SOLEN SKINER

2010-08-31 @ 10:19:55
Det är så härligt ute, solen skiner och det är jätte skönt. Tog en skogspromenad med tjejerna på nästan en timme. Glömde tyvärr kameran, det var så fint ute när solen lyste på daggen som låg på spindelnät och ljung!

(Gamal bild)

I dag på dagen ...

2010-08-30 @ 21:42:51
... var jag ute med tjejerna en och en, vet att jag måste skärpa mig och göra det varje dag, särskilt för Novas skull. Jag tror tjejerna tycker om att gå ut själva med mig också, de har sån fokus på mig när vi är ensamma än när det är med båda två. Jag passar ju på att träna med dem lite också när jag har dem en och en. Idag blev det hoppa upp på stenar, leka och kampa med mig, stanna och inkallning, och så lite balansgång på staketet.

På kvällen gick Micke och jag en kortare promenad, gick förbi rastgården, så tjejerna fick springa lite lösa, det var riktig fart på Krita idag, Nova sprang efter och jaga henne.

Det börjar bli lite kyligt ute, känns att hösten är på väg, lite tidigt tycker jag!

Jaha då var ...

2010-08-30 @ 11:17:22
... jourveckan avklarad för den här gången, nu är jag ledig till på onsdag! Vi hade inga flera patineter i går, det var bara i måndags som vi jobba som sjutton, sen har resten av veckan varit lugn! 

Jag arbetar ju på Huddinge sjukhus (ja jag vet det heter Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, men det är ju så långt och säga), men när jag har jour är jag på Karolinska sjukhuset i Solna och arbetar. Eftersom jag hade en extra jourvecka i sommar har jag inte varit och jobbat på Huddinge på sju veckor. Så det ska bli riktigt kul att gå till jobbet på onsdag och träffa alla igen!
 

Hey, Soul Sister

2010-08-29 @ 19:29:12
Tycker den här låten är så härlig!!!


Jobbet

2010-08-29 @ 16:07:16
Sitter just nu vid datorn och surfar runt lite, känner mig lite lagom seg, ska nog gå och stäcka ut mig en litne stund på soffan!
Haft två patineter under dagen, får väll se hur resten av kvällen och natten blir!

Ja kvällen och ...

2010-08-28 @ 14:55:53
... natten var lugn, hade inte en enda patient. Tur att man har en trevlig jourkompis att fördriva tiden med!

Idag har jag inte gjort så mycke, Micke och jag har varit iväg och handlat, tråkigt men nödvändigt. Har inga planer för kvällen, får se vad som händer! Jenny drog precis iväg till Emelie och Tobbe vet jag inte när han kommer hem, Micke är också ute på vift, så just nu är det hundarna och jag! Kan va skönt de också att få vara aldelses själv, händer inte så ofta nu för tiden!


Sitter här och ...

2010-08-27 @ 14:23:13
... väntar på att det är dax och sticka till jobbet. Tråkigt att jobba fredag kväll/natt, särskilt när Micke redan slutat och kommit hem och jag snart ska iväg! Men, men inte så mycke att göra åt, man är ju ändå inställd på att man ska jobba och när man väl är på jobbet går det bra. Får se hur det blir idag, i onsdags kväll/natt hade vi inte en enda patient på hela passet. Tänk va olika det kan vara, fast det är väll det jag tycker om med mitt jobb, man vet aldrig hur det blir!

Tjejerna i morse på promenaden!

Än finns det lite blåbär kvar!

Fast när man ser det här känns det ju att nu är hösten här!

Tränat agility

2010-08-26 @ 16:09:49
Nu har jag och Marie varit till SHK och tränat. Man kan ju säga att jag var ringrostig, Krita var jätte duktig och framåt. Det var bra att Marie var med, som ser vad man gör fel och kan tala om vad jag ska tänka på. Så när vi var klara kändes det jätte bra!

Vi byggde en velodrom bana, med fyra hinder, däcket, tunnel, hinder, tunnel och balansen. Jag körde aldrig hela med Krita, utan körde vissa delar i taget. Träna mycke på balansen och kontaktfältet, sen måste jag följa med Krita mer, släpper henne för tidigt vid vissa hinder och då följer hon mig i stället för att ta hindret. Det hade jag inte fattat själv, så det var bra att Marie var där!

Krita

2010-08-25 @ 14:29:22Nova

2010-08-25 @ 13:01:36


Jag stilla mitt ...

2010-08-25 @ 10:00:17
... sinne i går och tog tjejerna på en skogspromenad. Det var jätte skönt, det var länge sedan jag gick i den skogen. Fast jag bor i en stad har vi jätte mycke grönområden och små skogar att promenera i, jätte skönt!

