Nova

2018-12-06 @ 22:14:02
Måndagen den 1 oktober bajsar Nova blod, får tid till veterinären dagen efter. Veterinären tror Nova har en inflammation i tjocktarmen (troligtvis pga att hon ätit laxolja för sina leder). Hon skall under en tid äta Lowfat foder och sedan återgå till sitt vanliga foder. Nova blir bra i magen på några dagar.
(null)
Måndagen den 5 november börjar Nova spy och har diarré, fortsätter så även dagen efter. Får tid till veterinären igen på onsdagen, hon blir inlagd över dagen med dropp och medicinering utifrån vad proverna visar.
(null)
Hämtar hem en glad tjej på kvällen. Leverproverna var lätt förhöjda men de kan de vara om man spytt och haft diarré. Sen hade man hittat förhöjda pankreatitvärden på snabbanalysen som ibland kan visa falskt förhöjt, så dessa skickades iväg och svar väntas om en vecka. Så nu hoppas vi bara Nova blir frisk snart.
(null)
Men Nova fortsätter att spy och ha diarré och får hon en ny tid till veterinären fredagen den 9 november och blir åter inlagd över dagen med dropp men nu skall även en bukröntgen tas.
(null)
Hämtar hem en stressad liten tjej, röntgen såg bra ut och provsvar hade kommit, det är pankreatit hon har! Hon fick ha kvar pvk då hon skulle åter till veterinären dagen efter, eftersom hon inte vill äta och fortfarande hade diarré.

(null)

Blir inlagd över lördagen med dropp. Har inte haft någon diarré sedan dagen innan men vill inte äta något, de får ge henne blötfoder blandat med vatten i spruta. Hämtar hem en ännu mer stressad tjej än dagen innan.

På söndagen får vi fortsätta att ge henne blötfoder blandat med vatten varannan timme, tills hon på eftermiddag börjar ta mat om vi handmatar henne.

Måndag den 12 november har vi en återbesökstid till veterinären, eftersom Nova blir så stressad hos veterinären och hon har börjat äta själv behövs ingen inläggning. Hon skall äta små portioner och så ska vi öka upp successivt.
(null)
Det tar någon vecka innan Nova äter med god aptit och är sig själv igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0