpare. Körde tunneln, säcken och slalom, Krita är jätte duktig och vet vad hon ska göra, tunneln och säcken är inga problem hon springer igenom som ingenting och slalomet har hon fattat att man ska genom pinnarna, jätte kul att se. Nova ligger ju några steg efter Krita, men hon tar tunneln utan problem och tog säcken själv ett par gånger, hon börjar fatta att hon ska igenom pinnarna på slalomet. Mina duktiga tjejer, nu ligger de utslagna på sängen och sover!

Så här ser vårat "slalom" ut än så länge, de ska bara rakt igenom.

Tränat lite ...

2010-05-06 @ 13:45:26
... med tjejerna inne, tass target, kampa och burträning. Samtidigt när jag tränar med den ena så ska den andra ligga still och det var svårt särskilt när jag körde kampa, men det är bara att öva på! Det har varit svårt att lära dem tass target men det börjar komma nu. Nova har börjat gå och lägga sig i buren annars också, det är jätte bra!

Varit ute en sväng till, trodde det skulle vara jätte skönt ute men det blåser så det är nästan kallt ibland. Satt en stund i solen på en bänk och tjejerna snosa runt. Sen kunde jag ju inte låta bli och fota lite också!
 

Kvällen var ...

2010-05-06 @ 09:30:55
... lugn igår, inte en enda patient. Blev väckt i natt staxt innan ett och fick jobba till lite efter två. Hade lite svårt att somna sen, men sen fick vi sova resten av natten.

Har varit ute i skogen med tjejerna på morgonen, tog flexikopplen idag så det fick springa lite friare och snosa. Solen skiner och det är blå himel ute, så skönt!

Hej!

2010-05-05 @ 13:07:55
Kunde inte låta bli att göra en ny designe igen! Jag hjälpte grannen Marie med sin blogg och då blev jag sugen på att ändra om lite. Blev jätte nöjd med fotosidan och kurssidan, de andra sidorna blev så där, inte riktigt nöjd med färgerna, så vi får se om det kanske kommer annan färg!!!

Godmorgon

2010-05-05 @ 09:41:11
Det blev en trevlig skogspromenad nu på morgonen med lite aktiviteter, hoppa upp på stenar och balansgång på trästammar. Nova springer fram mot trästammarna och hoppar upp. Krita hoppar upp när jag säger till, hon brukar vara lika ivrig som Nova och villa hoppa upp men nu är det som sagt nosen i backen.


Mitt ute i skogen växte det ...

... en påsklilja!

Sen fota jag mitt gamla "monster"!

Och så hitta jag hans klo i skogen!

Nu har jag ...

2010-05-04 @ 14:05:52
... varit i skogen och skrotat runt med Krita och Nova. Satte mig på en bergsknalle och sola lite, var så skönt ute.Jag kan ju bara inte låta bli att fota när jag är ute, de flesta korten tar jag med min mobil Sony Eriksson C903 och ibland har jag med våran kamera Olympus Tough. Men jag önskar mig en systemkamera!

I går började ...

2010-05-04 @ 09:15:35
... min jourvecka, hade två patienter under kvällen, sen fick vi sova hela natten. Och jag sov faktiskt bra i natt, visst vaknar jag några gånger men jag somna om på en gång, skönt!

Varit ute på en kortare morgonrunda, Krita ville bara äta gräs och spydde gjorde hon med. Så jag tänkte det får bli en längre promenad senare. Nova börja löpa i går och Krita är i höglöp, hon är inge rolig nu!


Godmorgon

2010-05-03 @ 09:39:44
Har precis varit ute med hundarna på en skogspromenad och fåglarna sjöng så vackert för oss. Solen skiner och himlen är aldeles blå, så härligt! Men Krita är inte så rolig att gå med nu, de ska snosas, kissas och dras i koppel, men hon höglöper nu så det går väll över snart!


Tränat agility

2010-05-02 @ 18:57:36
Nu har jag varit ute på fotbollsplanen och tränat agility med Krita och Nova, Jenny var med som hjälpare. Jag var till Rusta idag och köpte tunnel, så det körde jag med båda. Krita är jätte duktig, när vi närmar oss säger jag "tunneln" och hon springer igenom utan problem. Med Nova så får Jenny kalla på henne på andra sidan så går hon igenom utan problem.