Kände mig fortfarande seg när jag vakna i morse, fast jag sovit som en stock hela natten, nåja det går väll över får jag hoppas. Varit ute en sväng med tjejerna på morgonen och nu ligger de och sover så gott!


Godmorgon, ja jag ...

2010-08-24 @ 15:09:34
... vet att det är eftermiddag, men jag vackna för en timme sedan, eller det känns inte riktigt som jag är vaken än. Nåja får stå ut med det och krypa i säng tidigt i kväll.

Eftersom jag känner mig så seg, orkade jag inte gå en långpromenad som jag tänkt, så det blev en kortare runda med aktivering i stället och det verkar som det fungera, för nu ligger tjejerna och sover igen. Tänk va hundar kan sova igentligen!

Så här låg tjejerna och sov när jag vackna, visst är de söta. Skulle ta en bild där bådda var med men då vakna det så klart!

Här ser man en del av de stenar som tjejerna får hoppa upp och ner från!

Nova hitta en pinne hon sprang med en bra stund, hon var så söt!

Krita gick som vanligt och snosa och speja!

Ja då vet ...

2010-08-24 @ 09:35:35
... man att man lever! Har avklarat första arbetspasset efter semestern och nog sjutton har vi jobbat. När jag jobbar kväll och jour, så börjar jag klockan 15:30 och har arbetstid fram till 24:00, där efter (24:00 - 08:00) är det jour, har vi inga patienter så sover vi och har vi så jobbar vi. Igår kväll hade vi en patient som kom vid femtiden, sen käka vi middag vid halv sju, sen sökte det oss igen vid niotiden och så jobba vi fram till straxt innan två, gick och la oss, det sökte på oss igen vid halv tre och så jobba vi fram till halv sex, så jag känner mig ganska trött nu. Ska ta och gå och lägga mig och sova några timmar, så jag blir trevlig att umgås med. Godnatt!

Godmorgon

2010-08-23 @ 10:09:30
Ja så var det då måndag och vardagen var i kapp oss igen efter fyra veckors semester! Jag jobbar ju kväll och har jour den här veckan (mån, ons, fre och sön), så jag behöver ju inte gå upp så tidigt, tyckte synd om Micke i morse när klockan ringde halv sex. Det var ju inte så att man kunde somna så tidigt i går utan klockan blev ju tolv innan vi släckte och skulle sova.

Varit ute en promenad med tjejerna, blev samma runda som i går morse, med hoppa upp på stenar och balans gång över stockar och staketet. Nu har vi precis ätit frukost allihopa och Krita kurar ihop sig i mitt knä och och Nova ligger i korgen.


Satt och sökte ....

2010-08-22 @ 18:38:57

... på Mälaren Runt, då hitta jag ett kort på Micke och mig, det tyckte jag var kul. Ska kolla hur man ska göra för att beställa det.

         


Promenad

2010-08-22 @ 17:12:26
Nu har Jenny och jag varit ute på en promenad med hundarna. Nova är så rolig när hon får "ryck" och bara fara runt som en tok, springer varv på varv. Hon ser så lycklig ut när hon stannar och flåsar och så far hon i väg på nytt!

Gick förbi kanalen och tjejerna ska såklart i vattnet. Krita som inte ville gå nära vattnet förra sommaren har badat för fullt i år och är ute och simmat med.

Nova vill inte simma hon springer vid strandkanten och letar stenar eller så vill hon att man ska skvätta vatten som hon försöker "fånga".

Krita hitta en karton som låg på botten, hon stog och trampar på den eller jag vet inte hur man ska förklara, hon gör lika dant när hon letar stenar på botten, känner sig fram, hon ser jätte söt ut.

Jag måste fixa några leksaker som sjunker som det kan plocka upp, i stället för att de plockar stenar på botten.

Jaha, då var ...

2010-08-22 @ 11:41:59
... sista semesterdagen här då! Tiden går verkligen snabbt. men det ska bli kul och träffa alla jobbarkompisar igen. Har jour hela nästa vecka, så jag behöver inte gå upp klockan fem förrens nästa, nästa vecka skönt!

Varit ute med tjejerna på en morgonrunda, blev endel hoppa upp på stenar och mycke balansgång på alla trädstammar vi hitta, sen har vi ju hittat ett staket som är perfekt att gå på! Jag måste komma igång och träna nu, får ta mig i kragen och gå ut och köra senare idag!Känns som det är lite höst i luften! Men jag har inte sett ett rönnbär ute i skogen, man kan ju undra om vi får någon vinter i år!?

