Fortsättning Krita

2017-10-07 @ 16:30:58

Den 29/3 var det dags för återbesök till veterinären och nya blodprover togs. Kritas knöl i juvret har vuxit från att vara en ärta till en böna, börjar bli orolig (om det är cancer och om det sprider sig). Frågade om de inte kunde göra biopsi så att man vet! Men det gör man inte, hon kände igenom juvren igen och hittade en till knöl i ett annat juver, som ett gruskorn. Vi får avvakta provsvaren och sen se vad som händer!

Veterinären ringde i måndags 3/4 bukspottkörtel (pankreas) värdet har sjunkit till 900, jippi!!! Ena levervärdet (alat) var lätt förhöjt men det hänger ihop med pankreatiten och kommer bli bättre. Hon ska fortsätta med Ursofalken sommaren ut och så får man göra ett nytt ultraljud och se om gallan ser bättre ut och hon kan sluta med det då. Hon frågade om jag fortfarande ville ta bort knölarna i juvren och jag sa ja. Så nu ska jag beställa tid för lungröntgen och ser den bra ut går de vidare med att ta bort knölarna.

Krita hinner inte må bra mer än till fredag den 7/4 då hon spyr skum igen på morgonen, hon mår bättre framåt eftermiddagen. Dagen efter är det samma sak! Hon mår sen bra fram till fredagen den 14/4 då hon spyr igen och har även diarré men som alltid mår hon bättre framåt eftermiddagen.

Den 18/4 ringer jag till veterinären och diskuterar, eftersom hon mår bra nu behöver hon inte komma in men vi lägger till tablett Andapsin för att förebygga återfall. Men på fredagen (21/4) spyr hon blodblandat och har diarré men precis som innan mår hon bra på kvällen! 

(null)

Onsdagen den 26/4 spyr hon blodblandat och har även diarré med blod i, kontaktar veterinären igen och eftersom hon äter och dricker behöver vi inte komma in men vi lägger till 1/4 tablett Losec om dagen.

(null)

Hon mår bra fram till den 4/5 då hon spyr skum och har slemmiga diarrér. Får tid till Animalen och Krita blir inlagd över dagen med dropp! 

Hämtade hem en trött och hungrig hund! Hon hade inte velat äta eller dricka, hade inte kunnat koppla av hos veterinären. 

Krita har förutom pankriatit en kronisk magtarminflammation (IBD) så hon kommer få äta kortison livet ut. Så nu hoppas vi Krita kommer må bra igen! 

(null)

(null)                 


23/5 har vi återbesök till veterinären, allt ser bara bra ut förutom att hon gått upp från 7,6 kg till 8,2 kg. Veterinären hade ju sagt åt oss att skulle äta ofta men inte att det räckte med att par stycken så inte magen var tom. Så nu blev hon satt på mindre mat. Bestämde även att vi skulle vänta till efter sommaren innan vi skulle ta bort tumörerna.

(null)

Den 31/8 var det dax att göra lungröntgen, för att se så det inte finns några metastaser. Men lungröntgen såg bra ut, så tid för operation bokades.

(null)

Den 12/9 var det dax för operationen. Vi hämtade hem en lätt stressad tjej men allt hade gått bra. Efter 2-3 veckor fick vi beskedet att det var benigna tumörer de tagit bort. Så nu hoppas vi den här lilla tjejen får må bra resten av sitt liv!

(null)

(null)

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0