Sen körde jag tre hinder på rad. Idag på kursen så diskutera vi lite olika fel vi gör och ett som jag gjort är att jag säger hopp för sent, för Krita har tagit ett steg framåt och fattar vad hopp är och säger jag det precis när hon hoppar så är det ju försent, det är säkert därför hon missat mitten hindret ett par gånger. Så idag bestämde jag att säga till en bit innan och precis när hon landar och ska till nästa och hon missa inte en enda gång, hon var så duktig. Med Nova körde jag ett hinder för att få in det, har ju börjat lite senare med henne, hon hoppa jätte bra.


Agility kurs

2010-05-02 @ 14:07:35
Ja idag fick jag åter igen vara på kursen utan Krita, men nästa gång får hon komma igen! Idag fick vi börja med balansen, synd att Krita inte var med men hon får testa det nästa gång. Sen lade vi till ett hinder och körde fyra på rad, körde säcken och däcket. Jag fick låna Totte idag igen och fick köra balansen och däcket på en gång och sen slalom och hindrena. Jag känner ju att jag måste ut och jogga, jag har ingen kondis alls!

Blondinen och advokaten

2010-05-01 @ 15:22:47
En blondin och en advokat sitter bredvid varandra på ett flyg från Los Angeles till New York. Advokaten frågar blondinen om hon vill leka en rolig lek. Blondinen, som är trött och bara vill ta en tupplur, tackar artigt nej och vänder sig mot fönstret för att slumra lite.
     Advokaten är påstridig och säger att leken är jätterolig och väldigt lätt. Han förklarar att "Jag ställer en fråga till dig, och om du inte kan svara så får du böta fem dollar, och vice versa."
     Återigen tackar blondinen nej och försöker sova. Advokaten, som nu blir påstridig, säger: "Okej, om du inte vet svaret så betalar du mig fem dollar, och om jag inte vet svaret så betalar jag dig femhundra dollar."
     Detta fångar blondinens intresse, och eftersom hon antar att advokaten inte kommer att ge med sig så går hon med på att leka hans lek.
     Advokaten ställer första frågan: Hur långt är det mellan månen och jorden? Blondinen säger inte ett ord utan gräver bara i sin plånbok, plockar fram en femdollarsedel och ger den till honom. "Okej" säger advokaten. "Nu är det din tur."
     Hon frågar advokaten: "Vad är det som går upp för en backe med tre ben och kommer ner igen med fyra ben?"
     Advokaten ser fundersam ut, tar fram sin dator och söker där efter ett svar. Han kopplar in sin mobiltelefon och söker svaret  på nätet, utan resultat. Frustrerad skickar han ett e-mail till alla sina vänner och kolleger, men ingen av dem kan svaret. Efter någon timme väcker han blondinen och räcker över femhundra dollar. "Tack!" svara hon, och somnar om.
     Advokaten, som nu är både irriterad och nyfiken, väcker återigen blondinen och frågar: "Nå? Vad är svaret?"
     Utan ett ord gräver blondinen fram ännu en femdollarsedel, ger den till advokaten och somnar om igen.

Godmorgon

2010-05-01 @ 11:20:09
Idag har vi varit riktiga sjusovare, vakna inte förens kvart över nio och hundarna låg också och sov då. Nova brukar väcka oss runt åtta, men inte idag. Hon var väll trött hon också!

Men tjejerna och jag har varit på en promenad, det blev lite hoppa upp på stenar och gå balansgång på trädstamm.
Sen tänkte jag se skulle få gå på en annan stamm, men aldeles i närheten låg ett rådjur och titta på oss så vi gick bara förbi. Det märks att rådjuren är vana med människor, går man inte emot dem så står det kvar och tittar på en.

Det har blivit så grönt och fint ute, några dagar till så har löven öppnat sig helt.

I går kväll var vi bort till Ragnhillsborgsbacken, där det ordnar med valborgsfirande, men det blev ingen bra fart på elden, de tände och de slockna, så när vi gick där i från brann det lite på ena sidan av brasan. Det var lite snopet, men det var väll sura kvistar som låg där, det har ju regnat. Men det var bra socialträning för hundarna, speciellt Nova när det var andra hundar där.

RSS 2.0