Mälaren Runt 2010

2010-08-21 @ 19:16:28

Nu har Micke och jag åkt Mälaren Runt för andra gången, stack i väg på förmíddagen vid halv elva och kom hem vid sextiden. Man är ganska mör i kroppen efter att setat på hojen en halv dag! Vi var tio personer sammanlagt som åkte tillsammans, det var jätte kul och trevligt. Vi stannade staxt innan Strängnäs och fika, vi hade pauser med jämna mellan rum, måste stanna och få sträcka på benen.

Det står jätte mycke folk ut med vägen och tittar en del hejar och vinkar! Kunde ju ha varit uppe håll, men "nej" vi fick några regnskurar på oss, annars är det bättre med mulet äna sol, för man blir så varm i kläderna! Som jag känner nu lär jag däcka tidigt, vi får väll se!


Jippi!!!

2010-08-20 @ 14:40:50
Nova har hittat en kompis, en russell kille. Hon chockade Jenny och mig för någon månad sedan när hon sprang fram till honom och nosa och sedan sprang hon lika fort där ifrån, precis som vad gjorde jag nu. Men idag drog hon verkligen och ville fram och hälsa, sen sprang hon runt och busa med honom. Tänk att man kan bli så glad för så lite!!!

IKEA

2010-08-19 @ 22:30:42
Idag åkte jag upp till Zoovaruhuset och byte selena, sen var Jenny och jag på Ikea. Handlade en liten hylla och lådor till, ny stekpanna, gryta m.m. Hitta mycke mer som jag ville ha, men det får bli någon annan gång! Blev jätte nöjd med hyllan passa perfekt i hallen! Vi hade hjälp när vi satte ihop hyllan av tjejerna, de tyckte nog det var till hjälp medans vi hade en annan åsikt!
Skit väder :(

2010-08-19 @ 11:11:27
Idag vaknar jag av att det regnar ute, bara klä på sig regnkläder och ute med hundarna. Jobbigt och gå med Nova när det regnar för hon vill leka i varje vattenpöl, drar som sjutton för hon vill fram till dem! Men hon är för söt i alla fall, när vi kommer fram till vattenpölen tittar hon på mina fötter, för hon vill att man ska plaska eller sparka upp vattent så hon kan fånga det.

Godmorgon

2010-08-18 @ 12:02:36
Ja så sitter jag då här framför datorn igen, jag tycker det är lite skönt och avslappnat att sitta här och läsa tidningen, bloggar och kolla mailen.

Men nu måste jag ladda för att städa, kan ju säga att lägenheten blivit lite eftersatt så här i semestertider. Så det är väll bara att kavla upp ärmarna och hugga in och börja röja, inget annat att välja på.
    

Lite shopping, middag och bio!

2010-08-17 @ 22:32:48
Nu har Micke och jag varit iväg sedan två på eftermiddagen, först åkte vi till Zoovaruhuset och köpte selen (som visa sig vara för små, så nu måste jag åka och byta), koppel och godis.

Sen åkte vi till Heron City, knatade runt lite i affärena. Det jobbigaste med Heron City för mig är att det är så öppet och högt, jag får kramp i benen och ont i magen för att jag är höjd rädd.

Sen gick vi och åt på en restaurang som hette Amazon, jag tog en Sovlaki och Micke tog någon köttbitt och pommes, jätte gott!


Sen blev det lite väntan innan filmen började, det blev Inception vi såg, den var bra!

Trevligt att göra något bara Micke och jag, det blir inte så ofta vi gör det!

Godmorgon

2010-08-17 @ 10:46:13
Idag är det mulet och det har regnat under natten. Kände mig lite nere när jag gick iväg med tjejerna, tänk vad vädret påverkar en. Så tjejerna fick gå där och strosa och nosa, tills vi kommit en bit och tjejerna börja de hoppa upp på bänkarna och senare stenarna som kom, så då tänkte jag okej då. Så då fick de hoppa upp på alla stenar som kom och så gick vi genom skogen och avsluta med balans på stock. Sen blev det gå fint på gångvägen i raskt tempo, så jag var ute över en timme, och jag som bara tänkt och gå en kortis. Så nu känner jag mig på bättre humör. Micke och jag ska ju åka upp till kungenskurva och kolla, kanske shopa lite, äta ute och sen avsluta med en bio, det ser jag fram emot! Vi har fortfarnade inte bestämt vilken film det blir, så vi får se.

