Berlin

2011-09-05 @ 23:07:37
Fredag 2/9:

Vi gick upp vid fyra, gjorde i ordning oss, åkte till Skavsta flygplats, planet åkte vid sju-tiden, allt flöt på bra. Väll framme tog vi oss till bussen som tog oss till Südkreuz, där blev det byte till S-Bahn som tog oss till Bundesplatz och där blev det byte till U-Bahn som tog oss till Spichernstrasse och därifrån fick vi gå till Hotel Seifert. När vi kom dit var inte rummet klart, så vi lämna in våra väskor och gick ut och strosa runt. Hitta en mysig restaurang och äta på.

Det har väldigt fina brunslock på en del ställen.


I området där vi bodde, Kurfürstendamm står det en massa färgglada björnar, Buddy Bears.

Vi hitta Sverige.

När vi väll fick vårt rum, var vi så trötta så vi somnade. Sen gjorde vi i ordning oss för att åka och möta Tobbe vid Alexanderplatz. Man blir lite snurrig när man ser kartan för S- och U-Bahn! Men vi lyckades ta oss fram.

Han tog oss på en sightsingtur, sen blev det stopp på en restaurang, innan vi gick vidare en stund till.


Berlin Dom, man ser på många bygnaderna att Berlin är märkt av kriget, skotthål och det är bränt.




Checkpoint Charlie, så svårt att tänka sig hur det var när muren fanns kvar och det var öst och väst Berlin.


Efter en händelserik dag, avsluta vi med en öl på en uteservering innan vi skildes år för dagen. Micke och jag var helt slut när vi kom till hotellet, sov gott kan jag lova.

Lördag 3/9:

Vakna skaplig tid, gjorde i ordning oss, var ner och åt hotellfrukost, det är alltid så gott! Usikten från vårat hotell, bakgården.

Sen tog vi U-Bahn till Warschauer Strasse, där vi skulle möte upp Tobbe. På U-Bahn kom det kontrollanter, vi hade ju betalt och stämplat och trodde allt var okej, men tydligen inte. Vi trodde de gällde i 24 timmar men det gäller bara den dagen fram till tre på natten, och våra var från gårdagen, så vi fick betala 40 euro i böter, kändes lite surt. 

Medans vi vänta på Tobbe var vi och titta på en sträcka av muren som finns kvar vid Mühlenstrasse.



När Tobbe kom så visade han lite av de Berlin han tycker om. Sen åkte vi iväg till IKEA, ja vi gick på IKEA i Berlin, kändes lite konstigt, men vi handla lite saker som Tobbe behövde. Sen åkte vi hem till Tobbe, han bodde i en liten lägenhet, men det låg i ett fint område fast en bit utanför Berlin.

Lite här och var hittar man små bronsplattor som det står namn på på gatorna, det är ifrån dessa platser judarna blev tagna och bortförda.

Efter en liten picknick i en park nära Tobbe åkte vi in till Berlin igen och gick runt en stund.

Sen satte vi oss på en restaurang som hette Kartoffelhaus, hade jätte god mat, drinkmenyn var på en flaska.

Efter vi ätit skildes vi år och vi tog U-Bhan hem, nu hadde vi blivit lite kaxiga och nog sjutton hoppa vi på fel U-Bhan och fick hoppa av och åka tillbaka, så vi kom hem lite senare än om vi tagit rätt från början. Hade så ont i mina fötter och ben när vi kom tillbaka till hotellet, slocknade som en klubbad oxe!

Söndag 4/9:

Idag hade vi bestämt träff med Tobbe vid Brandenburg Tor, men han var trött så vi bestämde träff senare.



Riksdagshuset



Holocasut monument

Sen gick vi bort mot Alexanderplatz och där möte vi upp Tobbe, som visade runt oss lite mera, det finns ju hur mycke som helst att titta på i Berlin! Efter mycke knatande blev det stopp på en restaurang, skönt att vila benen och fylla på magen! Sen följde Tobbe med oss till vårat hotell, han hade inte varit så mycke på den sidan i Berlin så nu blev det vi som visa honom. Sen sa vi hej då till Tobbe för den här gången, så får vi se när vi ses nästa gång!

Måndag 5/9:

Ställt klockan så vi skulle komma upp i tid, gjorde i ordning oss och gav oss iväg till flygplatsen, flöt på fint ända till Südkreuz, där skulle vi ta en buss men vi hitta ingen buss och man får inte så mycke hjälp när man frågar då Tyskarna inte är så bra på Engelska. Men Micke träffade någon som sa att vi skulle åka en station till upp till S-Bhan igen och åkte vidare till Tempelhof. Hitta ingen buss till flygplatsen där heller, försökte få tag i taxi men gick inte. Så upp till S-Bhan igen och tillbaka till Südkreuz, ner och fråga runt igen men ingen visste.

Börjar få lite smått panik, gick upp till spåren igen hitta en information, då visade det sig att alla bussar och taxi stog på andra sidan stationen, fick tag på en taxi snabbt och i väg till flygplatsen Schönefeld, in till terminalen och ser att det står bording, känner oss lätt stressade när vi står i kön och inget kan göra, springer till gate 60 och då står alla där och väntar, de hade ju inte börjat gå ombord, så vi han med planet! Det var en riktig pers, när man blir så där stressad kan man inte riktigt tänka klart heller, varför tänkte vi inte på att det kunde finnas en nedgång på andra sidan!!!

Måste säga att Berlin är en mysig stad, mycke lugnare än jag trodde, kommer definitivt åka tillbaka hit igen!!!

Kommentarer
Postat av: Marie G

Låter som en trevlig tripp full med aktiviteter:) Trist bara med böterna:( Tror nästan att dom är på alla turister...vi hade samma "problem" men hade med oss en "infödd" som frågade vad det gällde & då helt plötsligt skulle vi inte få några böter hmmm...



Hör av dig om vi ska träna ngn dag?

Ha det gott!

2011-09-06 @ 11:06:59
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0