SEMESTER 2016

2016-08-12 @ 20:50:21

Äntligen var det dax att dra ut med husvagnen på en lite längre tur. Planen var att vi skulle åka till Harge Bad och camping vid norra änden av Vättern men när vi kom ditt fanns det inga elplatser, vi hade inte tänkt på att boka plats, smart jobbat av oss! Vi ringa runt lite och i Linköping hade de flera lediga elplatser, Glyttinge camping har vi varit tidigare, vi hamnade till och med på samma plats.

Nära campingen finns det bra promenadvägar och motionsspår i varierande längd i skogen så även om solen skiner är det ganska svalt att promenera där.

Så härligt och få sitta ute och äta frukost!

På fredag eftermiddag kom Jenny, Emelie, Robin och Saga till oss på campingen och de stannade i två nätter.

På lördagen åkte vi till Bergs slussar och badade, promenerade och åt glass. Robin tyckte det var spännande och titta på när de slussade.

Var ju tvungen att fota min och Robins långa skugga!

På kvällen grillade vi!

På söndag kväll åkte de hem men vi han umgås hela dagen!

På måndagen var vi tvungna att tvätta, då det varit så varm gick t-shirts och linnen åt i en rasande fart!

På tisdag åkte vi vidare ner mot Småland. GPS lurade ut oss på små grusvägar i regnet, husvagnen var jätte smutsig när vi kom fram till Movänta camping i Hult.

Campingen låg nära en sjö, så Krita och Nova kunde bada och nästan inga stenar alls perfekt när båda är sten tokiga!

Men det var otroligt mycket getingar gick nästan inte att sitta ute! Vi gjorde en getingfälla för att försöka bli av med några iallafall.

Vacker kväll!

På onsdagen åkte åkte vi in till Eksjö och gick runt och tittade på trädstaden. Kul att någon tidigt tänkte på att bevara det gamla.

Förresten fungerade getingfälla jätte bra!

På torsdagen åkte vi vidare till Evedals camping i Växjö.

På kvällen åkte vi och hälsade på min föredetta arbetskompis som flyttat till Småland och köpt en gård. Det var jätte trevligt att träffas igen och hon bodde så fint!

På fredagen åkte vi hem till mina föräldrar och de hade även Jenny, Emelie, Jocke, Robin och Saga gjort, (de sov där två nätter) vi åt gott och hade de trevligt.

På lördagen var det släktträff hemma hos min farbror som bor på en gammal gård som våran släkt bodde på mellan 1718 - 1876. De var jätte trevligt och träffa många av mina kusiner (som jag inte sett på många år) och deras barn.

Hittade en bild på nästan alla kusiner, tror jag är ca 10 år, det är jag längst upp till höger i bild.

På söndagen morgon hade vi en liten tjej som inte mådde så bra, måste hittat något gott på marken och käkat på släktträffen, suck. Sen hon hade sitt magsår (efter hon ätit smärtstillande mediciner) är hon jätte känslig i sin mage!

Det var även dags att tvätta lite, så vi tog det lugnt och slöade vid husvagnen hela dagen.

Mot eftermiddagen mådde Krita bra och vi gick ner till sjön och tjejerna fick bada, ännu en ganska sten fri strand!

Nova har blivit jätte duktig på att simma, hon har inte riktigt vågat förut men nu simmade hon för fullt!

På måndagen kom mina föräldrar till campingen, vi åkte på lite sightseeing till Kronobergs slottsruin, käkade och fikade och bara umgicks hela dagen!

På tisdagen packade vi ihop och åkte vidare till Öland och Haga Parks camping, vi har varit på den campingen flera gånger tidigare.

Vi stannade på Haga Park camping i sex dagar. Vi promenerade längs stranden, slappade, solade, shoppade, grillade en del och tog det bara lugnt och kopplade av!

Vi fick även lite regn på oss och då passade Micke på att tvätta husvagnen!

 

Men som vanligt tar det roliga slut och det var dags att åka hem men efter att varit ute med husvagnen i 18 dagar kändes det helt okej att åka hem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0