Promenad och lek

2010-08-16 @ 18:58:48
Gick ut med Krita först, gick till lilla skogen, så hon fick hoppa upp på stenar öva även kontaktfält. Gick vidare, sen i en glänta lekte vi med kamptrasan, kasta - hon hämta - vi kampa osv. Sen på gångvägen körde jag stanna och inkallning. Sen när jag säger "hopp och lek" så fortsätter hon gå fint bredvid mig och tittar och har fullt fokus på mig, hon är så söt.

Väl hemma tänkte jag byta hund och ta ut Nova, men hon var inte hemma, husse hade tagit ut henne, så det blev ingen träning för henne mer än att vara ute utan Krita. Så då tog jag och öva target med Krita, har inte gjort det på ett tag men det gick bra, vissa gånger kastar hon sig på locket och ibland strår hon där och börjar med alla möjliga konster tills hon kommer på locket och kastar sig på det!

Bank besök

2010-08-16 @ 17:06:53
Ja idag har jag inte gjort så mycke. Micke och jag var ner till banken och fixa pensionsförsäkring, tänkt göra det i flera år, men inte blivit av. Men nu har vi äntligen fixat det!

                                    
Blir ingen bio idag heller, ungarna är ute och far så vi har ingen hundvakt, men i morgon har det lovat att passa dem så vi kan gå!

Promenad

2010-08-15 @ 19:55:58
Det blir ingen bio idag, tar det i morgon i stället och så ska vi gå och äta innan. Det värsta är ju att det stängt biografen i Södertälje så vi måste åka till Heron City i kungenskurva för att gå på bio!

Micke och jag varit ute med tjejerna på en liten promis. Först gick vi förbi rastgården, så hundarna skulle få springa löst. De fick söka efter oss. Sen hitta Krita en stor sten som hon vägra släppa, ropa jag på henne kom hon men stanna en meter ifrån mig, sa jag stanna, stog hon still tills jag kom en meter ifårn henne, tillslut fick jag bli arg och säga till henne på skarpen att stanna, då kunde jag ta bort stenen från henne. Sen träna jag följsamhet med henne, gick jätte bra, sen fick hon hoppa upp på stenar. Det tyckte hon var jätte kul och trött blev hon!

Sen gick vi ner till kanalen

Nova skulle ju så klar i vattnet och plocka sten och de är ju inte de små hon försöker plocka upp utan de är kanske 10 x 10 cm. Jag tycker inte riktigt om att de ska vara "stenomaner", måste fixa någon bad leksak som nova kan dyka efter och plocka upp! Sen när man badat måste man ju torka sig i gräset! Hon ålar runt som en galning.

Skit väder!

2010-08-15 @ 15:28:36

De som har visat att det skulle bli fint väder nästa vecka, nu ser det ju uta att bli precis tvärt om. Micke och jag som hade hoppats på att kunna åka iväg på en liten tripp med hojen, det kan vi nog glömma nu, inge kul och åka hoj i regnet!

Godmorgon

2010-08-15 @ 11:47:21
Vi vaknar bara senare och senare, får nog ta och skärpa oss för det här är våran sista semester vecka. Fast jag börjar med jourvecka så jag behöver inte gå upp fem första veckan, skönt.

Varit ute med tjejerna på sin morgonrunda, gick ner förbi rastgården idag också. Krita ska bara snosa och vill inte springa, medans Nova springer och försöker få fart på henne. Jag körde lite inkallning med dem och så skicka jag iväg dem på "spring" och Nova far iväg som ett spjut, Krita får jag "putta" iväg och säga "spring", då springer hon en lite bit. Och nå sjutton var det massa mygg där också men jag klara mig bättre än igår.

Nu sitter jag här och käkar frukost, Micke är och övningskör med Emelie. Vi har planer på att gå på bio idag, det var länge sen senast! Vi har inte riktigt bestämt villken film, det står mellan Trollkarens lärling och Inception.
    
 

Nu har jag ...

2010-08-14 @ 19:03:56
... varit ute på fotbollsplan och lekt och kampat med tjejerna. Läste Kickans och Pudelbus bloggarna igår och båda pratar om lekens betydelse i träningen och i vardagen, jag vet att jag leker för lite med dem, så nu ska det bli andra bullar. De ska tycka att matti är rolig!

Men f-n vad myggor det var, blev helt uppäten, Micke fick sin beskärda del han med fast han bara var korta stunder på fotbollsplanen och sen gick promenad med den jag inte lekte med. Jag var helt slut och svettig och tjejerna flämta som bara den när vi var klara. Precis när vi packat ihop allt och var på väg där ifrån såg vi en hund (tror det var en flatcote) inne på dagiset och tjejerna var ju tvugna att skälla, typiskt!
 


