Godmorgon

2010-06-02 @ 09:49:55
Jobbade kväll och hade jour inatt, men det var jätte lungt vi hade inte en enda patient. Lite synd för Mai går dubbelt, men det brukar vara så att det är lungt när man går dubbelt, men sen när man ska gå själv rasar patienterna in. Nåja hon har torsdag och lördag kvar att gå dubbelt så någon patient måste vi väll få!

Varit ute med hundarna på en morgonrunda, solen skiner och himlen är aldeles blå, fast det kom lite kalla vindar ibland. Men det blir nog jätte skönt senare idag!



Gick förbi rastgården för och se om det torkat upp så man kan släppa hundarna där, men inte fortfarnade en liten sjö i mitten. Det var ju verkligen ett bra ställe de valde att lägga den på!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Jag har läst en bok av Kerstin Malm som är hundetolog. Hon berättar bland annat om kastrering och sterilisering. Boken heter Hunden - Människan - Relationen.

Hon skriver:

"När det gäller tikar finns det undersökningar som visar att det finns en risk att tiken blir mer aggressiv. Risken är störst om tiken är ung vid kastreringen eller om hon redan innan har visat aggressivitet."

Vad det beror på att tikar riskerar att bli aggressiva skriver hon inte. Jag har letat och letat och letat efter dessa undersökningar men hittar inte dom.



Jag har läst fallexempel med flera som ångrar att dom steriliserat sin tik. En med en tax (som jag fastnade särskilt för) berättade att tiken hade varit lite "tjurig" vid löp och även om hon var skendräktig. Hon hade inte humöret på sin sida då.

Dom steriliserade och istället för att tiken blev konstig dom gångerna hon skulle löpa, så var hon nu aggressiv alltid. Det gällde det mesta då, aggressivitet vid matskålen, vid leksaker, vid byten m.m. Saker som hon aldrig hade reagerat på innan, inte ens vid löp.

Risken är störst när det är tikar som visat aggressivitet tidigare, men den finns alltid där.

2010-06-02 @ 15:40:53
URL: http://mffhunden.blogg.se/
Postat av: Carina

Undrar om den där hundrastgården går att använda detta året, de har verkligen inte planerat när de gjorde den

2010-06-02 @ 15:53:04
URL: http://tysonochganget.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0