Godmorgon

2010-08-14 @ 11:28:20
Eller det är nästan lunch dax. När man har semester vänder man verkligen på dygnet, uppe sent och sover länge på morgonen. T.o.m hundarna undrar varför vi ska gå upp, tittar på oss och blundar och sover vidare!  Idag skiner solen och det är varmt, härligt! Vi har inga planer idag, får se vad vi hittar på.

När kommunen röjde bort gräs och sly vid bäcken, röjde det även hundrastgården. Vattnet har äntligen torkat upp, så hundarna fick springa runt där idag, eller Krita gick bara och snosa över allt och Nova försökte få fart på henne, men utan större framgång.Promeand

2010-08-13 @ 20:41:40
Krita mår bara bra, blev ingen reaktion den här gången, skönt, hon fick ju kortison på en gång nu också. För det som hände förra sommaren var inte kul, det vill jag inte vara med om igen!

Jenny och jag gick ner med hundarna till kanalen på eftermiddagen, så de fick bada. Nova hon gräver i sanden och försöker plocka upp stenar under vattnet.

Kastar man ut pinnar i vattnet simmar krita ut och hämtar, annars går hon precis som Nova och försöker plocka upp stenar från vattnet.


Förbaskade getingar!

2010-08-13 @ 11:08:33

Idag när vi var ute på morgonrundan, så fick tjejerna hoppa upp på stenar som vanligt i lilla skogen, precis när Krita hoppa upp så var det något som bet henne i tassen. Trodde det var en skogsmyra, men det var det inte såg inget speciellt på tassen heller. Men hon slicka och slicka på tassen och halta fram. Så då gick jag hem igen istället för att fortsätta promenaden. Väl hemma inspektera jag tassen och hitta en gadd som satt där, så det var en geting hon trampa på.
 
Problemet är ju att hon är allergisk mot dem! Gav henne direkt två tabletter Prednisolon, sen satte jag xylocain på bettet, sen har hon inte rört tassen så mycke. Ringde för säkerhet skull veterinären och rådfråga, de tyckte precis som mig, så länge hon är opåverkad kan vi stanna hemma. Hade det varit som förra gången att hon blev stucken i munnen, hade jag åkit in på en gång. Så nu får vi hålla koll på henne ett par timmar framåt, men just nu ligger hon och sover på sängen!

         


Nu har vi ...

2010-08-12 @ 20:59:48
... varit ute på ännu en promenad med hundarna, gick ner till kanalen, det var så fint när solen var på väg ner över kanalen.

Hundarna skulle ju så klart ner i vattenet och leta stenar! De värsta är att de vill tugga på stenarna, det vill inte jag att de ska!

Sen gick vi förbi bäcken, de har renast gräs och sly där, så det ser så bart ut.


Så här såg det ut innan


Promenad

2010-08-12 @ 16:22:47
Micke och jag tog och gick ner till stan med hundarna, gick sen ett varv nere på stan och sen hem igen, tog över en och en halv timme. Såg bara en annan hund som låg så snällt och titta på oss när vi gick förbi, Krita och Nova sa inget heller! De skötte sig jätte bra, Krita drog ingenting, hon som annars drar som bara den. Enda gången de skällde på stan, var när det kom två killar på varsin skateboard. På väg över klaffbron mötte vi två hundar som Nova skällde på så klart, sen gick vi efter dem och då gick det bra, då sa hon inget! Men det var väldigt varmt ute, hundarna var ganska slut när de kom hem, vi med för den delen!

 

Nu har jag ...

2010-08-11 @ 19:05:34
... varit ute med först Nova och sen Krita. Nova skötte sig riktigt bra, gick på i bra fart för en gångs skull, annars går hon ju alltid och bromsar. Körde mycke gå fint, stanna och lite inkallning. Krita skällde som bara den på en stor svart hund, tog ett tag innan jag fick hennes uppmärksamhet, men sen gick det bra. Ja förutom fåglarna som man måste skälla på, fast det går bättre det med, vissa gånger om jag tar henne i rätt ögonblick räker det att jag säger ahah och hon struntar i fågel och tittar på mig, så små framsteg. Väntar på att Micke ska komma, han är och handlar, sen ska vi äta. Man vänder verkligen på dygnet när man har semester!

YES, Micke fixa datorn

2010-08-11 @ 11:20:21
Nu har Micke fixat och trixat och fått ordning på datorn, vad skulle jag göra utan honom!? Nu måste vi köpa ett externt minne så jag slipper orora mig för att alla korten ska försvinna.

Varit ute på en lång promenad på morgonen, blev lite blandat med aktivering, slappa och gå raskt. Det var klar blå himmel när jag gick ut, nu är det lite moln men det ser ut att bli en härlig dag!

Skit, nu har datorn pajat:( Fick något vir...

2010-08-10 @ 22:02:52

dsc09508 (MMS)

Skit, nu har datorn pajat:( Fick något virus sen dog bara datorn. Micke måste starta om den, fan vi har pratat om att skaffa externt minneskort men inte gjort det:( nu måste vi göra det!


Torrt tält!

2010-08-10 @ 19:41:54
Nu har vi varit till Gnesta och mina föräldrar och satt upp vårat blöta tält, så nu är det torrt och fint! Skönt för man vill ju inte att det ska ligga och mögla!

De har ju en lillstuga och runt den har vi satt stacket så hundarna kan springa lösa. Pappa har lagt en massa bräder under en pressening. Vi började sätta upp tältet utan för staketet, sen hör vi bara världens liv under presseningen och sen far deras katt Rasken ut och Krita och Nova skällandes efter, han hinner precis hoppa över stacketet och klätrar upp i närmsta träd. Pappa fick ta stegen och klättra upp och ta ner honom, sen stack Rasken iväg och visa sig inte mer. Jag hoppas han kommit hem nu och mår bra, ursch va arg jag blev på hundarna!


Några som satt och syka oss när vi fika!

På vägen från mamma och pappa stog dessa rådjur och beta så lungt, ända tills jag skulle ta kort, då sprang de iväg!

Varit ute på ...

2010-08-10 @ 10:09:05
... en promenad med hundarna, efter halva vägen möte jag Marie och sheltisarna, så vi vände och gjorde sällskap hem. Nova sköter sig skapligt, är det framför vill hon inte gå framåt och är det bakom drar hon. Men hon skäller inte längre, så det är väll ett steg i rätt riktning i alla fall.
Det är mulet ute men inget regn och de lovar sol till eftermiddagen. Jag hoppas det stämmer för vi måste åka och sätta upp tältet så det får torka, så det inte möglar för oss.

Krita 4 år

2010-08-09 @ 16:26:22
Ja idag blir Krita 4 år, själv klart ska man ha packet när man fyller år! Det var ju två pipisar i så Nova fick den ena, nu har pipisarna äntligen "dött" så vi får lite lugn och ro!
Kommer fortfarande ihåg den dagen vi åkte och hämta hem Krita när hon var åtta veckor. Ungarna ringde flera gånger och fråga om vi inte var hemma snart! Hon var efterlängtad våra lilla vita russell!

Godmorgon

2010-08-09 @ 11:19:00
Idag har vi riktigt skit väder, regnar som bara den och åskan mullrar på håll. Jag hoppas verkligen inte det ska vara så här mina två sista veckor på semestern, jag vill ha sol och värme! Det var bara att klä sig och gå ut med tjejerna, Krita tyckte inte det var så skönt men Nova far runt som en tok mellan alla vatten pölar och har jätte kul.
Vattnet forsa ännu mer i bäcken idag!

Micke hjälpte mig ...

2010-08-08 @ 20:55:05
... så jag äntligen kunde få in korten i datorn, vet inte vad som var fel, men nu fungerar det i alla fall. Idag har det varit mulet hela dagen, så det har varit en riktig inne sittar dag. Setat vid datorn mycke och fixat med korten, som skulle in på bloggen det tar sin lilla tid, men nu är det klart!

Öland semester

2010-08-08 @ 20:40:39
Utdrag från min dagbok!

31/7 Lördag:

Gick upp vid halv sju, var ut med hundarna, åkte och tvätta bilen, packa ner det sista. Duscha och gjorde i ordning oss. Var tvugna att ta ut hundburen för att kunna få plats med all packning. Kom i väg vid elva tiden, som planerat! Stannade i Söderköping och rasta hundarna och åt hamburgare.

När vi kom till Öland åkte vi till Stenåldersbadets camping för Jenny ville testa något annat ställe än Böda Hamn, men campingen låg ute i ingenstans så vi åkte upp till Böda Hamn i alla fall, var framme vid sju-tiden.

Ställde upp tältet och packa in allt, gick en promenad med hundarna, de skäller på allt och alla. Sen fixa vi mat, det blev ravioli, gott när man campar och enkelt att laga!

Utsikten från tältet, härlig solnedgång!

1/8 Söndag:

Vakna skapligt tidigt, tog en promenad med hundarna.


Fixade frukost, idag blev det inget nybakt bröd, men det blir det i morgon. Satt och mös i solen, enda nackdelen med Öland är att det ska blåsa i tid och otid.

Gjorde i ordning oss, åkte till Löttorp och handla mat, har man bara en kylväska får man handla lite varje dag! När vi kom tillbaka var det mulet, satt och huttra ett tag till solen kom tillbaka, hittade tillslut ett ställe med lä, där låg jag och sola.

Sen grilla vi kött, precis när maten var klar kom några ungar och skulle flyga drakar på fältet bredvid oss, det gillade inte tjejerna, så de satte igång och tok skälla, slängde in dem i bilen så vi skulle få äta, men det fortsatte och skälla. Ibland får man skämmas för dem! När vi ätit klart tog vi ut dem och tillslut blev det tysta, pust!!!

Tog en promenad, var ner till stranden och titta, vattnet är aldeles brunt, så tjejerna fick inte bada.


Nu sitter vi inne i tältet och ska staxt krypa i säng, alla är trötta och slut, förutom Jenny då som sov på dagen!

2/8 Måndag:

Vakna vid sju-tiden, gick ut med hundarna, gick ner till hamnen, där hade det en bod som vi handla bröd i. Gick tillbaka till tältet, då började regna, så då gick vi och la oss och sov igen, gick upp vid tio-tiden och då hade det slutat regna. Käka frukost och gjorde i ordning oss, åkte in till Borgholm.


Jätte bra socialträning för hundarna, massa människor och hundar, de skötte sig skapligt. Nova skällde endast då vi satt på någon bänk och vänta när Jenny var i affärerna och kolla/handla, när vi gick sa hon inget utan gick bra med oss. Stanna i Löttorp på vägen "hem" och handla lite.

Väl hemma på campingen lämna vi av Jenny och hundarna och åkte till Kyrketorpscamping, de har så goda pizzor där, hem till campingen och käka. Sen for ungarna runt med drakarna igen och till en början skällde hundarna som bara den, men på slutet brydde de sig knappt. Det är Nova som drar igång och Krita hakar på!


På em/kvällen titta solen fram, det var jätte skönt.


Tog en promis till hamnen och hundarna bada eller rättare sagt plockar upp stenar, sen fick de duscha av sig och nu ligger Krita och myser i husses knä med en filt över sig!

På väg till hamnen gick vi förbi en gubbe med en stor svart schäfer, han lät hunden gå fram mot oss, då sa Micke att vi har en hund som är rädd för hundar. Då sa han "efter tio minuter med min hund så är den inte det längre" Ja, ja sa vi och gick vidare. Lite senare när vi var vid tältet kom han förbi med sin hund och våra hundar skäller som bara den på hunden. Micke sa att de vill inte hälsa. Då sa gubben "det är du som inte vill att det ska hälsa, inte dem" Jag blir lite trött på folk som ska argumentera hela tiden och inte kan acceptera det vi säger, suck!!! De har inte sett paniken i Novas ögon eller hört henne skrika.

Nåja nu ska jag ta mig till servicehuset och sen krypa ner i sovsäcken.

3/8 Tisdag: TOBIAS 20ÅR

Vakna vid halv-åtta, de låg en tjock dimma över fälten och campingen.

Gick och handla bröd, tog hundarna på sin morgon runda. Tog in bordet och stolarna och åt frukost inne. Sen började det regna och det har inte slutat än, så tråkigt! Gick och la oss och sov igen efter frukosten. Ringde så klart och gratta sonen som blir 20 år idag! Sen har vi inte gjort mycke, setat i tältet och hoppats på att det skulle sluta regna.

Mickes och min sov del.

Jennys sov del.


Grillade i alla fall korv till middag trots regnet!

Nu har vi en helikopter som far runt och det är inte hundarna så förtjusta i, de låg bak i bilen och sov en stund, Jenny satt redan i bilen och lyssna på musik. Men de slutar nog snart, det börjar skymma. Vi sitter här i tältet och fördriver tiden så bra vi kan!


4/8 Onsdag:

Regnade och blåste hela natten, hade svårt att sova. Var mulet när vi vaknade vid åtta-tiden. Efter vi ätit frukost sprack det upp och blev blå himmel, låg och sola på förmiddagen. Som vanligt kom ungarna farandes med sina drakar, det går bra när draken är uppe i luften, då bryr sig inte hundarna om dem. Men när den är på väg upp eller ner smattrar den och då måste man ju bara skälla, suck! 

På eftermiddagen åkte vi till raukarna vid Byerum, alla andra verkade också fått samma ide, för det var fullt med folk där. Hundarna var i och badade i vattnet och plocka stenar som vanligt!
Åkte förbi Löttorp på vägen hem och handla mat. När vi kom hem satt vi och mös utanför tältet i solen, så varmt och skönt. Grillade kött till kvällsmat, jätte gott var det! Sen har vi bara slappat hela kvällen, så skönt!
5/8 Torsdag:

Idag vakna vi sent, gick inte upp förrens klockan var nio! Jag tog hundarna på morgonrundan och Micke gick och handla bröd. Efter frukosten låg vi och solade, en fördel med blåsten är att man tycker aldrig det blir för varmt att sola, en nackdel är att det nästan blir kallt. Jag hitta en bra plats i lä, jag är riktigt frusen av mig. Gjorde i ordning oss, åkte upp till Byxelkrok, Jenny ville ha nya böcker, hon har läst ut de tre hon hade med sig, hon hitta en i alla fall. Åkte bort till Neptuni åkrar och sten stranden så hundarna fick bada, själv tyckte jag det var aldeles för kallt i vattnet för att bada. Jag fotade i stället. Sen hade vi picknick och så blev det lite badande till.Handla på vägen hem! Sen hade vi tvättstugan mellan 18 - 20.30, och nu sitter jag här och väntar på att Micke och Jenny ska komma hem med hamburgare, det blir väldigt sen middag idag, men så blir det ibland. Jag sitter här och tittat på solnedgången som går ner mellan trädtopparna, vi har verkligen fin utsikt från tältet!

6/8 Fredag:

Vakna vid halv åtta-tiden, tog hundarna på en kort promis, åt frukost, tog det lungt en stund. Gjorde i ordning oss , åkte till Borgholmsslott, tog en promenad runt slottet de har vi inte gjort tidigare, hade flippisar på mig, helt fel skor, nu har jag skavsår under fötterna, smart!


Sen åkte vi in till centrum, letade skärp till Tobbe, hitta ett till slut. Hundarna skötte sig bättre den här gången. Måste skärpa mig hemma också och gå på stan mera för socialträning! Idag blev det Bullens korv och spagettiringar till middag, allting smakar mycke godare när man campar, vet inte varför!? 


Sen blev det jätte dimmigt vid sex-tiden, sen efter en stund blev det klart igen och så höll de på så ett par gånger, jätte skumt.

Tog en promenad ner till hamnen senare på kvällen,

sen gick vi hem och grilla korv. Jenny och Micke sitter fortfarande där ute, medans jag sitter i tältet så hundarna kan koppla av och sov. Inne i tältet hörs ju allt lika bra som ute, men inne i tältet kan de koppla av och sova, det är ju bra.

7/8 Lördag:

Vaknade av att det regnar ute! Tog hundarna på en promis, äter frukost och läser tidningen och vädret, REGN flera dagar framåt, då bestämde vi att packa ihop och åka hem. Satt en stund i tältet efter vi packat ihop och hoppades på att det skulle sluta regna, men det gjorde det inte så det var bara att packa in allt i bilen och ta ner tältet i regnet. När vi var klara var vi helt dyngsura Micke och jag, var fortfarnade blöt när vi kom hem sex och en halv timme senare. Stannade på Sibylla efter vägen och åt hamburgare, var hemma vid sju-tiden. Skönt och få komma hem och sätta på sig torra och varma kläder.

Godmorgon

2010-08-08 @ 10:32:31
Vilket åskväder vi hade sent i går kväll, strömmen gick också, så det var bara att krypa ner i sängen, var dax för det ändå.

Varit ute på en lång promenad på morgonen, var jätte skönt, inte blivit så långa promenader på semestern och så var det lagom svalt ute.

Dem har gjort ren alla bänkar från graffiti, fint!

Vattnet forsa i bäcken, undra hur vattenfallet ser ut!

Gångvägen har regnat sönder!Nä nu ska jag gå och äta lite frukost, sen ska jag försöka få korten från systemkameran till datorn!

Ja så var ...

2010-08-07 @ 20:55:26
... man då hemma från Öland! Har setat här nu i en timme och försökt få över korten från kameran till datorn och det fungerar inte, jag blir tokig!!! Jag ger upp för idag.

Vi har i alla fall haft det bra på Öland, ska skriva en reseberättelse i morgon orkar inte just nu!

Tobias 20år

2010-08-03 @ 16:10:40
Ja idag blir Tobias 20år, var tar åren vägen igentligen?
Grattis på födelsedagen gubben!RSS 2.0